GNU/Linux (Hala) İşe Yaramaz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Glaxo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Glaxo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
geçenlerde açmış olduğum Linux Berbattır!'ı adlı konuyu hatırlıyorsunuzdur. Bryan Lunduke, 2009'da yaptığı bu sunumu geçenlerde tekrar gerçekleştirmiş ve sunum dosyasını ve sunum videosunu günlüğünden yayınlamış. eğer henüz izlemediyseniz bakabilirsiniz.

sunum dosyasının Türkçe çevirisini de pdf olarak şuradan, PPT (sunu ) olarak şuradan temin edinebilirsiniz.

geçenlerde kavga çıkarmak ve ağız dalaşını meslek haline getiren bazı arkadaşlar konunun canına okudular. hemde içerik hakkında tek bir kelimeden haberleri olmadan bu yapıldı. lütfen art niyetli kişiler bu konuya yorum yazmasınlar. onları alakadar edecek yüzlerce konu var.

herkes ciddi bir şekilde görüşlerini paylaşsın. adam gibi bir bilgi paylaşımı çıksın ortaya hemen sazan gibi atlayıp suyu bulandırmayın. zaten içerikte türkçeleştirildi.

lütfen rica ediyorum

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Süper bir sunum
Süper bir konu
Açan arkadaşa da, çeviren arkadaşa da teşekkür ederim.
Sonlara doğru cozutmasa çok daha iyiydi.

Şimdi haksız olduğu bir konu var. Ubuntu haricindeki dağıtımlarda kullanıcılar kablosuz hatası ile karşılaşmadı, belki knetworkmanager kablosuzlarda biraz saçmaladı o da doğru, ancak Windows da mükemmel değil kablosuz konusunda, Windows da durup dururken attığı oluyor bağlantıdan. O açıdan abartılmış(biraz)
Düzeltilebilir zaten

mplayer ses çatısı da var, onu eklememiş aslında bence kullanılacaksa o kullanılmalı.

LSF'nin rpm sistemini standart olarak belirlediğini bilmiyordum, ben de rpm'yi deb'den gelişmiş buluyorum. deb daha kolay olduğu için tercih ediliyor olabilir ama rpm daha gelişmiş bir sistem.

Linux Win95'ten daha kötü dedi. Bunu sadece ses düzenleme kategorisinde dediyse olabilir ki sanırım böyle demek istedi, burası yanlış anlaşılmamalı

Kapalı kaynak kısmı olmadı veya ben anlayamadım, o kadar da değildir herhalde
Ücret konusunda ise haklı ancak işin crack olayı var.
Ücretli yazılımlar Linux'te ücretsizlerin önüne geçerse korsan Linux cephesine de girer, ne yalan söyleyeyim ben de korsanı desteklerim :D

Ya aslında şöyle bir sunumun çıkması dahi beni gururlandırdı. Zaten linux'un tek sorunları bunlar. Bunlar aşıldığı zaman durduranın vay haline

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
oyun messenger oyun messenger oyun messenger oyun messeger oyun linuxsun evlere kadar girmesi icin gerekli olan tek sey bunlar gerisi corap sökügüaslinda skype bence msn messengerden cok daha üstün ama ne yazikki türkiyede pek bilinmiyor

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Bahsettiği şeyler çoğunlukla donanım problemleri. Bu da Linux'un "beceriksizliğinden" değil donanım üreticilerinden kaynaklanıyor. Linuxu, 90 ların muadil işletim sistemleri seviyesine dahi erişemediğini söyleyebilen birinin, linux ile alakası üzerine ciddi ciddi şüphelerim var. Durun bu iken, kuyu dibinde taş aramanın manası yok.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Rapid'in limiti dolmuş, günlük 10 indirilme limitine ulaşmış. Arkadaşların çok ciddi şekilde bantgenişliği problemi var sanırım.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
linklerin perti çıkmış.
yenilerseniz çok iyi olur. çok merak ettim.

Glaxo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
konuya böyle güzel yorumlar yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. eleştiriyi yapan bir linux hayranı olan uygulama geliştiricisidir. eleştirisi linux'un masaüstü yayıncılığında neden başarılı olamadığını yani tutulmadığının sebeplerini dile getiriyor

zaten " realmanager " dediği gibi bunlar bilinen şeyleri idi. arkadaş biraz daha iyi özetlemiş. realmanager dediği gibi bu sorunlar çözülürse, sanırım linux'ın önüne kimse geçemez.

linklerin perti çıkmış.
yenilerseniz çok iyi olur. çok merak ettim.

