Gigabyte P35 DS4 Ultra Durable2--SPDIF ve 1394 ?

Bu konuyu okuyanlar

MSTFSLMZ

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2007
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
mrb arkadaslar benim bi sorum olcak..


baya arastirdim ama tam olarak ogrenemedim anakartimin arka panelindeki SPDIF OUT ve 1394 cikislarini merak ediorumm ne ise yarioo ve neler baglayabilirim ve hangi kablolari kullanabilirim?? bu konuda bilgi sahibi olanlar yardim ederse sevinirimm.. herkese iii calismalar..!!
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
SPDIF : Sony ve Philips firmalarının üretmiş olduğu bir arabirim olup, dat, cd player, vs tarzda ki kaynaklardan veri aktarımlarının kayıpsız yapılmasını sağlıyor. Bunun yararıda dvd gibi dijital ses barındıran medyalardan daha iyi sonuçlar almanıza olanak sunması oluyor.

1394 (FireWare) : Bilgisayara dışarıdan çevre birimlerinin bağlanmasını sağlayan yüksek hızlı interface bağlantısıdır. Apple tarafından geliştirildiğini söyleyebilirim. 400 mbps veri transferini destekler. USB' ye benzer ama kullanım açısından farklılıklar gösterirler. USB’de genellikle klavye, mouse gibi düşük hızlarda çalışan arabirimler bağlanır. FireWire ise yüksek hızlardan dolayı real-time data transferi yapabilen, video, video camcorder, synthesizer gibi arabirimler için kullanılır.
 

MSTFSLMZ

Öğrenci
Katılım
20 Eylül 2007
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
tesekkur ederim arkadasim aciklamalar icin..
 
Üst