Gimp Güncellendi, İndirin!

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Ücretsiz ve açık kaynak kodlu resim düzenleme yazılımlarının en yeteneklisi Gimp, 2.6.6 sürümüne güncellendi. Tıklayın, indirin!

Ücretsiz ve açık kaynak kodlu Gimp, resimler üzerinde tam hakimiyet kurmanızı sağlıyor. Birçok noktada, kullanıcı ara yüzü hariç yetenekleriyle Photoshop'a kafa tuttuğu söylenen yazılım, 2.6.6 sürümüne güncellenmiş durumda. Bu sürümde birkaç tane hata düzeltme mevcut. Özellikle resim işleme konusundaki eklentilerde düzeltmelere gidilmiş durumda.

İndirin

:: Gimp 2.6.6 sürümünü bilgisayarınıza indirmek için tıklayın.

Bilgi için: Gimp
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Photoshop'u bilmem. Ben bilgisayarımda sadece gimp kullanıyorum.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
photoshopa mı kafa tutuyor herhalde bu gimpi kullananlar kola içince de sarhoş oluyorlar

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bende Gimp kullanıyorum ;)

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
photoshopa mı kafa tutuyor herhalde bu gimpi kullananlar kola içince de sarhoş oluyorlar

Kafa tutar mı, tutmaz mı bilmem. Ama ben photo shop 'u hiç kullanmadım. Ben ev kullanıcısıyım. Gimp açık kaynak kodlu ve bedava.

Phaoto shop'u öven arkadaşlar, acaba bu photo shop denen programın gimpten ne gibi bir farkı var. Bu program açık kaynak kod mu? Bu program ücretsiz mi?
Ben bir ev kullanıcısı olarak bütün işlerimi görüyorum. Ve tabi ki ekonomik.
Profesyonel kullanıcı varsa onlarda cevabını verebilir diye düşünüyorum.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
@pisipardus

sen zaten photoshop kullanamazsın :D wine ile emule edersin oda cs3 felandir :D belki onu bile çalıştırman zor olur çalışsa bile kötü bir performans alırsın neyse kde kullanırken bile gimp zavallı bir hal alıyor bir gimp çalıştırmak için birsürü gtk kütüphanesi sisteme kuruluyor vs. tiksinç bir olay gimp in anavatanı gnome ile beraber kullanırım onun haricinde hiçbir sisteme kurmam :)

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@pisipardus

sen zaten photoshop kullanamazsın :D wine ile emule edersin oda cs3 felandir :D belki onu bile çalıştırman zor olur çalışsa bile kötü bir performans alırsın neyse kde kullanırken bile gimp zavallı bir hal alıyor bir gimp çalıştırmak için birsürü gtk kütüphanesi sisteme kuruluyor vs. tiksinç bir olay gimp in anavatanı gnome ile beraber kullanırım onun haricinde hiçbir sisteme kurmam :)

Öncelikle Gimp'in bütün özelliklerini de kullanmadığımı belirteyim. Ama iş kullanmayı öğrenmeye gelince senin gibi özgür kaynak felsefesini sindirememiş birinden daha iyi öğreneceğimi şimdiden açıklayayım. Bu kelimeler sanırım haddini aşan sözlerinize ne kadar kızdığı mı ifade etmem için yeterli olacaktır.
Ben hiç kimseyi kullanmakta olduğu program nedeniyle suçlamadım.
Sanırım Photoshop kullanıyorsunuz. Lütfen açıklarmısınız o programı ne kadara satın aldınız. Ve gimp ile arasındaki fark bir ev kullanıcısının bu parayı ödemesine değecek oranda mı?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Gimp diyip geçerim.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Öncelikle Gimp'in bütün özelliklerini de kullanmadığımı belirteyim. Ama iş kullanmayı öğrenmeye gelince senin gibi özgür kaynak felsefesini sindirememiş birinden daha iyi öğreneceğimi şimdiden açıklayayım. Bu kelimeler sanırım haddini aşan sözlerinize ne kadar kızdığı mı ifade etmem için yeterli olacaktır.
Ben hiç kimseyi kullanmakta olduğu program nedeniyle suçlamadım.
Sanırım Photoshop kullanıyorsunuz. Lütfen açıklarmısınız o programı ne kadara satın aldınız. Ve gimp ile arasındaki fark bir ev kullanıcısının bu parayı ödemesine değecek oranda mı?

