Gömülü Altyazı

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Tactical Force die bi film indirdim yalnız filmin içine gömülü rusça altyazı var bi de bi yerden Türkçe altyazısını buldum filmi açınca altyazılar üst üste biniyo ben rusça olanı kaldırmak istiyorum nasıl yapabilirim...

VLC medya player son sürüm kullanıyorum bi türlü bulamadım nasıl kaldıracağımı...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Gom player ile dene. :)

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
altyazı fime gömülü bunun gomla ne alakası var

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
O zaman kaldıramazsın ki. Bazı MKV dosyalarında alt yazı bulunuyor fakat başka bir alt yazı ile açınca diğeri görüntülenmiyor. Senin sorununun bu olduğunu sandım.

Videoya gömülü ise yapabileceğin hiçbir şey yok. Alt yazı olan kısmı kesip atarsan ancak öyle. :) Ya da dediğim gibi gom player ile aç. Num 2 tuşuna bas, alt yazıyı görünmeyecek şekilde ekran sınırlarından çıkar. Filmin yarısı görünmez tabii. :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Aynen öyle gömülü alt yazıyı kaldıramazsın.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Gömülü altyazı adı üstünde filme gömüldüğü için hiçbir player, program vs ile kaldıramassınız. Sadece video montaj programlarıyla o alt kısım kesilebilir yada üstüne bant çekilebilir tabi bunlar uğraşıalcak şeyler değil. Benim yaptığım gibi Türkçe altyazı rengini sarı yapın isterseniz bide siyah çerçeve içine alın olsun bitsin, ama tabi en temizi altyazısız versiyonunu bulmak.

---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 16:00 ----------

ok27Z.png

temizeller

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eksik Bilgi İnternet de araştır kardeşim.kalkmaz diye bir şey yok.
filim orjinal altyazı ise kalkmaz ama hiç biri orjinal değildir.Konuları bilip bilmeden cevaplamayın lütfen yorum yapın biliyo gibi cevaplamayın.Saygılar.

3.jpg
Al Örnek

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
filmin yanında inen altyazı ayrı, filme gömülü altyazı ayrıdır. gömülü altyazı asla kalkmaz. filmdeki bir oyuncuyu kaldırdığınız gün gelin yanıma :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Annow amma çemkirmiş eleman tamam sen daha iyi biliyosun ergen kardeş

S

SDN Okuru

SDN Okuru
mkvmerge programı ile alt yazıyı kaldırabilir ve istediğini ekleyebilirsin.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
filim orjinal altyazı ise kalkmaz ama hiç biri orjinal değildir.Konuları bilip bilmeden cevaplamayın lütfen yorum yapın biliyo gibi cevaplamayın.Saygılar.

3.jpg
Al Örnek

İlk mesajında bodoslama dalmışsın dostum. Burası bir paylaşım platformudur. Herkes istediği gibi cevaplar ya da fikir ifade eder. Konuları cevaplamak için belli bir bilgi silsilesine ihtiyaç yoktur elbet. Eğer sen daha iyisini biliyorsan yazarsın bizlerde istifade ederiz.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
"Gömülü" dediğimiz altyazı video stream'den farklı bir kanalda ise, kaldırılabilir. Eğer videoya gömülmemiş de direkt görüntü üzerine monte edilmişse kaldırılamaz. (Ki böyle bir altyazı yöntemi oldukça anlamsız ve saçmadır.)

Ses kanallarının farklı olarak kaydedilmesi neticesinde istenildiğinde seslerin ayırt edilebilmesi gibi, gömülü altyazı da ayırt edilebilir.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332

3.jpg
Al Örnek
Altyazıyı kaldırma farklı bir şey, üzerine saydam bir şerit benzeri çekip çevre renkleriyle kapatma ayrı bir şey.
Çok bilmişlik yapmadan bilgimizi paylaşalım lütfen, burası paylaşım alanı sonuçta.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=326105]temizeller[/MENTION] kaldır da göreyim

[video=youtube;6O7Lol6HdTU]http://www.youtube.com/watch?v=6O7Lol6HdTU[/video]

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bir video ya "sonradan eklenen", gömülü denilen ancak herhangi bir program ile kapatılan altyazılar var.
Netten indirdiğiniz çoğu HD .mkv filmde karşılabilirsiniz. Son derece faydalıdır.

Birde hangi akla hizmet yapılıyorsa "direk görüntüye" işlenen alt yazı var. Çok enderdir, ya Rus manyaklar yapar, ya Çinli manyaklar ama nadirde olsa denk gelinebilir.

Ve evet 2. olan kaldırılamaz, yukarıda öneriği verildiği gibi kendi altyazını eklersin, sarı yaparsın arka planıda siyah yaparsın iyi kötü izlersin.

Aslında herkesin anlatmaya çalıştığı olay bu ama gördüğüm kadarı ile orta yol bulamamışsınız.

quelpascquelreg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kolay gelsin
Durumum şu;
Bir anime var mkv formatında.aegisubla altyazıları açmaya çalıştığımda
file has no recognised subtitle tracks diye bir hata almaktayım.mkvtoolnix ile baktım(ekle deyip içinden çıkarıyoruz hani) orada da ayrıca altyazı dosyası çıkmadı.
Bu,altyazıyı asla ve kat'a çıkaramayacağım mı demek oluyor?

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Kolay gelsin
Durumum şu;
Bir anime var mkv formatında.aegisubla altyazıları açmaya çalıştığımda
file has no recognised subtitle tracks diye bir hata almaktayım.mkvtoolnix ile baktım(ekle deyip içinden çıkarıyoruz hani) orada da ayrıca altyazı dosyası çıkmadı.
Bu,altyazıyı asla ve kat'a çıkaramayacağım mı demek oluyor?

Yalnış hatırlamıyorsam hard sub yöntemi kullanılmış. Kısacası altyazı cikarilamaz.