Gemi nerede gemi?

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
19 Mayıs'ta Samsun'a çıktığı söylenen gemi nerede? Söküp satmışlar. Kim, niçin yaptı derseniz; belgeleri yok ortada. Peki gemiyi söktünüz, geminin seyir defteri nerede?

O da yok.
Geminin Samsun'dan önce Sinop'a uğradığı söyleniyor. Niye uğradı, kim indi, kim bindi gemiden?..
Sahi bu seyahat niçin bu kadar uzun sürdü? Yola çıkmak için niçin bu kadar beklendi, o da ayrı bir soru..

Yani Mustafa Kemal, pusulası olmayan küçük bir taka ile, Karadeniz'in dalgalı sularına, Vahdeddin'den ve İngilizlerden gizli bir şekilde çıkmadı! Mustafa Kemal gençlere bir bayram filan da armağan etmedi.. Zaten İdman Bayramı vardı, Osmanlı'dan gelen, o da kutlanıyordu, onu 19 Mayıs'la birleştirip yıllar sonra siyaset mühendisleri tarafından bugün bayram ilan edildi. Tıpkı 23 Nisan'ın Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi gibi..

İstanbul Limanı da Samsun Limanı da İngilizlerin denetimindeydi.. Kalkarken İngiliz yetkililer gemiye çıkıp gidenlerin evraklarını incelemişti.
Yani kaçma filan yok. Gizlice de değil.. İngilizler kimin nereye niçin gittiğini biliyor.. Giderken de biliyorlar, varırken de.. İsimler, gemideki araçlar belli. Bir otomobil, bir de tanker var.. Güzergah da belli.

Erzurum - Sıvas kongre bildirilerini biliyoruz, peki kongre zabıtlarını bilen-gören var mı? Kim ne dedi? Eleştiriler, talepler..
Bu kongreler nasıl toplandı.. Ülkenin başka yerlerinde kongreler toplanmamış mı idi?
Sıvas ve Erzurum'da kongre toplandı tamam da, mesela herkes Hatay Cumhuriyeti'ni bilir de, “Kars İslâm Cumhuriyeti”ni, “Batı Trakya Türk Cumhuriyeti”ni duydunuz mu!

Türkiye Cumhuriyeti bu oluşumların katılımı ile ortaya çıkan bir cumhuriyetti..
Kars İslâm Cumhuriyeti'nin anayasası, yasalar, meclisi, hükümeti her şeyi vardı. Bayrağı ise bugünkü Genç Parti'nin kullandığı bayraktı..

Okula yakın bir evde oturuyorum da, Nisan ayı ile başladılar, her gün şarkılı türkülü, oyunlar.. Eğitim filan yok, “Bayrama hazırlık” yapıyorlar. Yürüyüş talimleri..
Biz 500 metreden rahatsız oluyoruz o hoparlörden yayılan ve saatler süren müzikten, kesin kimse ders yapmıyordur, yapsa da anlaması mümkün değil zaten..

Siz çocuklarınızın 8 ay öğrenim gördüğünü sanıyorsanız, yanlıyorsunuz, 5 ay eğitim, 3 ay bayrama hazırlık..
Nisan, Mayıs ve Ekim bayram ayı. Aynı bildik şeyler tekrar tekrar anlatılıyor. Resmi tarih yalanı tekrarlanır, resmi ideoloji pompalanır.. Meydanlardaki Çağdaş yaşamcılar, bu yalanlara inananlardan oluşuyor..
Bayram yapmaktan çocuklar okumaya fırsat bulamıyor.. Öyle CHP'nin “Cumhuriyetin Şeref Kitabı”ndaki şiirdeki gibi; “Ey gökteki melekler, sizde göklerden inin / Yılda bir borcumuzdur Cumhuriyete tapmak” (15. yıl sayfa 53) “... Evet facianın tüyler ürperten tarafı budur. Padişah denilen hain, kendi tahtını ve kıymetsiz hayatını korumak için yurdunu, milletini düşmana feda etmek istiyordu. (...) Atatürk (...) padişah adını taşıyan vatan hainini kovdu” sonunda değil mi?

Vaad edilen neydi: “Ulu şefimizin gösterdiği yoldan yürüyelim. Onun yolu bizi yalancı ahiret cennetine değil, hayata kavuşturacaktır.” “Ufukta sonsuzluğu çizen kudretli bir el / Göklere yükseliyor ilah gibi bir heykel / Bu varlığın önünde bir dakika dize gel / Bu taş daha kutsidir o kabenin taşından.”

“Ey büyük ata! Ey tanrının oğlu!” diye başlayan daha bir sürü zırvanın yer aldığı bu metnin aslını görmek isterseniz, CHP'nin Cumhuriyetin 15. Yılı için bastırdığı, “Türk Gençliğinin duygu ve düşüncesi”ni ifade eden İstanbul'da Cumhuriyet Matbaasında basılan “Şeref Kitabı”na bir göz atmanız yeter.

Batı müzigi formundaki şarkılar eşliğinde Batı tarzı dans gösterileri ile 19 Mayıs'ın ne ilgisi var, onu da size bırakıyorum..
Sahi şu Sıvas ve Erzurum kongre zabıtlarını yayınlayacak kimse yok mu? Kim ne demiş, o kararlar nasıl alınmış bir öğrensek. Kongreye katılanlar nasıl seçilmiş?

O döneme ilişkin Çankaya, TBMM, Başbakanlıktaki gizli arşivler ne zaman açıklanacak? Kim niçin gizler bunları? İstiklal Mahkemesi zabıtları ne zaman açıklanacak, bari onu söyleyin.. Açıklanmıyorsa niçin? Kim mani oluyor ya da kim neden korkuyor.

Gerçek ortaya çıksın ve istismar son bulsun..
Sahi Bandırma vapuru gerçeğini kim analatacak bize? Yoksa gemi 19 Mayıs'tan önce mi vardı Samsun'a! Bari İngilizler açıklasalar kendi arşivlerindeki bilgileri..

Söylenti en tehlikeli gerçekten daha tahripkârdır..
Tarih övgü ya da sövgü kitabı değildir. Tarihten ders alınır. Tarih toplumun ortak hafızası ve tecrübeler birikimidir..
Allah hiçbir milleti, kendi tarihinin gerçekleri için başka milletlerin insafına, himmetine muhtaç bırakmasın.
(Amin.)
Selâm ve dua ile..

Abdurrahman DİLİPAK

ForumNT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gidin de İran'da yaşayın bari rahat rahat tam istediğiniz rejim var orada.Din dersiniz ne kadar ahlaksızlık varsa yaparsınız.Dini de kirletirsiniz yaptıklarınızla...

joker10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
abdurrahman dilipak abim yazmış :)

selam ve dua ile abi

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
"Darbeci generale ressam muamelesi yapıldı"

"Bu ülkede insanlar ne kadar akılsız olmalı ki bunca darbe yaşandıktan sonra ve biraz önce sevgili Rojin söyledi; bir darbeci generale dünyanın başka ülkesinde katil muamelesi yapılırken, ülkemizde ressam-sanatçı muamelesi yapıldığını yaşadık biz. Başka ülkelerde yargıdan kurtulmak için bunak rolünü yaptılar, bizim ülkemizde hala alkışlanabiliyorlar. Bununla Türkiye kendi içinde, yüreğinde mutlaka hesaplaşmalıdır."

KAYNAK

novaege

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka milletlerin himmetine muhtaç değilsek bu ulu önder zekası ve inancı ile olmuştur. Dünyanın kabul ettiği lideri hala sorgulamak mantık dışıdır. Abdurrahman Dilipak şu an Müslüman olarak yaşıyor ibadetini özgürce yapıyor ve hatta böyle yorumlar yazabiliyorsa otursun bir düşünsün bu imkanları nasıl bulmuş? Atatürk'ün din ve inancını eleştirme cüretinde bulunanlara soruyorum %100'e yakını Müslüman olan Türkiye Cumhuriyeti'ni neden bir şeriatçı, bağnaz kuramadı? Cephelerde Kur'an ların okuduğu, namazların kılındığı, dua ile imanların şahlandığı savaşların lideri kimdir? Cepheden cepheye koşan kimdir?

joker10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Başka milletlerin himmetine muhtaç değilsek bu ulu önder zekası ve inancı ile olmuştur. Dünyanın kabul ettiği lideri hala sorgulamak mantık dışıdır. Abdurrahman Dilipak şu an Müslüman olarak yaşıyor ibadetini özgürce yapıyor ve hatta böyle yorumlar yazabiliyorsa otursun bir düşünsün bu imkanları nasıl bulmuş? Atatürk'ün din ve inancını eleştirme cüretinde bulunanlara soruyorum %100'e yakını Müslüman olan Türkiye Cumhuriyeti'ni neden bir şeriatçı, bağnaz kuramadı? Cephelerde Kur'an ların okuduğu, namazların kılındığı, dua ile imanların şahlandığı savaşların lideri kimdir? Cepheden cepheye koşan kimdir?

