Gitar

meaningless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Merhaba daha önce yaklaşık 1 aylık bir klasik gitar deneyimim oldu. Son 3-4 gündür de akustik gitara başladım. Şimdi sorularım şunlar:
1) Malum akustik gitarın telleri sert olduğu için ellerim acıyor , şu anda günde 1-2 saatten çok çalamıyorum tüm günüm boş olmasına rağmen. Bu ne zaman geçer tahminen ?
2) Gitarı çalarken her zaman akorlara bakıp sonra yarım saat ritim çalışıp çalmak istemiyorum. Bazı şarkıların ritimlerini kendim çıkarıyorum bazılarını bulamıyorum. Akorları hiçbir zaman bulamıyorum. Bunlar geliştirilebilir şeyler midir yoksa daha çok doğuştan mı ?
Müzik kulağım ne durumda tam bilmiyorum şarkı söylerken gitarla uyumlu şekilde detone olmadan söyleyebiliyorum bildiğim şarkıları.

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
514
1-) iki hafta kadar hergün 1/2 saat çalar isen geçecektir.
2-) akor bulmak için UZUN süre gitar çalmış olman lazım. öyle hop diye olacak bir şey değil. Tabi şarkının kompleksliğide önemli, türkçe şarkıların %90 ı sadece 5 tane akorla çalınıyor malum.

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Akustik gitarların telleri çelikten olduğu için bir süre daha canın acıyacaktır. Biraz erken geçtiğini düşünüyorum açıkçası akustiğe.
Kendini geliştirmek istiyorsan YouTube’da yığınla öğretici gitar videoları var baya işe de yarıyorlar , hoşuna giden birini seç.
Akor da zamanla olacak bir mevzu emek istiyor.