Yardım Gmailimden atılmış garip mail

Reaksiyon puanı
29
Hocalaeım merhaba. Gmailim üzerinden böyle bir mesaj yazılmış bu isimdeki birine. Altta ise “bu mesaj otomatik olarak gmail tarafından yazılmıştır” diyor dakat o benim hesabımdan yazılmış. Biraz korkuyorum bir sorun olurmu ?

Ekli dosyalar

• 74EBDFA5-C3C2-4703-B9AF-EF44385A1981.png
    74EBDFA5-C3C2-4703-B9AF-EF44385A1981.png
    150.3 KB · Görüntüleme: 157

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Hocalaeım merhaba. Gmailim üzerinden böyle bir mesaj yazılmış bu isimdeki birine. Altta ise “bu mesaj otomatik olarak gmail tarafından yazılmıştır” diyor dakat o benim hesabımdan yazılmış. Biraz korkuyorum bir sorun olurmu ?
Gmail böyle şeyler yapmaz.Büyük ihtimalle hesabınıza biri girmiş olabilir.

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Yani hocam. Güvenlimi değilmi. Bir kişi abonemden çıkmış fakat içime korku sindi. E postaya girilen biri görmedim.
Şifre değişimi yapmalısın telefonunun içine gizli bir virüs girmiş olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güvenli değil

Reaksiyon puanı
29
Üzgünüm,maalesef çok bilgim yok.
Hocam bir şey söylemek istiyorumda ben oturum açılan cihazlara baktığım zaman sadece telefonlarım ve bilgisayarlarım gözüküyordu. Giren kişi kendisini oradan silmiş, oradan görünmez kılmış olabilir mi?

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Olabilir e-postanı güvende tut.

Hocam bir şey söylemek istiyorumda ben oturum açılan cihazlara baktığım zaman sadece telefonlarım ve bilgisayarlarım gözüküyordu. Giren kişi kendisini oradan silmiş, oradan görünmez kılmış olabilir mi?
Artık gmail bile farketmiyor.Birkaç ay hesabınızı güvende tutun.Her ay için (kaç ay yapacaksanız) onun için şifre belirleyin.Sitelere üye olmayın bir kaç ay.

Maksimum bu kadar bilgim

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Hocam telefon iphone. İphone’a virüs bulaşmıyor diye biliyorum.
Öyle diyeceğinizi biliyordum. İphoneye apk inmiyor diye virüs bulaşmaz demeyin. Tamamen hikaye o olay.İos virüsleri androide göre daha sıkıntılı çıkabilir çünkü hani diyorlar ya virüs bulaşmaz diye.Androidden daha hızlı bulaşır aklının ucundan bile geçmez.

Artık devir korsan devri saatler geçmeden God Of War kırıldı.

Reaksiyon puanı
29
Öyle diyeceğinizi biliyordum. İphoneye apk inmiyor diye virüs bulaşmaz demeyin. Tamamen hikaye o olay.İos virüsleri androide göre daha sıkıntılı çıkabilir çünkü hani diyorlar ya virüs bulaşmaz diye.Androidden daha hızlı bulaşır aklının ucundan bile geçmez.
Hocam ben o sebepten söylemedim. Herşeyi sıfırladığımdan beri sadece instagram, youtube ve benzeri içerikleri kullanıyorum.

KRZMNİTK

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,071
yani düşük bi ihtimal ama bazen wp de oluyor. telefon cebindeyken uygulama açık oluyor veya bi şekilde parmak izinden felan açılıyor ve cebimdeyken mesaj gönderiyorum böyle bi durum olabilir

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Hocam ben o sebepten söylemedim. Herşeyi sıfırladığımdan beri sadece instagram, youtube ve benzeri içerikleri kullanıyorum.
Oradan da gelme ihtimali yüksek.Eskşden Facebook kullanıyorduk.Virüs bulaşmıştı aynısı insta,yt,wp içinde geçerli

Hocam virüs olmasımı olmamasımı düşük ihtimal ?
Olması.

