Gitara başlamak istiyorum ne önerirsiniz ???

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar benim müziğe karşı çok büyük bir ilgim var.Gitar çalmak istiyorum ama nerden ve nasıl başlamak gerektiğinden kararsızım metal değil 60 70 ve 80 li yılların rock'n roll ve classic rock türünden hoşlanıyorum.Önerilerinizi bekliyorum sizce de illa kurs almak gerekir mi?

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Merhaba, ilk etapta kurs alman gerekmez sonuçta bu işler kulakla başlar, sen bunu kendinde ara, benim kulağım var mı yok mu :) yani bir parçanın notasını çıkarmaya çalış, ben bir kaç şarkının notasını kendiliğimden deneyerek çıkarmıştım ve sonra baktımki çıkardıklarım birebir aynı ;) teorik olarak öğrene bileceğin bir takım şeyleri internetten öğrene bilirsin, mesela hangi parmağını hangi tele basacağını ve nasıl basacağını, sonra gitar tutuşu vs.. gibi şeyleri kulaktanda bir iki parça çıkara biliyorsan, işte tam bu noktada güzel bir kursa başla ..

Herhangi bir sorun olursa buradayım dinliyoum ..

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Warkortali'nın dedikleri doğru katılıyorum, kendi kendine halledebilirsin büyük bi kısmını fakat ilerde nota öğrenmeye kalkarsan, notalara göre çalmaya başlarsan, ya da notaların önemli olduğu şeyleri kendi bildiğin gibi çalarsan düzeltilmesi zor yanlışlar olabilir, sonuçta bi süre sonra alışkanlık olduğu için değiştirilmesi sorun olur azda olsa...
Zaten bu işler hissetme, istek ve yetenek işleri ;)

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Evet kursa hiç gitmezsen ne olacağını, trauma çok güzel açıklamış ;)

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
warkortali dedi ki:
Evet kursa gitmezsen ne olacağını, trauma çok güzel açıklamış ;)
Teşekkürler warkortali;
Eminim kafana takılan bi soru daha vardır ya da cevabını bulmuş olabilirsin bu sorunun fakat ben yine söyleyeyim.
Klasik - Akustik Gitar mı? Elektro Gitar mı?
1: Hangisine gönül verdiysen onu seçebilirsin, ikisinin de birbiriyle alakası yok, bilirsin bizde bi görüş vardır en azından böyle olduğunu düşünürler, ekeltrodan önce klasik çalmak vs. tamamen alakasızdır bunlar.
2: Eğer klasik ile başlarsan ve elektroya geçersen sana elektroya geçişte rahat bi geçiş sağlar ve Klasik gitarın klavye bölümü birz kalın olduğundan elektroya geçtiğinde elin daha kolay uyum sağlar.
3: Eğer akustik bi gitarla başlarsan kulak olarak elektroya daha da yaklaşmış olursun, elektroya geçtiğinde kulak olarak sıkıntı çekmezsin.
diyorum :) saygılarımı sunuyorum umarım birazcık faydan dokunmuştur, eğer istersen internette ilk olarak başlayanlar için sıfırdan konu anlatan bi video serisi biliyorum ÖM'den söyleyebilirim :)

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Gerçekten çok büyük yardımınız dokundu ikinizin de ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ederim Bu arada özel mesajını büyük merakla bekliyorum çok sağol!

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
trauma dedi ki:
warkortali dedi ki:
Evet kursa gitmezsen ne olacağını, trauma çok güzel açıklamış ;)
Teşekkürler warkortali;
Eminim kafana takılan bi soru daha vardır ya da cevabını bulmuş olabilirsin bu sorunun fakat ben yine söyleyeyim.
Klasik - Akustik Gitar mı? Elektro Gitar mı?
1: Hangisine gönül verdiysen onu seçebilirsin, ikisinin de birbiriyle alakası yok, bilirsin bizde bi görüş vardır en azından böyle olduğunu düşünürler, ekeltrodan önce klasik çalmak vs. tamamen alakasızdır bunlar.
2: Eğer klasik ile başlarsan ve elektroya geçersen sana elektroya geçişte rahat bi geçiş sağlar ve Klasik gitarın klavye bölümü birz kalın olduğundan elektroya geçtiğinde elin daha kolay uyum sağlar.
3: Eğer akustik bi gitarla başlarsan kulak olarak elektroya daha da yaklaşmış olursun, elektroya geçtiğinde kulak olarak sıkıntı çekmezsin.
diyorum :) saygılarımı sunuyorum umarım birazcık faydan dokunmuştur, eğer istersen internette ilk olarak başlayanlar için sıfırdan konu anlatan bi video serisi biliyorum ÖM'den söyleyebilirim :)

Ellerin dert görmesin :)

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Akustikle başla derim:)
parmakların daha iyi gelişir ve kuvvetlenir :)

resident

Asistan
Reaksiyon puanı
0
elektro çalmak isteyenler akustik ile başlasın diyolar?? bir de klasik gitar kurslarına akustik gitar götürülür mü?

cracked_07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tavsiyem önce akustikle başlamandır ; kurs konsuna gelince önce kendini bi dene yatkınmısın bu işe eğerk bi kaç bişeyi az da olsa çalabiliosan yiy bir kursa git ve tam anlamıyla herşeyini öğren

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
O kadar başımı yediler klasikler başla diye :) Gittim elektro gitar ile başladım :)

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
MoNsTeRaZoR dedi ki:
Gerçekten çok büyük yardımınız dokundu ikinizin de ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ederim Bu arada özel mesajını büyük merakla bekliyorum çok sağol!

Kusura bakma mesajını görmemişim, öm'den söylediğimi şimdi atıyorum...

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
trauma dedi ki:
MoNsTeRaZoR dedi ki:

Kusura bakma mesajını görmemişim, öm'den söylediğimi şimdi atıyorum...
eywallah teşekkür ettim sağol izlemeye başladım