"Gökhan Töre'yi öldürmeli miydim?"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Çek Cumhuriyeti maçı öncesi konuşan Fatih Terim, "Maçtan 24 saat önce değişik şeyler konuşmayı arzu ediyorum. Teknik konulara ağırlık vereceğim. Gazetelerde yer alan birtakım haberleri açıklamayacağım. Türk halkı veya kendini Türk hisseden herkesle bir şeyler paylaşmak istiyorum..." dedi.

gokhantore.jpg

Fatih Terim'den Gökhan Töre açıklaması

Gökhan Töre-Ömer Toprak silah çekme olayıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Terim şöyle konuştu;

"Hatalı oyuncuları atmaya kalksak takım çıkaramayız. Ben de hata yaptım, 21 yaşındaki çocuğa sahip çıktım. Demek hataymış, özür dilerim. (Silahlı olay) Biz Hollanda maçına kahrolurken gece kulübünde oldu. Hiç kabul edebileceğim bir olay değil. Adana ve Mersin maçındaki kadroları açıkladığımda olayı bilmiyordum. Olayı öğrendikten sonra yaklaşık 1 yıldır Gökhan Töre'yi milli takıma almadım"Ben bir hata yaptım, herkesten özür diliyorum. 21 yaşındaki bir çocuğa sahip çıktım. Sizin evladınız Gökhan Töre olsa ne yapardınız? Öldürmeli miydim? Bir şans daha vermemeli miydim?"

Burak ve Mehmet Topal'ın MR'ları çekilirken gelen mesaj: 'G.Saray-F.Bahçe maçına yetişir mi?' Eline ahlaksızlık fırsatı geçmemiş insanların ahlaklıyım diye böbürlenme hakkı yoktur.

Gökhan Töre'nin minimum 3'er defa özür dilediğini Gökhan'dan öğrenebilirsiniz. Ömer ve Hakan'dan defalarca özür diledi. Odasında hüngür hüngür ağladığını biliyorum. Yarın oynatıp oynatmayacağımı da şu anda bilmiyorum.

Bu formayı hak etmeyenlere bundan sonra vermeyeceğim"

VATAN

[video=youtube;DhOEGeiDueA]http://www.youtube.com/watch?v=DhOEGeiDueA[/video]

Fatih Terim'in çarpıcı açıklamalarından diğer başlıklar:

-Fatih Terim: İlk maçtaki hesapta olmayan puan kaybı ve artı kötü oyunu telafi etmek için kadromuzdaki oyuncular konsantre durumdalar. Ben oyuncularıma güveniyorum. Onlar işin bilincindeler. Bunu görüyorum. Ama dikkatli olmamız gereken bir takımla oynadığımız da bir gerçek.

-Fatih Terim: Gökhan'ı da direkt oynatacaktım ama oynatıp oynatmayacağımdan şu anda emin değilim. Odasında hüngür hüngür ağladı...

-Fatih Terim: Volkan'la konuşan benim. Onu takıma alan da benim almayan da benim. Maçta önemli bir arıza yaşadı. Ben kendisiyle konuştum. 'Elim de kopsa gelir oynarım' dedi. Ben bunları açıklamadım. Çünkü ben Fatih Terim'im...

-Fatih Terim: Kaan'ın babası hem Abdullah Ercan'ı hem de milli takım doktorunu aramış ve oğlunun ayak parmağından sakat olduğunu söylemiştir. Buyrun gidin baba bulmaya alışıksınız ona sorun...

-Fatih Terim: Siz manipülasyonla bize karşı bir şey yapmak mı istiyorsunuz? Yapanları biz çok iyi biliyoruz. Eleştirirken sahibi gibi eleştiriyorsunuz maça çıkarken sahip çıkmıyorsunuz.

-Fatih Terim: Bir ara tutturdunuz Mesut Özil... Dün akşam Erman Toroğlu'nun dediklerine teşekkür ediyorum. Yahu adam gelmek istemedi. Bazılarının bana düşmanlığını biliyorum.

