Yardım Gmail hesabı ve güvenlik?

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Tanımadığım birinden anlamsız bir e posta aldım. Ne olur ne olmaz diye gmail hesabımda iki adımlı doğrulamayı açtım. Şifreyi güncelledim. Hesabımın tanımadığım biri tarafından bilinmesi güvenlik açığı olabilir mi? Yoksa telefon numarasını bilmek gibi basit bir durum mu?

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Tanımadığım birinden anlamsız bir e posta aldım. Ne olur ne olmaz diye gmail hesabımda iki adımlı doğrulamayı açtım. Şifreyi güncelledim. Hesabımın tanımadığım biri tarafından bilinmesi güvenlik açığı olabilir mi? Yoksa telefon numarasını bilmek gibi basit bir durum mu?
gelen anlamsız e postaya baglı belkide bir siteye üye oldunuz ondan geldi ama gmail kullanıcı adı bilinmesi normaldir zararı olmaz güvenmediginiz linklere tıklamyınız sorun olmaz

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Gelen e posta belli bir kullanıcıdan. Yani otomatik gönderilen, belli bir kalıptaki e postalardan değil. 2-3 kelimelik bir şey yazmış. Benimle kafa buluyor olabilir birileri fakat ben güvenlik açığı ihtimalinden korktum.

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Gelen e posta belli bir kullanıcıdan. Yani otomatik gönderilen, belli bir kalıptaki e postalardan değil. 2-3 kelimelik bir şey yazmış. Benimle kafa buluyor olabilir birileri fakat ben güvenlik açığı ihtimalinden korktum.
cift faktörlü koruma eklemeniz mantıklı olmuş ben zannetmiyorum ama giriş yapmaya calışşsa bile bildirim gelir gmail hesapınızın aktif oldugu cihaza kod gelir o kodla giriş yapabilir anca siz genede güvenmediginiz baglantılara tıklamayınız.

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
O kişiyi engelleyin sorun olmaz.