- Reaksiyon puanı
- 13,029
Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yani Urfa MTAL Robot Ekibi tarafından Şanlıurfa'da COVID-19 teşhisi konulmuş hastalara uzaktan yardım edebilecek bir robot tasarlandı. İsmi Göbeklitepe.
COVID-19 a yakalanan hastalar ve doktorları arasında sesli ve görüntülü görüşmeye olanak sağlıyor.
Ayrıca hastanın nabzını ve kandaki oksijen miktarını da ölçebiliyor.
Telefon üzerinden kontrol edilebilen robot; Hastanın ilaç,su, yemek ihtiyaçlarını arkasındaki bölmede taşıyabiliyor.
8 kişilik bir ekip tarafından 3 ayda üretilen robot, sağlık çalışanlarının işini kolaylaştıracağı için hastanelerde kullanılmaya başlanacak.
Bence çok iyi bir haber bu. Robotu da çok beğendim. Sağlık çalışanları yerine hastayla iletişim kurması çok büyük bir başarı bence. Onların da daha güvende olmasını sağlıyor.
Sizce bu robot yaygınlaşır mı? Diğer illerde de kullanılır mı?
www.haber7.com
COVID-19 a yakalanan hastalar ve doktorları arasında sesli ve görüntülü görüşmeye olanak sağlıyor.
Ayrıca hastanın nabzını ve kandaki oksijen miktarını da ölçebiliyor.
Telefon üzerinden kontrol edilebilen robot; Hastanın ilaç,su, yemek ihtiyaçlarını arkasındaki bölmede taşıyabiliyor.

8 kişilik bir ekip tarafından 3 ayda üretilen robot, sağlık çalışanlarının işini kolaylaştıracağı için hastanelerde kullanılmaya başlanacak.
Bence çok iyi bir haber bu. Robotu da çok beğendim. Sağlık çalışanları yerine hastayla iletişim kurması çok büyük bir başarı bence. Onların da daha güvende olmasını sağlıyor.
Sizce bu robot yaygınlaşır mı? Diğer illerde de kullanılır mı?

Göbeklitepe robotu koronavirüs hastalarına müdahale edecek
Şanlıurfa’da korona virüse yakalanan hastalara müdahale edecek Göbeklitepe isimli bir robot tasarlandı. Cep telefonu üzerinden uzaktan kontrol edilebilen hareket kabiliyetine sahip robot, doktor ile hasta arasında görüntülü ve sesli iletilişimi sağlayarak hastanın nabzı ile kandaki oksijen...