-Fatih Terim: Bir araştırın bakayım maça 48 saat kala yapılan bu haberlerin altında ne var? Verilmek istenen mesaj şu, olay kampta oldu biz bir şey yapmadık. Hayır biz kampı dağıttık olay sonradan oldu. Konu budur bunu burada kapatıyorum. Çocuğa yazık etmeyin.

-Eğer ricayla bir futbolcuyla Türk milli takımı formasını verirsem o zaman beni çarmıha gerin.

-Fatih Terim: Gidiyorum "Gelin" diye bağırıyorsunuz, geliyorum "Git" diye bağırıyorsunuz.

-Fatih Terim: Eline ahlaksızlık fırsatı geçmemiş insanların ahlaklıyım diye böbürlenme hakkı yoktur. Bu formayı hak etmeyenlere bir daha hiç bir şekilde vermeyeceğim.

-Fatih Terim: Olay ortaya çıkmışsa tabii ki herkes öğrenmeli. Ama tekrar soruyorum, sizin evladınız Gökhan Töre gibi olsaydı öldürmeli miydik? Futbolcu ailerinin 'benim çocuğum neden oynatılmıyor?' diye feryat etmesi anlaşılır gibi değil. Bakın Mehmet Topal ve Burak Yılmaz'ın MR'ları çekilirken gelen mesajları biliyorum. Gerekirse kimden geldiğini de açıklarım; derbide oynar mısın diye mesaj geliyor...

-Fatih Terim: Ben bu olaydan haberdar olduktan sonra Gökhan Töre'yi takıma almadım. Tam 7 maçta oynamadı. Sonra da bizi eleştiriyorsunuz. Arkadaşlar, siz hasta mısınız ya... Önce anneleri çıkartıyorsunuz sonra babaları çıkartıyorsunuz; konuşturuyorsunuz... Sadece bacak yaralanmaları değil milli takımda ruh yaralanmaları da oluyor. Siz Gökhan Töre diye bir oyuncu bırakmadınız...

-Fatih Terim: Bir sene önceki Hollanda maçı sonrasında takımı dağıttık. Yani kamptan önce böyle bir şey oldu ve biz müdahale etmedik öyle mi? Hayır, maçtan sonra oldu. Ve önce gece kulübünde oldu. Biz teknik ekibimle maç sonrası tahlil yaparken gece kulübünde bir olay oluyor. Ve otelde de devamı oluyor. Ben o anda zaten haberdar olmuyorum olaydan. Daha sonra Almanya'ya gittiğimde Ömer'den duydum olayı. Ben de bir babayım. Böyle bir olayı tasvip etmem mümkün değil.

-Fatih Terim: Röportaj logosu taşıyor ama o röportaj gerçekleri yansıtmıyor. Hatalı oyuncuları kadrodan atarsak oyuncu bulamayız. Ben bir hata yaptım. 21 yaşındaki bir çocuğa sahip çıktım. Türk halkından özür diliyorum.

-Fatih Terim: Bu biliyorsunuz UEFA'nın resmi basın toplantısı. O yüzden teknik konulara daha çok önem vereceğim. Ama çok da fazla zaman ayırmadan bir takım şeyleri Türk halkıyla paylaşmak istiyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
parayı aldi tabi anca konuşur bu adami alanlar zaten işi bilmiyor adami aldilar gene adam bişey yapamiyor
para çok verirsen olacagi budur masal anlatmiş real böyle değil bu olay bir bikmadilar bu fatih terimden almayin şu ölü elemani
ben bile bundan daha iyi yönetirim futbol bilgim olmadan

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
adam haklı fazla konuşmayın aralaında tartışmışlar ne var bunda büyütmeye gerek yok

koltukta oturup ahkam kesmesin bazı herseyi bildiğini sanan aydınlar yada birileri ....

