God of War, kırdığı rekorla Sony tarihine geçti!

  • Konuyu başlatan Fuat Keleş
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

F

Fuat Keleş

SDN Okuru
God of War, PC çıkışı ile rekorları alt üst ediyor. Oyun, Sony tarihinin en başarılı ürünü olarak kayıtlara geçmeyi başardı.

God of War, PC oyuncularının karşısına çıkmasıyla birlikte oyun dünyasının da bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Steam‘de kırdığı rekorlarla dikkat çeken yapım, oldukça kuvvetli bir başlangıç yapmayı başardı. 2018 yılında PS4 için çıkmış olmasına rağmen oyuna olan ilgi, Sony cephesini de memnun etmişe benziyor.

Sony‘nin PC için çıkardığı oyunlar arasında belki de en çok beklenen yapımlardan biri olan God of War, bu süre zarfında yeni de bir rekor kırdı. Oyun, şirket tarihinin en başarılı PC yapımı olmayı başardı.

Sony’nin en başarılı PC oyunu God of War​

Çıkış yaptıktan sadece 24 saat sonra 73 bin 529 oyuncu tarafından eşzamanlı olarak oynandığı SteamDB üzerinden açıklanan yapım, Sony‘nin PC için çıkarttığı oyunlar arasında da en başarılısı oldu. Horizon Zero Dawn, 56 bin 557 eşzamanlı oyuncu sayısı ile rekorun bir önceki sahibi olurken, 2018 yılında çıkan ve neredeyse her detayı bilinen bir yapıma bu kadar yüksek ilginin olması da oldukça şaşırtıcı oldu.

God of War


Öte yandan yapıma olan ilgi çıkışından öncede oldukça yoğun bir şekilde hissediliyordu. Zira şirketin açıkladığı rakamlara göre God of War, ön sipariş sayılarında da rakiplerine büyük farklar atmayı başardı. 16 Ocak tarihinde sona eren haftanın en çok satan oyunu olan God of War, Monster Hunter Rise ve Ready or Not gibi yeni çıkmış yapımları geride bırakmayı başardı. Ayrıca oyun, Elden Ring gibi senenin en çok beklenen yapımlarından birini de, o hafta için, ön sipariş yarışında geride bıraktı.

Kaynak: God of War, kırdığı rekorla Sony tarihine geçti!
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst