Gençler Bloglama İşini Sevmemiş

Erdem Yener

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Yapılan son araştırmalara göre geçmiş yıllara oranla gençlerin blog dünyasından yavaş yavaş kopmaya başladıkları ve yerlerini erişkin bireylere bıraktıkları belirlendi.

Pew Internet & American Life Project'ın yaptığı bir araştırmaya göre gençler arasında bloglama kavramı düşüşe geçerken orta yaştaki internet kullanıcıları için cazip olarak görünmeye başladı. Gençlerin yalnızca yüzde 14'lük bir kısmı bu yıl kendilerine ait blog siteleri ile ilgilendi. Bu rakam 2006 yılındaki istatistiklerin tam yarısı. Bunun sebebi olarak ise gençlerin Facebook ve Myspace gibi sosyal ağ sitelerinde geçirdikleri zamanın fazla olması gösteriliyor.

blog1265275488.jpg

2006 yılında gençlerin yüzde 55'i sosyal ağ sitelerinde bulunurken şimdi ise bu rakam yüzde 75'e çıkmış durumda. Ancak yine aynı araştırmaya göre bu düşen rakamların yerini yetişkin bireyler almaya başladı. 30 yaş üstü kullanıcılar 2007 yılında yüzde 7'lik bir oranla blog dünyasında yer alırken bu yıl yüzde 11'lik bir oranı yakalamış bulunuyorlar.

:: Siz blog dünyasında ne kadar aktifsiniz?

Yazan: M. Erdem Yener
SDN - http://shiftdelete.net

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bloglama zor iş, herkes yapamaz...

Bir tıkla 2 resim, bir video paylaşmak insanların daha kolayına geliyor... :)

Kendi bloguma yeterli ilgiyi gösteremediğimi düşünüyorum, ilerleyen dönemlerde daha çok şey paylaşmayı yazmayı düşünüyorum... :)

Reaksiyon puanı
189
Lokal sistemimde dışarıya kapalı bir wordpress blog'um var :) Dışarıda yazdığım bir blog daha var ama sadece 2 kişinin okuyabilme yetkisi var :) o da kendini biliyo zaten :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Lokal sistemimde dışarıya kapalı bir wordpress blog'um var :) Dışarıda yazdığım bir blog daha var ama sadece 2 kişinin okuyabilme yetkisi var :) o da kendini biliyo zaten :)

Kim olduğunu sanırım bende anladımda, neden dünya ile paylaşmıyorsun onu anlayamadım. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Kim olduğunu sanırım bende anladımda, neden dünya ile paylaşmıyorsun onu anlayamadım. :)

Ona ben de kızıyorum zaten. Henüz paylaşmaya değer bir şey olmadığını "sanıyor" ve paylaşmıyor. Benim de 2 tane blog'um var. İkisinde de yazıyorum ama bir tanesini sadece 2 kişi görebiliyoruz. :)

Bilgisayarındaki blog'unu bir yayınlasa, çok yararlı makaleler var ama henüz erken diyor. Delirtiyor adamı. :) İçini doldurup öyle yayınlayacakmış.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ona ben de kızıyorum zaten. Henüz paylaşmaya değer bir şey olmadığını "sanıyor" ve paylaşmıyor. Benim de 2 tane blog'um var. İkisinde de yazıyorum ama bir tanesini sadece 2 kişi görebiliyoruz. :)

Bilgisayarındaki blog'unu bir yayınlasa, çok yararlı makaleler var ama henüz erken diyor. Delirtiyor adamı. :) İçini doldurup öyle yayınlayacakmış.

Senin blog neresi? :) Sen zaten benimkini biliyorsundur. :)

Reaksiyon puanı
189
daha içerisi dolu değil ama :) programlama hakkında baştan sona dersler yayınlıyorum orada. o yüzden daha tamamını dolduramadım. bir sürü açık kapı var :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Senin blog neresi? :) Sen zaten benimkini biliyorsundur. :)

jeaquares.blogspot.com

Seninkini biliyorum. :)

Ben kendi blog'umda sözde Ubuntu hakkında kendime hazırladığım şeyleri düzenleyip yayınlayacaktım. Ama bir süre sonra kişisele dönüyor olay. O an çok mutlu veya üzgün oluyorum, alakasız şeyler yazıyorum. :) Blog işi bana göre değil pek.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bende blog la ilgilenmeyi bıraktım (du bi bakayım :) )

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Bende pek sevmiyorum bu blog işini uğraşmıyorum artık...

Nisanci93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sonuçta bende 3 senedir blog işindeyim. Fakat bende soğumaya başladım. Bir istikrar tutturamadım. Son günlerde tekrar yazmaya başladım. Bundan böyle işi daha çok sıfırdan eklenti,tema kodlama gibi işlere doğru yoğunlaşacağım.