Gnome Video Player

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Gnome üzerinde çalışan, işe yarayan playerler arıyorum. Birkaç tanenin adını biliyorum ama başkaları varsa denemek istiyorum çünkü bazılarıyla sorunlarım var.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
@keyloger, smplayer ve vlc kullanıyorum zaten ama bazı hataları var.

@Darknes$, teşekkür ederim ama istedim ki kullanan arkadaşlar söylesin ki kullanışlı olanları ayırt edebilelim.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
@keyloger, smplayer ve vlc kullanıyorum zaten ama bazı hataları var.

@Darknes$, teşekkür ederim ama istedim ki kullanan arkadaşlar söylesin ki kullanışlı olanları ayırt edebilelim.

Vlc şu ana kadar kullandıklarım arasında en iyilerden biri ne gibi hatalarla karşılaştığını yazabilr misin merak ettim. :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Linux kullanmak daha nasip olmadı:D

@Darknes$, teşekkür ederim ama istedim ki kullanan arkadaşlar söylesin ki kullanışlı
olanları ayırt edebilelim.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Vlc şu ana kadar kullandıklarım arasında en iyilerden biri ne gibi hatalarla karşılaştığını yazabilr misin merak ettim. :)

Şöyle ki; Ben Ubuntu kullanırken player sorunum yoktu. Totem her şeyi açıyordu onun açamadığı her şeyi de vlc oyatıyordu. El bebek gül bebek geçiniyorduk.

Mandriva kullandığımdan beri sorunlar başladı. Buradaki totem her şeyi oynatmıyor. Vlc mp4'lerde ağırlaşıyor, hatta plf deposunu eklemeyene kadar ses çıkarmıyordu. (Mp4lerde)

Abim Hz Yusuf filmini seyrediyor şimdi ve o da Mandriva kullanıyor. 45 bölüm ve hepsi de dat. Bunları vlc ile seyrederken arada küçük siyah pencereler açılıyor. Bu pencereler video o tam ekransa, onlar da tam ekran olarak açılıyorlar ve her bölümde iki üç tane açılıyor. Bunun dışında arada hafiften tekleme yapıyor. Mesela ekran kareleniyor ve bir kelime arada kayboluyor. :)
Smplayer dedim o da ileri geri alırken donma yapıyor.

İşte tüm dertlerimiz bunlar.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Şöyle ki; Ben Ubuntu kullanırken player sorunum yoktu. Totem her şeyi açıyordu onun açamadığı her şeyi de vlc oyatıyordu. El bebek gül bebek geçiniyorduk.

Mandriva kullandığımdan beri sorunlar başladı. Buradaki totem her şeyi oynatmıyor. Vlc mp4'lerde ağırlaşıyor, hatta plf deposunu eklemeyene kadar ses çıkarmıyordu. (Mp4lerde)

Abim Hz Yusuf filmini seyrediyor şimdi ve o da Mandriva kullanıyor. 45 bölüm ve hepsi de dat. Bunları vlc ile seyrederken arada küçük siyah pencereler açılıyor. Bu pencereler video o tam ekransa, onlar da tam ekran olarak açılıyorlar ve her bölümde iki üç tane açılıyor. Bunun dışında arada hafiften tekleme yapıyor. Mesela ekran kareleniyor ve bir kelime arada kayboluyor. :)
Smplayer dedim o da ileri geri alırken donma yapıyor.

İşte tüm dertlerimiz bunlar.

Bu tip sorunlar genelde dağıtımlardan kaynaklanıyor. :)

Örneğin fedora'da vlc'de video'yu panele entegre oynatırsan görüntü siyah ekran oluyor, görüntü ekranıyla panelini ayırırsan sorun çözülüyor. :)

Ama dediğin gibi ubuntu'da hiç bir sorun yok.. :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Benim bilgisayarımda da sorun yok. Hem de o da Mandriva. Yani küçük sorunlar var da o abimin aldığı sorun yok.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
yusuf
smplayer için
options prefences'tan
general-video
output driver mesela ati ekran kartları için xv olmalı, nvidia için bilmiyorum
daha sonra direct rendering ve double buffering işaretle
daha sonra performance'dan
allow frame drop işaretle
cache bölümünde ise
hepsinin değerlerini 10 kat kadar arttırabilirsin. ancak bu sefer de videolara başlangıç için birkaç saniye bekleme yapabilir.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Real, teşekkür ederim. Deneyeceğim inşallah.