Gigabyte RTX 2060 Super ısınma ve performans kaybı

Teknoloji Mağduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar her şeyden önce açıklayıcı olmak için sistem özelliklerimi sıralıyorum.

RAM= 2x GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
İşlemci= AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
Ekran Kartı= GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Ana Kart= GIGABYTE B450M H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 VGA HDMI mATX Anakart
Kasa= THERMALTAKE Versa J25 Tempered Glass RGB 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa

GTA 5 için fps bakımından hangi ayarlar uygun bakmak için ekran kartı sıcaklığını/fps vs. gösteren program indirdim(MSİ Afterburner) ve oyun içinde en yüksek ayarlarda olmamasına rağmen ekran kartı sıcaklığımın 85 dereceye ulaştığını gördüm.CSGO da ise 75+ derecelerde gezdi.

Merak ettiğim, bu ekran kartı için bu sıcaklıklar normal midir?Aynı zamanda performans kaybı yaşadığımı düşünüyorum.Bunu belirlemek için önerebileceğiniz program varsa sonuçları burada paylaşmak isterim.Bilgisayarı alalı 13 gün oldu nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler

Teknoloji Mağduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yan kapağı açtığımda GTA 5 maksimum ayarlara getirdiğimde yaklaşık %90-100 ekran kartı kullanımı oldu ve sıcaklık 79-81 arasında gezdi.

Teknoloji Mağduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ne kadar beklemeliyim?Kapağı açtıktan 2 dakika sonra oyunu açtığımda aldığım sonuçlardı bunlar.Aniden bu derecelere ulaşmadı tabiiki

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Merhabalar her şeyden önce açıklayıcı olmak için sistem özelliklerimi sıralıyorum.

Ekran Kartı= GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

GTA 5 için fps bakımından hangi ayarlar uygun bakmak için ekran kartı sıcaklığını/fps vs. gösteren program indirdim(MSİ Afterburner) ve oyun içinde en yüksek ayarlarda olmamasına rağmen ekran kartı sıcaklığımın 85 dereceye ulaştığını gördüm.CSGO da ise 75+ derecelerde gezdi.

Merak ettiğim, bu ekran kartı için bu sıcaklıklar normal midir?Aynı zamanda performans kaybı yaşadığımı düşünüyorum.Bunu belirlemek için önerebileceğiniz program varsa sonuçları burada paylaşmak isterim.Bilgisayarı alalı 13 gün oldu nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler
Konuyu gördüğüm gibi arkadaşıma yazdım . Aynı ekran kartını kullanıyor. Ve bana gta 5 deki sıcaklıklarının ultra 4x msaa ile oynadığını ve derecenin 71 i geçmediğini söyledi .
Csgo gibi bir oyun zaten ekran kartını kullanmaz gibi birşey. Ekran kartı serçe parmağıyla çalışır csgo - lol gibi oyunlarda ki farkedersen kullanım %60 ı geçmez. Sıcaklıklar normal değil . Herhangi bir oc girişiminde bulundunuz mu karta verilen voltaj değerleri nasıl ? güç kaynağınızın modeli nedir ?

Teknoloji Mağduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hayır kesinlikle overclock gibi bir şey yapmadım.Ekran kartı zaten OC versiyon.Güç kaynağım kasanın kendisiyle gelen bir PSU:
THERMALTAKE Versa J25 Tempered Glass RGB 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuyu gördüğüm gibi arkadaşıma yazdım . Aynı ekran kartını kullanıyor. Ve bana gta 5 deki sıcaklıklarının ultra 4x msaa ile oynadığını ve derecenin 71 i geçmediğini söyledi .
Csgo gibi bir oyun zaten ekran kartını kullanmaz gibi birşey. Ekran kartı serçe parmağıyla çalışır csgo - lol gibi oyunlarda ki farkedersen kullanım %60 ı geçmez. Sıcaklıklar normal değil . Herhangi bir oc girişiminde bulundunuz mu karta verilen voltaj değerleri nasıl ? güç kaynağınızın modeli nedir ?
Arkadaşınızın ekran kartı 3 fanlı versiyon mudur?

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Hayır kesinlikle overclock gibi bir şey yapmadım.Ekran kartı zaten OC versiyon.Güç kaynağım kasanın kendisiyle gelen bir PSU:
THERMALTAKE Versa J25 Tempered Glass RGB 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa

Arkadaşınızın ekran kartı 3 fanlı versiyon mudur?
Evet 3 fanlı versiyonu ve kartınızda kesinlikle problem olduğu belli arkadaşımın gta 5 teki 71 dereceyi geçmem olayı karta oc yapılmış bir şekilde :( . Cs go da 57 lerde geziyor dedi ki olması gerekende bu .

