Google adsense hakkında 3 sorum var

Bu konuyu okuyanlar

gokhans19

Müdavim
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Arkadaşlar 3 soru sorucam cevaplamanız dileğiyle:

Google adsensede:

1-Çeki YTLmi yoksa Dolar olarakmı almak iyi?Ben YTL seçtim doları
seçsem çeki bozdurma sorunu olurmu?


2-Çek almayı standart olarak seçtim expresi seçince 24 dolar gönderim
bedeli alıyolarmış peki bu 24 dolar benim çektenmi kesilir yani
expresi seçince çek 76 dolarmı gelir veya çek gelince benim elle 24
dolarmı ödemem gerekir?


3-Diyelimki vadesiz ytl hesabı açmak istiyorum EFT için.Peki vadesiz
YTL hesabını açmak için kaç YTL yatırmamız lazım bankaya.Yani vadesiz
YTL hesabı açmanın ücreti ne kadardır?
;( :L
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Öncelikle başlığı değiştirmelisin. Senin soruların EFT hakkında değil de daha çok Google AdSense hakkında.

1- Hiç farketmez. Bir çok banka dolar ödemesi yapabildiği için dolar olarak alabilirsin paranı. YTL almayı seçersen o anki dolar kuruyla hesabı yapılıp sana verilir. Bu soru karpuz mu güzeldir yoksa kavun mu alayım gibi bir soruya benzemiş. Hangisini seversen onu al diyorum ve bir sonraki soruya geçiyorum :)
2- Her iki durumda da para senden çıkacağı için yine hiç farketmez. Bankada bu soruyu sana yöneltecekler ve parayı hangi cebinden ödemek istiyorsun gibi bir soru olacak bu da. Hangi cebinden ödemek istersen o cebinden ödeyebileceksin. Masraf tam olarak sana ait olduğu için sonuç değişmiyor.
3- Bankadan bankaya değişir. Kimi banka 5 YTL'ye fit olur, kimisi 20 ister kimisi de 50. Hatta bankadaki gişeci amcaya/teyzeye göre bile değişir. Ancak hatırlatmak isterim ki vadesiz YTL hesabına EFT aldığında otomatik olarak YTL girecek hesaba döviz seçme şansın yoktur.
 

gokhans19

Müdavim
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Soru soruyu açıyor 3 sorum daha olacak:
1-Çeki eline ulaşanların çoğu bankaya bozdurmaya gittiklerinde bankacıların hesap açmazsanız çeki bozmayız dediklerini söylüyor ve bu yüzden çekini bozduramayanlar var.Hesap açın diye zorluyolarmış(hepsinde değil ama çoğunlukta)

2-İkinci cevabına aklım kafam takıldı :) google çeki dhl firmasıyla gönderecek biz bu çeki alırken 24doları dhl den çeki getiren adamamı veriyoruz yoksa çeki adamdan alıp bankada çeki bozdururken bankayamı 24 doları veriyoruz..

3-1 ytllik vadesiz ytl hesabı açmamıza izin vermezlermi sonuçta ben oraya para yatırmak için hesap açmıyorum google paraları gelsin diye açıyorum.Cebimdeki parayı boşuna niye yatırayım..
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
1- Bilemiyorum. Banka bu sağı solu belli olmaz. Dedim ya gişedeki teyzeye/amcaya göre bile değişir. Kafaya alırsan bir şey olmaz.
2- Benim anladığım şudur: Çeki DHL ile gönderse gönderme parası 24 $. yok eğer EFT ile gönderse EFT masrafı 24 $. Her iki durumda da 24 $ elveda tatlım oluyor. O yüzden önemsemedim. Yine de araştırayım sonra belki eserse yine yazabilirim.
3- Aslına bakarsan 0 YTL ile de hesap açılır. Ama bankacı amcalar genellikle paran yoksa hesap da yok gibi yaklaşırlar olaya ve bankanın sermayesine biraz katkıda bulunmanı isterler. Zaten oraya yatırdığın para buhar olup uçmaz, sadece banka senin yatıracağın üç beş kuruşu bile borsada faizde bilmeme nerede kullanıp cebine para indirmenin peşindedir. Yani hesabı açtıktan sonra o para yine hesabına yatacaktır ve istediğin zaman çekebileceksindir.
 

Sheythun

Asistan
Katılım
30 Nisan 2006
Mesajlar
342
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
5-10 YTL verip bir hesap açtır... Paran direk hesaba gelsin, çekle filan uğraşma...
 

gokhans19

Müdavim
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Adsense grupta sordum birisi express çekte 76 dolar gönderilir 24 doalr çekten kesiliyor dedi.Ayrıca o para 100dolar olana kadar bi hesap açarım heralde..Yorumlarınız için teşekkürler kafama bişey takılırsa sorarım ha :D
 

Son mesajlar

Üst