İnsta chromeden bulaşabilir.Virüs heryerde.Kaçarı yok.

Reaksiyon puanı
29
Oradan da gelme ihtimali yüksek.Eskşden Facebook kullanıyorduk.Virüs bulaşmıştı aynısı insta,yt,wp içinde geçerli

Olması.
Yani büyük ihtimalle virüs yoktur diyorsunuz değilmi hocam. Diğer gmaillere gelmemiş hocam baktığımda sadece bu gmaile gelmiş. Telefonda olsaydı tüm gmaillere gideceğini düşünüyorum. Benim gibi sorunu yaşayan birkaç kişi daha var hocam birde bu mesaj gideli tamı tamına 3 gün olmuş hatta 4 olacak. Onun dışında başka mesaj gelmemiş.

Aakons

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
108
Yani büyük ihtimalle virüs yoktur diyorsunuz değilmi hocam. Diğer gmaillere gelmemiş hocam baktığımda sadece bu gmaile gelmiş. Telefonda olsaydı tüm gmaillere gideceğini düşünüyorum. Benim gibi sorunu yaşayan birkaç kişi daha var hocam birde bu mesaj gideli tamı tamına 3 gün olmuş hatta 4 olacak. Onun dışında başka mesaj gelmemiş.
Sanırsam birisi size troll yapmış olabilir ? Veya sülalenizdeki birisi sizi korkutmak için yapmış olabilir

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Konuda o kadar saçmalanmış ki hayretle okudum mesajları...

Sürekli e posta aldığın bir kaynaktan aboneliğini bitirmişsin. Yani mesela A sitesi bana e posta göndermesin, abonelikten çık dediğinizde Gmail otomatik olarak böyle bir mail atıyor firmaya ve mail aboneliğiniz bitiyor. Üstte arkadaşlar bol keseden sallamışlar virüs falan yok yani.

Artık devir korsan devri saatler geçmeden God Of War kırıldı.
Yahu konuda o kadar saçmalayıp arkadaşı korkutmuşsunuz ki yanlış bilgiden dolayı ceza yemeniz bile olası.

1- iPhone cihazlara virüs bulaşmaz. En fazla bulaştıracağın şey takvim virüsüdür o da takvimine saçma sapan etkinlikler ekler bir zararı yok

2- God Of War'ın kırılması ile iPhone'a virüs bulaşması ne alaka? God Of War oyunu DRM koruması dediğimiz korsan oyun koruması olmayan bir oyundu zaten. Yeni nesil oyunların bazılarında bu koruma olmuyor ve oyun çıkış yaptığı gibi kırılıyor. Lütfen yalan yanlış bilgiler atmayın konuya.

Reaksiyon puanı
29
Konuda o kadar saçmalanmış ki hayretle okudum mesajları...

Sürekli e posta aldığın bir kaynaktan aboneliğini bitirmişsin. Yani mesela A sitesi bana e posta göndermesin, abonelikten çık dediğinizde Gmail otomatik olarak böyle bir mail atıyor firmaya ve mail aboneliğiniz bitiyor. Üstte arkadaşlar bol keseden sallamışlar virüs falan yok yani.

Yahu konuda o kadar saçmalayıp arkadaşı korkutmuşsunuz ki yanlış bilgiden dolayı ceza yemeniz bile olası.

1- iPhone cihazlara virüs bulaşmaz. En fazla bulaştıracağın şey takvim virüsüdür o da takvimine saçma sapan etkinlikler ekler bir zararı yok