linkler yenilendi.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
nasıl olsa kimse bilmeyeceği için konu açmaya gerek yok bari buraya yazayım
bir film indirdim internetten iki part şeklinde
ilk parttan inen kısmını çıkarayım da kalitesine bakayım dedim
bir türlü çıkmıyor, herhangi bir hata mesajı da vermiyor, hiçbirşey olmuyor
halbuki şifreliymiş, ikinci partı da indirdim ne olur ne olmaz diye, bana şifre de sormadı ark
sonra windows'tan 7zip ile açtım ancak.
zaten şifreli sıkıştırmak falan görsel arayüzle mümkün değil peazip hariç onun da 64 bit desteği yok, 32 bit ise hata veriyor.
sıkıştırdığımız dosyaları bölemiyoruz
aimp2 benzeri 1 tane bile mi program olmaz, hepsi birbirinden uyduruk
xmms, audacious, qmmp ıvır zıvır

ha birşey daha var, şimdi de filmi izlerken atlamalarda sorun oluşuyor, gerçi bu hep vardı şimdi sinirlendim. mesela videolar kesinlikle belli periyodlarda ilerleyebiliyor. ilerleme çubuğunu fare ile işaretlediğiniz yere değil ona en yakın periyoda düşüyor siz de filmi kapatıp tekrar açtığınızda illa ki birkaç dakika önce veya sonraki dakikadan izlemeniz gerekiyor, hiçbir player'da buna çözüm yok en gelişmiş smplayer bile

arkadaşa opensuse yükledim. bilgisayara reset atmış, linux açılmıyor fsdisk komutu gibi birşey yazmak gerekiyor, ben yaptım gene de şimdi bu adama ne diyecem. adam haklı
kararını verdi, windows'a birşey olmadı linux açılmıyor diyor demek ki win7 daha iyi diyor
normal kullanıcı ne yapsın, nasıl tek başına linux'e geçsin, oyunları falan da bıraktık tamam
bunları bayadır biliyorum, bugün sinirlenesim geldi film olayından sonra
linux'e sinirlendiğim nadir anlardan birindeyim

prematoryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bazı linux kullanıcılarına göre özelliklede LİNUS TORVALDS a göre yeni donanımlar ve aygıtların her seferinde kernele dahil edilmesi linuxu hantallaştırıyor.bu sebeplede çok kullanılan donanımları dahil etmeye çalışıyorlar.
atheros wireless kartları bir ara ubuntuda çok kriz yaratmıştı.
şimdide realtek wireless kartlar sorun çıkarrıyor ve sıradan kullanıcıların çözebileceğide bir problem değil.
yani yaarın söylediği gibi donanım konusu driverlar kendi geldiği halde çok büyük sorun

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
linux berbattir diye konu ac sonra da vay su atladi vay bu atladi diye sen kendin sazan gibi atla, cok kisi girsin diye basligi boyle atiyorsun sonra da rahtsiz oluyorsun , aksine dusunmen komik

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Linux un bazı yönlerinin halen yol alması gerek biliyorum. Ama Windows bilgi güvenliği açısından sıfır olmaya devam edecektir. Geçenlerde (adını açıklamıyacağım) ........ tabanlı bir linux dağıtımı buldum. Bu linux ile ufak sadece 3 adımda Windows7-XP Ultimate-Home-Pro ların hepsinin Administrator veya istediğiniz kullanıcının şifresini sıfırlıyor ve pasif olan kullanıcılaı dahi aktif hale getirebiliyorsunuz. Bilgisayarımda denedim.. Yani çağımızda bilgi güvenliği ön planda ise Linux size her esnekliği sunuyor..

Glaxo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
linux berbattir diye konu ac sonra da vay su atladi vay bu atladi diye sen kendin sazan gibi atla, cok kisi girsin diye basligi boyle atiyorsun sonra da rahtsiz oluyorsun , aksine dusunmen komik

gerçekten fanatik linux seven ve bunu net aleminde sıkı takipçilerinden biri olsaydınız bu konu içeriği ve başlıklarının kime ait olduğunu çok iyi bilirdiniz

bu konu başlıklarının hiçbir art niyet taşımadığını, kimsenin övgüye ve ilgiye hiç tevessül etmediğini çok iyi anlardınız

maalesef diğerleri gibi hiçbir ön fikiriniz olmadan sizde balıklama :D atlamışsınız

size tavsiyem http://gezegen.linux.org.tr/ diye bir site var oraya bir göz atın.

bakın bakalım; benim buraya açtığım konuların aynısını orada bulabilecek misiniz ( başlık ve içerik olarak )

haaa hatırlatayım onlarıda linux düşmanı vs. ilan etmeyiniz yoksa mazallah düştüğünüz durumdan ben bile sizi kurtaramam

by_xps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Reklam gibi olmasın ama chip lab moderatorlerinden daha iyi bilmene ihtimal veremiyorum.
Gnu linux su an süper bilgisayarlarda kullanılan isletim sistemi,linux acık kaynak kodlu oldugu icin ve gelistirebilir oldugu icin acik yaratmak veya acık kapatmak elinizdedir en esnek isletim sistemidir.

jaguar ve kraken gibi super bilgisayarlarin maximum güvenlikli olması linux sayesindedir.oyun oynadıgım icin win vista kullaniyorum yoksa linux kullanırdım.

işimiz windows gibi (kendinden casuslu :D) isletim sistemlerine kaldıysa guvelik sıkıntınız tavana wurur :P

Linux bir şaheserdir:)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
hay ağzını öpem kurban senin dilin ne söyliiir

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ters etki ile insanları eğitiyorlar... ters bir durum yok...