Gökhan Gönül'de yasaklı madde iddiası

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Beşiktaş maçı öncesi kaburgasındaki kırık nedeniyle ağrı kesici tedavisi gören Gökhan Gönül’ün, Köln Doping Araştırma Merkezi’nde açılan A numunesinde yasaklı madde çıktığı iddia edildi.

upload_2016-3-30_11-14-30.png


Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Gökhan Gönül’de yasaklı maddeye rastlandı.

Şok etkisi yaratacak haberin detayları bir ihmali de gözler önüne serdi. 12 Şubat’taki Kasımpaşa maçında aldığı darbe ile kaburgasında kırık oluşan ve bu şekilde uzun süre devam eden Gökhan Gönül, Beşiktaş maçı öncesi İstanbul’da ağrı kesici iğne tedavisi gördü.

Tedavi sonrası derbiye çıkan yıldız isim kura kendisine çıkınca idrar numunesi verdi. Köln Doping Araştırma Merkezi’nde açılan A numunesinde yasaklı madde çıktı. Bu durum Futbol Federasyonu’na da bildirildi.

CEZA ALMAMASI DA MÜMKÜN
Takım doktoru Burak Kunduracıoğlu, tedavinin tüm aşamalarından haberdardı. Futbolda Dopingle Mücadele Talimatı’nda kullanılan madde, tedaviden önce Dopingle Mücadele Kurulu’na, maçtan önce de TFF’ye hazırlanacak formla bildirilmesi gereken içerikteydi. Ancak Kunduracıoğlu’nun bu bildirimi, doping kurası Gökhan Gönül’e çıkınca yaptığı iddia edildi. Talimatname gereği Gökhan Gönül’ün iki yıl men cezası alması da, hafifletici sebeplerle ceza çıkmaması da mümkün. Bu arada Fenerbahçe cephesinden ise TFF’ye bildirimin derbiden önce yapıldığı yönünde duyum alındı.

HASAN ŞAŞ 6 AY CEZA ALMIŞTI
Benzer bir durumu daha önce Galatasaraylı Hasan Şaş da yaşamıştı. 1998-99 sezonunda ağır bir grip geçiren Hasan Şaş, kullandığı grip ilacında bulunan uyarıcı nitelikli ‘fenilpropanolamin’ maddesi ve bu ilacı bildirimsiz kullandığı gerekçesiyle 6 ay men cezası almıştı. (Mesut YILDIRIM / AMK)

Gökhan Gönül'de doping değil, yasaklı madde! Yetkililere bildirilmiş

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül ile ilgili bugün gündemi sarsan doping iddiası ortaya atıldı.

Senad Ok'un edindiği bilgiye göre Beşiktaş maçı öncesi kaburgasında kırık bulunan Gökhan Gönül ağrı kesici ile sahaya çıktı. Ancak maç öncesi ağrıyı bloke edebilmek için kullanılan madde doping değil, yasaklı bir madde. Bir ağrı kesici söz konusu. Gökhan Gönül'e uygulanan ağrıyı bloke etmek için yapılan bir iğne (lokal anestezi). Ancak tecrübeli futbolcunun yasaklı maddeyi kullandığı maç öncesi yetkililere bildirildi.

Öte yandan, doping kontrolü için 22 futbolcu arasında çekilen kurada Gökhan Gönül'ün adı çıktı ve Gönül bu teste girdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. (Skorer)
 

Bepob

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2014
Mesajlar
3,655
Reaksiyon puanı
302
Puanları
83
Maçtan önce ağrı kesici diye iğne almış onda cıkmış positif gözükmüş eğer tff ye bildirirse sorun hallolcakmış
 

Bepob

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2014
Mesajlar
3,655
Reaksiyon puanı
302
Puanları
83
Ama böyle bir şey olacağını sanmıyorum yanlışlık vardır bence.
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
yapanları biliyoruz da laf edecek en son adamlardan birine laf ettiler ya helal olsun.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,848
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,298
Puanları
113
Yaş
39
“Profesyonel futbolcumuz Gökhan Gönül’ün 23.02.2016 tarihinde yapılan toraks BT ve MRI tetkikleri sonucunda kaburgasında (T.10) kırık tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavisine başlanmış, göğüs ve sırt ağrılarının devam etmesi üzerine algoloji uzmanı hekim tarafından sinire blokaj yapılmıştır. Yapılan uygulama, kortikosterodlerin sistematik olmayan kullanım şekli olarak tedavi amaçlı tatbik edilmiştir. Doping testi öncesinde, futbolcuya yapılan lokal uygulama bu prosedürler için kullanılan matbu forma yazılmak suretiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na beyan edilmiştir.

Konu bundan ibaret olup, futbolcumuzun tedavi sürecine ilişkin tomogrofi, mrı görüntüleri ve doktor raporları tarafımızca Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulmuştur. Doping amaçlı yasaklı bir madde kullanım söz konusu değildir. Futbolcumuza yapılan ağrı kesici tıbbi uygulama tamamen tedavi amaçlı olup, performans arttırıcı her hangi bir etkisi de bulunmamaktadır. Süreç sonucunda doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığı kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ”
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
"bir lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye."
@Kör Cerrah noktayı koymuşsun parantez açayım dedim hocam. :)
 

Son mesajlar

Üst