2- God Of War'ın kırılması ile iPhone'a virüs bulaşması ne alaka? God Of War oyunu DRM koruması dediğimiz korsan oyun koruması olmayan bir oyundu zaten. Yeni nesil oyunların bazılarında bu koruma olmuyor ve oyun çıkış yaptığı gibi kırılıyor. Lütfen yalan yanlış bilgiler atmayın konuya.
Hocam peki size 2 soru sormak istiyorum. 1. Ben bir sitede, programda aboneliğimi iptal etmedim neden gelmiş olabilir 2. Si ise neden mesaj yerine gmail tarafından atılmıştır yazıyor ve ismi ve gmaili bu kadar garip? Hocam birde baktığım bazı konularda spamla ilgili olduğu yazıyor.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Hocam peki size 2 soru sormak istiyorum. 1. Ben bir sitede, programda aboneliğimi iptal etmedim neden gelmiş olabilir 2. Si ise neden mesaj yerine gmail tarafından atılmıştır yazıyor ve ismi ve gmaili bu kadar garip?
Attığınız ekran görüntüsünde bir anormallik yok. En altta da "Bu mesaj Gmail tarafından otomatik olarak üretilmiştir" diyor. Gariplik yok ki?

Otomatik olarak hiç bakmadığınız bir mail göndericisi ise aboneliği bitirmiş olabilir telaşlanmayın yani virüs falan değil bu.

Reaksiyon puanı
29
Attığınız ekran görüntüsünde bir anormallik yok. En altta da "Bu mesaj Gmail tarafından otomatik olarak üretilmiştir" diyor. Gariplik yok ki?

Otomatik olarak hiç bakmadığınız bir mail göndericisi ise aboneliği bitirmiş olabilir telaşlanmayın yani virüs falan değil bu.
Hocam mesaj olarak yazılmış yani bunu 8 yaşındaki biri bile yapabilir ondan dolayı söyledim.

Biri girmiş hesabınıza.
Hocam şifremi değiştirdim fakat bir daha girebilir mi ?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Hocam mesaj olarak yazılmış yani bunu 8 yaşındaki biri bile yapabilir ondan dolayı söyledim.
Yahu size hiçbir sorun yok diyorum, kendim de defalarca Gmail'de mail aboneliğinden çıktım birebir aynı mesajı yolladı otomatik olarak.

Siz telefonunuzda virüs olmasını istiyorsunuz sanırım inatla virüs var diyor, hesabınıza biri girdi denmesini istiyorsunuz.

Reaksiyon puanı
29
Yahu size hiçbir sorun yok diyorum, kendim de defalarca Gmail'de mail aboneliğinden çıktım birebir aynı mesajı yolladı otomatik olarak.

Siz telefonunuzda virüs olmasını istiyorsunuz sanırım inatla virüs var diyor, hesabınıza biri girdi denmesini istiyorsunuz.
Hayır hocam yanlış anladınız sanırım. Herkes virüs derken sizin değil dediğiniz için bunları sordum.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Hayır hocam yanlış anladınız sanırım. Herkes virüs derken sizin değil dediğiniz için bunları sordum.
Çünkü konudaki arkadaşların 1 tanesi her ay en fazla mesaj atan kişiye ödül veriliyor forumda, ödülü almak için her konuya bu tarz boş yorumlar yapıyor.

Diğer arkadaşı anlamadım hesabınıza biri girmiş diyip çıkmış ne sebep var ne bir şey.

İçiniz rahat olsun hiçbir sorun yok cihazınızda ve hesabınızda.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,966
Şu konu bütün neşemi yerine getirdi. Hahaha, vay arkadaş ne panik yaptırmışlar. :D FBI ajanları seni izliyor falan. IOS'a virüs bulaşırmış bir de. :D

Bir şey olmaz.

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,958
Google hesabı yönetim panelinden Gmail'e erişen web uygulamalarını da kontrol edin.

Reaksiyon puanı
29
Google hesabı yönetim panelinden Gmail'e erişen web uygulamalarını da kontrol edin.
Hocam nasıl yapılıyor acaba?

Hocam baktım 3. Partı erişebilen programlarda epic games, spotify nvidia var ve steam eksik. Sahte steam olduğunu düşünerek bugün şüphelendiğim için steami spam olarak raporladım ve sildim. Bundan dolayı olmuş olabilir mi?

Son düzenleme: