Gmail hesabımdan spam mail gidiyor?

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim iki tane sorunum var..

1. sorunum.
Gmail mail adresimden, Bana spam mail gelmiş gibi görünüyor, gönderen BEN görünüyor. açtığımda alakasız konularda spam mailler olduğunu görüyorum.

2. sorunum.
yine aynı gmail adresimden Sadece mail grubuna FW:, S... photo, my photo, my video, funny pic, şeklinde konuları olan ve virüs içeren mailler gidiyor. Daha önce kaspersky 7 kullanıyordum ve kaspersky kullanırken bu dert başıma geldi. bilgisayarım tarattım, kaspersky süresi dolunca avast yükleyip tekrardan tarattım, spy and search and destroy gibi programlarla bilgisayarımı tarattım. Bilgisayarım temiz görünüyor. Fakat, çoğunlukla bilgisayarımın kapalı olduğu saatlerde bu virüslü mail gönderilmiş görünüyor.

Ne yapmam gerekir bu beladan kurtulmak için..

TEŞEKKÜRLER.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Senin mail grubuna, senin adına mail gönderme meselesi olmasaydı sıradan bir spam mail vakası diyecektim ama bu olayı karıştırdı.Çünkü sana mailin kimden geldiği önemli değil, spam maili gönderen kimse kendi adresini istediği gibi değiştirebilir; senin adresini de yazar oraya ibrahim abdurrahman boztaş'ın da ;D

Aklıma gelen 2 ihtimal var ki bunlardan ilkini mutlaka sen de düşünmüşsündür.Şifren çalınmış olabilir.Hala değiştirmediysen mutlaka değiştir.Ya da keylogger dadanmıştır ve kasperky ile avast bulamamıştır.Şifreni değiştirmene rağmen bu olay devam ediyorsa farklı farklı antivirüslerin online taramalarını kullan, keylogger bulan olursa onun deneme sürümünü indirir, silersin.

Tahminlerim tutmazsa yani sıradan bir spam vakasıysa yapacak bir şeyim yok.Spam'e karşı etkili bir çözüm bilmiyorum.Bilen varsa ne ala.

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Spamlara illet ettim. Arkadaşım mail giriş şifreni değiş. Ama
betelguese dedi ki:
2. sorunum.
yine aynı gmail adresimden Sadece mail grubuna FW:, S... photo, my photo, my video, funny pic, şeklinde konuları olan ve virüs içeren mailler gidiyor. Daha önce kaspersky 7 kullanıyordum ve kaspersky kullanırken bu dert başıma geldi. bilgisayarım tarattım, kaspersky süresi dolunca avast yükleyip tekrardan tarattım, spy and search and destroy gibi programlarla bilgisayarımı tarattım. Bilgisayarım temiz görünüyor. Fakat, çoğunlukla bilgisayarımın kapalı olduğu saatlerde bu virüslü mail gönderilmiş görünüyor.

Ne yapmam gerekir bu beladan kurtulmak için..

Buna çözüm olcağını sanmıyorum adam senin mail adresini fake olarak kullanarak mail atıyor bu duruma "karamail" deniliyor.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
avast'ın virüs yok demesine kanma bence, indir kaspersky'ın trial ini öyle dene, daha sonra da lisans işini halledersin(kaspersky kullandım diyosun illa istemem diyosan norton falan dene ama avasttan vazgeç bence)

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
NecronomicoN dedi ki:
avast'ın virüs yok demesine kanma bence, indir kaspersky'ın trial ini öyle dene, daha sonra da lisans işini halledersin(kaspersky kullandım diyosun illa istemem diyosan norton falan dene ama avasttan vazgeç bence)
Avast Professional kullanırım hiçbir yamuğunu görmedim bellek az tüketiyor ve gayet başarılı. Üstüne Zone Alarm Professional firewall çektim bi Allah'tan korkarım :P

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mr.meseli dedi ki:
NecronomicoN dedi ki:
Avast Professional kullanırım hiçbir yamuğunu görmedim bellek az tüketiyor ve gayet başarılı. Üstüne Zone Alarm Professional firewall çektim bi Allah'tan korkarım :P
avast profesyonel ve zone alarm kullanıp bilgisayarı kasacağına kis kullan.

Mail konusuna gelince.Benimde gmailime spam mailler geliyor ve gönderen bölümünde benim mail adresim görünüyor gönderilendede ya benim adresim yada başka adres görünüyor.Bazende mail geliyor ne gönderenin adı var ne gönderilenin adı var ne mailin konusu var nede mailin içeriği var bomboş bi mail geliyor bende çözemedim ne olduğunu.
Bunlar mail programlarıyla yapılıyor gmailime blogumun adres adıyla gelen spam mailler bile var.Mesela hello xxx diye çok mail geliyor hergün..

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elektr10 dedi ki:
Aklıma gelen 2 ihtimal var ki bunlardan ilkini mutlaka sen de düşünmüşsündür.Şifren çalınmış olabilir.Hala değiştirmediysen mutlaka değiştir.Ya da keylogger dadanmıştır ve kasperky ile avast bulamamıştır.Şifreni değiştirmene rağmen bu olay devam ediyorsa farklı farklı antivirüslerin online taramalarını kullan, keylogger bulan olursa onun deneme sürümünü indirir, silersin.

Gmail mail adresimin şifresini değiştirdim. önce kis7 ile sonra avast ile tarama yaptım. ilk aklıma gelen zaten şifre değiştirmek oldu. mail adresi korumak için.

şu anda avast ve zonealarm kullanıyorum. Bence bu ikili bilgisayar güvenliği için yeterlidir herhalde diye düşünüyorum. Sahi birde spy and search and destroy

1 sorunum olan benden gönderilmiş görülen spam maillerin IME bilgilerinden tespit ettiğim IP bilgisi Rusyayı gösterdi.. Yaklaşık sibirya bölgesi. Bu mail gönderen kişinin benim adım ile mail gönderdiğini bana inandırdı.

2 sorunum olan mail grubuna mail gitmesinde mail adreslerinin ip'sini tespit edemedim. çünkü googlegroups göndermiş göründüğü için google Amerikadaki merkezinin ip bilgileri çıkıyor. dolayısıyla gerçek göndericinin ip bilgilerine erişemiyorum.

bana online virüs taraması yapmamı tavsiye etmişsiniz. online tarama yapan bir antivirüs siteleri tavsiye edermisiniz.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sana şunu söyleyeyim ben senin mail adresini öğrensem bende senin yerine mail gönderebilirim. Bunun için mail server ve biraz da programlama bilgisi yeter. Bunu bizde daha önce yapmıştık şaka olsun diye ;D , kötü birşey, ortalık karışmaya başlayınca aklımız başına geldi :( . Bunun için senin şifrene gerek yok sadece e-posta adresi gerekli. Çözümü bak bunu hiç düşünmemiştim. Kendini blokla, aklıma başka bir şey gelmiyor.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
betelguese dedi ki:
bana online virüs taraması yapmamı tavsiye etmişsiniz. online tarama yapan bir antivirüs siteleri tavsiye edermisiniz.
Eset
BitDefender
Mcafee
F-Secure

Bunlarla taramak uzun sürecektir onun yerine veritabanı en geniş antivirüs olan avira antivir kurulup tarama da yapılabilir.

Önceki mesajımda bahsettiğim gibi ben keylogger'dan şüpheleniyorum.Ya da bir rootkit(onun için de ayrı program kurmak gerekir).Keylogger yoksa bu taramalar sonuç vermeyecektir.İsterseniz önce diğer çözümleri tüketin, son çare olarak bunlar(uzun süreceği için böyle söylüyorum).

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
keyloger varsa ctrl + shift + alt + x tuşlarına bas arada + işreti yok tabi şifre isteyen bi menü gelirse pc de keyloger vardır.Genelde Keylogerların menüsü budur.

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mila12 dedi ki:
keyloger varsa ctrl + shift + alt + x tuşlarına bas arada + işreti yok tabi şifre isteyen bi menü gelirse pc de keyloger vardır.Genelde Keylogerların menüsü budur.

tavsiye ettiğiniz tuş kombinasyonunu her ihtimale karşı denedim. menü falan açılmadı.

keyloger yok.. Ayrıca firewall programı (Zonealarm) kullanıyorum. herhalde zonealarm'ı keyloger programları aşabilmesi için benim haberim olması gerekir..

öyle değilmi haberim olmadan aşamazlar değilmi

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
gmailin kendi özelliği spam yollaması takmayın kafanıza yokmuş gibi davranın.

Reaksiyon puanı
189
hiç boşuna uğraşma bu %100 fake mail yapacak hiç bir şey yok mail adresini değiştirmek en iyisi...