Teknoloji Mağduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet 3 fanlı versiyonu ve kartınızda kesinlikle problem olduğu belli arkadaşımın gta 5 teki 71 dereceyi geçmem olayı karta oc yapılmış bir şekilde :( . Cs go da 57 lerde geziyor dedi ki olması gerekende bu .
ancak benimki 2 fanlı versiyonu ve bazı forumlarda 80 civarı olması normal denmiş.Ne yapmamı önerirsiniz?İtopyadan almıştım 13 gün önce

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Egzoz fanı almak bende işe yaramıştı. 81-82 dereceden 2 egzoz fanıyla 71-72 dereceye düştü. İşe yarayabilir. Fakat cs go için söylediğiniz değerler hala çok fazla onu da belirteyim.

Teknoloji Mağduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Egzoz fanı almak bende işe yaramıştı. 81-82 dereceden 2 egzoz fanıyla 71-72 dereceye düştü. İşe yarayabilir. Fakat cs go için söylediğiniz değerler hala çok fazla onu da belirteyim.
Özellikle ekran kartı çok kullanmayan bir oyunda niye böyle oluyor anlamış değilim

corpse05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Aynı sistemden ben de aldım. Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Gta 5te 85 86 derece civarı geziniyor. Rocket leauge gibi basit bir oyunda bile 80den fazla derecelere çıkıyor. Benim de dikkatimi çekti bu sıcaklıklar ve cızırtı sesi de geliyor fanlar tam performansta çalışırken. Sizde bu cızırtı sesi var mı?

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Amd de olunca ortalık yıkılıyor amd ısnıyor bilmem ne. Nvidia da ısınıyormus yani demi :) Olayın bu tarafı bir yana 80 dereceye kadar iyi 80 den 90 a kadar biraz biraz sıkıntı oluşmaya başlamış ama çok da alarm durumu yok diyebiliriz 90 dan sonrası iyi değil. Yani 80 e kadar yeşil, 80-90 arası sarı, 90 dan sonra kırmızı diyebiliriz.

Teknoloji Mağduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynı sistemden ben de aldım. Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Gta 5te 85 86 derece civarı geziniyor. Rocket leauge gibi basit bir oyunda bile 80den fazla derecelere çıkıyor. Benim de dikkatimi çekti bu sıcaklıklar ve cızırtı sesi de geliyor fanlar tam performansta çalışırken. Sizde bu cızırtı sesi var mı?
Evet duruma göre geldiği oldu.Nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
Amd de olunca ortalık yıkılıyor amd ısnıyor bilmem ne. Nvidia da ısınıyormus yani demi :) Olayın bu tarafı bir yana 80 dereceye kadar iyi 80 den 90 a kadar biraz biraz sıkıntı oluşmaya başlamış ama çok da alarm durumu yok diyebiliriz 90 dan sonrası iyi değil. Yani 80 e kadar yeşil, 80-90 arası sarı, 90 dan sonra kırmızı diyebiliriz.
Bu kadar para verdik ve alalı 2 hafta oldu.Nasıl olur da bir ekran kartı böyle sorun yaşatır?

corpse05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bu kadar para verdik ve alalı 2 hafta oldu.Nasıl olur da bir ekran kartı böyle sorun yaşatır?
Valla yabancıların çektiği tanıtım videolarını falan da izledim onlarda da ısınıyor. Yani muhtemelen bu kart ısınan Bi kart. Cızırtı sesini çözemem muhtemelen ama ilerleyen zamanlarda kasaya ek fan falan takarak çözmeyi deneyeceğim en kötü ihtimalle. yeni çıkan Asus Tuf evo serisinden Bi kartla değişim yaparlar mı acaba memnun kalmadık desek. Yeni çıkan asus tuf evolar ultra grafiklerde hiçbir oyunda 60 dereceyi geçmiyor incelemelerde. Ben çok beğendim o kartı fakat itopya böyle bir değişim yapar mı bilmiyorum

Y

Ben alalı da 2 hafta oldu ve gerçekten csgo da bile 80 dereceyi geçiyor inanılmaz sinir bozucu yani. Ekran kartı kullanım yüzde 60 70 olan Bi oyunda nasıl 80 derece görüyor cidden anlamıyorum. İtopyaya ulaşmaya çalışacağım ulaşırsam sizi bilgilendiririm. Siz de ulaşırsınız bu değişim oluyor mu olmuyor mu diye beni de bilgilendirin lütfen.

lorengo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam bendede aynı model ekran kartı var çift fanlı olan cod warzone da 85 den asagı ınmıyor valorant ve lol gibi oyunlarda en fazla 75 gta5 i denemedim hiç

YüksekRPM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Ekran kartı ısınma sorunlu.