Aynen katılıyorum.

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7

Dünyanın kabul ettiği lider sorgulanmıyor burada boş boş yazma

Ne mutlu Türküm diyene
.....................................M.K.Atatürk

Biz Türkler Hep yakıp Yıkmışız
.....................................Saylan

novaege

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dikkatli okursanız; Atatürk'ün ve onun Türkiye Cumhuriyeti'ne kazandırdığı değerlerin küçümsendiğini, farklı yönlere çekildiğini açıkça görebilirsiniz.

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Dikkatli okursanız; Atatürk'ün ve onun Türkiye Cumhuriyeti'ne kazandırdığı değerlerin küçümsendiğini, farklı yönlere çekildiğini açıkça görebilirsiniz.

ama yukarıdaki cümle bizzzat şahsın kendi ağzından çıkmış delilide var.

yani dikkatli bakmaya gerek yok açık net ayan beyan

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
“Ulu şefimizin gösterdiği yoldan yürüyelim.
Onun yolu bizi yalancı ahiret cennetine değil, hayata kavuşturacaktır.”

“Ufukta sonsuzluğu çizen kudretli bir el
Göklere yükseliyor ilah gibi bir heykel
Bu varlığın önünde bir dakika dize gel
Bu taş daha kutsidir o kabenin taşından.

“Ey büyük ata! Ey tanrının oğlu!” diye başlayan daha bir sürü zırvanın yer aldığı bu metnin aslını görmek isterseniz, CHP'nin Cumhuriyetin 15. Yılı için bastırdığı, “Türk Gençliğinin duygu ve düşüncesi”ni ifade eden İstanbul'da Cumhuriyet Matbaasında basılan “Şeref Kitabı”na bir göz atmanız yeter.

------------

Arkadaşlar yukarıda koyu harflerle yazılı yerlere dikkat ediniz...
CHP ta 15. yılında yayınlamış bunları....

İşte ta o zaman atılmış Din Laiklik çekişmesinin tohumları...

Neden bir heykelin taşı ile Kabe karşılaştırılmış...
Neden Cumhuriyet Atatürk İsmet Paşa ilahlaştırılmış?

Ben inamıyorum ki Gazi Mustafa Kemal kendisinden Tanrının oğlu diye bahsedilmesini istesin...

Yıllardır bu anadolu nin muhafazakar insanına devlet işte böyle dinsiz gösterildi...
Siz insanların dinini bir ideolojiden daha aşağı görürseniz insanlar elbet o ideolojiye düşman olur...

Gazi Mustafa Kemail in istemediği ne varsa Kemalizm adı altında yaptınız söyledini ve inandınız... Onca insnaın da canını bu uğurda yaktınız...

Yeter Yaw Kullanmayın Atamızı kendi ideolojileriniz uğruna...

Yaw Atamızın adını kirletiyorsunuz...
Öyle bir imaj doğurdunuz ki Kim Atatürkçüyüm derse millet artık kuşkuyla bakıyor bu adam Atatürkçüyüm diyerek milletin gözünden hangi dalaverelilerini saklıyor diye...

novaege

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili arkadaşım şu söz o makale için yeterlidir sanırım. "Dil tencereye benzer, fokurdamaya başladı mı içinde ne kaynıyor anlarsınız." (Mevlana)

mkercin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben taşı toprağı bilmem ben 75 doğumluyum bu eğitim sisteminden gectim. bana hic kimse ataya tapmami istemedi heykellere tapmam gerektiğini soylemedi.bana milletim sevdirildi tarihim sevdirildi.ben de bu milletin gectiği eğitimden gectim kahraman osmanlı ecdadimla öğünmem gerektiği öğretildi bana.ben hic 3 ay törene hazirlanmadim. acaba son yıllarda iktidarda olanlar mi uzattilar torenleri !!!!!!!

