Gimp'i Türkçe Yapamıyorum

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar bugün gimp'i türkçe yapmaya çalışıyorum sabahtandır.Denemediğim yöntem kalmadı 3 defa kaldırıp tekrar kurdum.Sinirden patlıyorum .Aman ya !Olmazsan olma demek üzereyim.lütfen yardım edin:flowers:

Reaksiyon puanı
189
Bence İngilizce öğren :D Bazı terimler Türkçeye çevrilince çok saçma oluyo :D Mesela ben Türkçe photoshop'u kullanamıyorum :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
evet .seven starter

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Sistem diliniz Türkçe değilse, "LANG" ortam değişkeni belirleyin değerini "tr" yapın. Windows da ortam değişkeni nasıl belirtiliyor bilen bir arkadaş yazarsa iyi olur.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Yanıt verilmesi gereken güzel bir soru :D
Sistem dilin de Türkçe mi?
Regional Settings farklı olunca bazen sorun çıkartıyorlar.

Windows türkçe gerisini bilmem:laugh:nette birşey buldum,Diğer dil dosyalarını silip sadece tr kalması ile ilgili denedim olmado:(

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Dediklerimi yaptınmı? Ortam değişkenlerini nasıl ayarlıyacağın burada anlatılmış. http://www.itechtalk.com/thread3595.html. Oradaki 5.adımda üstteki değer LANG, alltaki değer tr olmalı. Bu arada "windows 7 starter ile ancak bilgisayarı başlatabilirsin" diyorlar, doğrumu?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Konuyu saptırmayın arkadaşlar, muhabbetin nereye varacağı belli. (Git Ubuntu Netbook Edition kur. :D :mrgreen:)

Şurada yardımcı olmaya çalışıyoruz. GIMP'in Program Files klasöründe ilk ayarları aldığı xxxx.ini

dosyası olması gerekir. Settings.ini de olabilir. Bu dosyayı bir kontrol et. Niye bu kadar

inatlaşıyormuş bu program anlayalım...

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Dediklerimi yaptınmı? Ortam değişkenlerini nasıl ayarlıyacağın burada anlatılmış. http://www.itechtalk.com/thread3595.html. Oradaki 5.adımda üstteki değer LANG, alltaki değer tr olmalı. Bu arada "windows 7 starter ile ancak bilgisayarı başlatabilirsin" diyorlar, doğrumu?
Hiçbirşey anlamadım:Dingilizcem yok maalesef,Starter'e gelince ben bilgisayarı başlatmaktan daha fazlasını yapıyorum :)Sadece tema değişmiyor onunda yolu nette varmış ben öyle duydum
Yok 3 tane de pencere açabiliyorsun. :D
:D

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Resimler ile göstermiş orada. Sade resimlerede bakarakda yapabilirsin. Bilgisayarıma sağ tıkla>Özellikler>Gelişmiş sistem Ayarları>Gelişmiş>üstteki Yeni>Çıkan pencerede üstteki değer LANG, alttaki en>Tamam

---------- saat 17:37 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:34 eklenmişti ----------

Yok 3 tane de pencere açabiliyorsun. :D

Multitasking var yani :D

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Teşekkür ederim ama ben bu sitede Linux kullanan arkadaşlara yardımcı olmak için bulunuyorum, bonus falan umrumda değil.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
olsun biz yinede verelim :D

emek emektir :)