Tabikide değecek oranda!

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
yok maralı ama ne kadar pilmiyorum:(

kidvcmişel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam, Gimp iyi güzel bir program ama PhotoShop'a kafa tutamaz. Ayrıca PhotoShop paralı satın alınması gerek diyorsunuz. Ben PhotoShop'a 1 kuruş bile vermem ve full kullanabilmek için 1001 yol var. Bende eskiden Gimp kullanıyordum ama artık PhotoShop kullanıyorum ve çok memnunum ayrıca Gimp kötü bir yazılım değil arkadaşlar normal kullanıcıların işini görür PhotoShop daha profesyonel. Ayrıca Gimp gibi birçok yazılım var ve en tercih ettiğim ise Paint.Nettir. Ama hiçbiri PhotoShop'a kafa tutamaz.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
yahu bir yazılımın özgür yazılım olması onu kutsal yazılım yapmaz o yuzden yazılımlara tapınmanın bir manası yok, photoshop da kullanmıyorum sistemimde kurulu ama birdefa bile ihtiyaç hissetmedim benim favori programım pixelmator. ayrıca benim diğer yazdıklarımda neye kızdınız anlamadım :D

Reaksiyon puanı
189
Photoshop CS4 Extended yurt dışı satış fiyatı 999$.

Profesyonel grafik işleyn biri değilseniz gimp işinizi fazlası ile görecektir. Ev kullanıcıları (standart kullanıcılar) için gimp gayet yeterli bir yazılımdır...

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gimp kullanıyorum ve işimi görüyor. HTML dilimlemeden, efektlere kadar gayet profesyonel. inanmayanlar bakacakları yeri biliyor :) gimptr

pisipardus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
999 dolar mı?
Bence gimp için Photoshop'U önerenlere bu cevap yeterli olmuştur. (Ev kullanıcıları için)
Profesyonel kullanıcılar eğer gimp'i beğenmiyorlarsa parasını verip istediği programı kullansın.
Bide bu programı edinmenin 1001 yolu var ise lütfen sadece 10 yolunu söyleyebilir misiniz?
Benim bildiğim programları edinmenin 3 yolu var.
1.Satın alma.
2.Sadece demosunu kullanma.
3. Bu programı size birisinin hediye etmesi.

Reaksiyon puanı
189
999 dolar mı?
Bence gimp için Photoshop'U önerenlere bu cevap yeterli olmuştur. (Ev kullanıcıları için)
Profesyonel kullanıcılar eğer gimp'i beğenmiyorlarsa parasını verip istediği programı kullansın.
Bide bu programı edinmenin 1001 yolu var ise lütfen sadece 10 yolunu söyleyebilir misiniz?
1.Satın alma.
4. Warezden indirip cracklemek (en yaygın ve ucuz olanı :D)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
999 dolar mı?
1.Satın alma.

Ben sana en kesin yolunu söyleyeyim torrentten indiriyosun içinde hep photoshop son sürüm hem güncellemeler hemde crack oluyor sonra bedavaya kullanıyosun!

yigitates52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu bir yazılımın özgür yazılım olması onu kutsal yazılım yapmaz o yuzden yazılımlara tapınmanın bir manası yok, photoshop da kullanmıyorum sistemimde kurulu ama birdefa bile ihtiyaç hissetmedim benim favori programım pixelmator. ayrıca benim diğer yazdıklarımda neye kızdınız anlamadım :D
Ya arkadaşım senin bu linux takıntın ne anlamadım nerde konusu geçse kötülüyorsun ben kullanırım isteyen de kullanır seni niye bu kadar rahatsız ediyor anlamadım:D

musvir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gimp bana en basitinden bir cmyk desteği bile veremediği için vicdan azabı çeke çeke photoshop kullanıyorum. Bu ikisi birbirinin rakibi değil. Gimp ancak fireworks'un falan rakibi olur maalesef.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Walla süper bi program denemeyen arkadaslar yorumlara bakmayin siz deneyin ve görün bi photoshop olamaz ama photoshopta ki en cok kullanılan özelliklerin hepsi mevcut ve hızlı ve kücük ve bedava ve aci kaynak ve ve ve... :)