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Silah çekmiş. Evet tartışılacak birşey gerçekten de yok silah çekmiş. Ne diyorsunuz ya hayatınızda size hiç silah çekildi mi? Gökhan Töre benim milli takımımda forma giyemez, giymemeli. Bunu bence büyütmeye çok gerek var.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Terim'in Gökhan Töre'yi yeniden Milli Takıma çağırmasının hata olduğunu belirten Rıdvan Dilmen, bu 3 futbolcunun da milli formayı bir daha giymemesi gerektiğini söyledi.

Milli Takım'da yaşanan bu üzücü olayın gündeme çok fazla yansıdığını ifade eden Dilmen, "Fatih hoca, 'Evlattır niye kaybedelim' diyor. Ama ben de diyorum ki, bir daha 3'ünü de almam. Tabanca çekilmez, ama gençtir, aramıştır diğer çocukları, kabul etmemiştir özürlerini. Fatih hoca şurada hata yapıyor, alma 3'ünü de. Bu futbolcular Uzaya mı çıkaracaklar bu takımı? Silah çekti ağır bir şeydir, almam bir daha 3'ünü de. Milli Takım kapılarını kapatacaksın. O gelirse ben gelmem falan, öyle bir şey yok. Pele olsan ne yazar? Gelmeyin bir daha milli takıma kardeşim" ifadelerini kullandı.

"Pele olsan ne yazar - VİDEO"

MagneticTheory

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazı konularda haklı ama kendisini her konuda haklı görüyor en büyük yanlışı da bu. Söylediği bir şey çok doğru yokken gel diyoruz geldi mi de git diyoruz ya sahip çıkalım ya da bi daha çağırmayalım taraftar olarak az omurgalı olmak lazım.
Gökhan Töre'nin pek savunulacak bir tarafı yok ben olsam direk çizerdim üstünü sporcu sonuçta ve tüm dünyanın izlediği maçlar bunlar. Prestij meselesi! Sportif başarımız yok bari sportmenliğimiz olsun. Affetmek büyüklüktür ama benim için affedilmeyecek hatalar var.

Reaksiyon puanı
10,315
silah iki şey için çekilir, 1. vatan savunması için 2. namus için

bunun dışında silah çekenler ya ruh hastasıdır, ya da en iyimser ihtimalle magandadır. ki,
normal insanlar bu tür kişilerle aynı atmosferi paylaşmak istemezler... ki, bunu anlayışla karşılamak icap eder.
bjk'lı arkadaşlar, kusura bakmayın ama bunun tolore edilecek bir yanı pek yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
seyyah arkadasim kusura bakma ama burada konusulacak bir konu degil bu. isin icinde namus var. zevkten cekilmedi o silah. bu konu halkin onune atilarak sadece adi gecen oyunculara degil milli takima da zarar verilmek isteniyor. herkes isin laylay lomunda. boyle meseleleri kurcalayip milli mac oncesi haber yapanlarin niyetleri hic sorgulanmiyor. ortada yapilan bir yanlis var ama bu haberlerin simdi ve bu sekilde yapilmasi vatana ihanettir. bence asil tartisilmasi gereken konu budur. ama insanlar firsattan istifade Fatih Terim e ve de firsat bulduklari herkese olan nefretlerini kusuyorlar. kusura bakmayin ama bunlarin imdb sayfasinda dracula untold filminde gecenler dogrudur Turkler boyledir. vahsidir falandir diyen ermeniden farki yoktur. ayiptir gunahtir. boyle basit oyunlara gelmeyin. biraz inanciniz olsun.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Evet, Gökhan bir hata yapmıştır. Adı geçen oyunculardan da defalarca özür dilemiş. Terim'in dediği gibi 21 yaşında gelecek vaad eden bir oyuncuyu bir çırpıda silip atmak doğru değil. Bu linç kampanyasından sonra bu hatasını bir daha asla tekrar etmeyecektir.

İşin diğer boyutu, bu olayın bu kadar gündemde tutulmasının sebebi Gökhan Töre'nin Beşiktaşlı olması. Oyuncu Beşiktaşlı mı, vur abalıya. Bizim yönetim yönetim olsa sesleri şak diye keser de işte ne yapacaksın.