Bakın tüm dünyanin hayran olduğu bir lideri yıpratmakla onun eserlerini sorgulamakla bize bişi kazandiramazsiniz.ancak ve ancak bu milletin düşmani olursunuz.Atatürk ü eleştirme cür etini insanlar hala nasil kendinde buluyor bunu da anlayabilmiş değilim.

bakın Atatürk sevmede onunla ilintili kurumlar aşırıya kaçabilir.ama aklı başında salim insanlar gerçekleri herzaman bilir.sevgi ve saygı da ki ince sınırlar ve ölçüleride bilirler.bu aşırı tutumlar geneli bağlamaz.Çok büyük bir zevkle dinlediğimiz mevlidi şerifte peygamber efendimiz övülmektedir hatta bazı bölümlerde şirk olduğunun farkındamısnız?
Allah a ortak koşmanın var olduğunu ? ama napıyoruz huşu içinde dinliyoruz kendimizden geçiyoruz ağlıyoruz dinledikçe.Ama yaradanımıza ortak koşuyoruz.napacaz şimdi.
iki - üç şiirde aşırı duygusal zatın biri tasvip etmediğimiz şeyleri yazdi diye Atayi ve eserlerini cope mi atacaz.
mevlşidi şerifte şirke alet oldu diye peygamberi sevmekten vazmi gececez.

Din ile Dünya işini ayırd edelim.Allah sevmez camii de ibadet edilen yerlerde dünya işinin konusulmasini mesela Din ahlakımızı kontrol etsin günlük yaşantımızda yaptıklarımızı kontrol etsin kardeşlik ve sevgiyi öğütler dinimiz mantık dışı hicbişi yoktur.Ama sakalla şekille şemalle cübbe ile ahkam kesmeyi bırakalım ibadetimizi Allah a karşı en saf duygularımız ile gerçekleştirelim.sağa sola dadanmadan kendimize ait olan ibadetimizi ve yükümlülüklerimizi yerine getirelim ilk önce belki bolelikle sağımızda solumuzdaki ne halt yiyor bakmaya cemalimiz bile olmayacak.

sözün özü arkadaşlar şu:
yine bole bir tartışma içerisinde iken lisede ben eskiden din dersi öğretmenliğ yapmiş imamlık yapmiş sonra bırakıp ticarete başlamış namazında niyazında bi abimizin elektronikle ilk tanıştığımız bize ücretsiz elektronik devre elemanları temin ettiği dükkanında şu aklımadan çıkmayan sözleri sarfetmiştir : "İmanın varmi? Namazını kılabiliyormusun? Kılamadığın zaman kaza ni yapıyormusun? Orucunu tutabiliyormusun? hepsine evet diyorsan gerisi hikayedir cocuklar.bu tartışmalara girmeyin ilim ise ilim din ise din ne ne zaman gerekiyosa herşeyi zamanında yapın yeter."

setcom_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dilipakmış? siz gidin bursada 14yaşındaki kıza tecavüz eden ihtiyarı koruyun. Allah ile milleti kandırın.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Çok büyük bir zevkle dinlediğimiz mevlidi şerifte peygamber efendimiz övülmektedir hatta bazı bölümlerde şirk olduğunun farkındamısnız?
mkercin, genel anlamda size katılıyorum, fakat mevlid-i şerifte şirk olduğu iddiası bence doğru şekilde isbatlanmadığı takdirde çirkin bir iftira olur. ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. konuyu saptırma amacım yok ayrı bir başlıkta tartışılabilir fakat şirk konusuna yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için açıklık getirmenizde fayda var...
(Bkz. Örnek Mevlid-i Şerif).Hangi mevlid-i şerifte böyle bir şey var?

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Atatürk ü eleştirme cür etini insanlar hala nasil kendinde buluyor bunu da anlayabilmiş değilim."

yazdıklarınıza kısmen katılmakla birlikte bende bunu anlamıyorum. Atatürk neden eleştirilemez.
Cevaplarsanız sevinirim.
Saygılar.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Atatürk ü eleştirme cür etini insanlar hala nasil kendinde buluyor bunu da anlayabilmiş değilim.

Kraldan çok kralcı olmayın... Atatürk kendi döneminde kendisini en çok karalayan yabancı bir kitabın Türkiye de yasaklandığını öğrendiğinde o yasak kararını kaldırtmıştı... Atatürk büyük bir lider büyük bir komutan büyük bir dehaydı ama en önemlisi İnsandı ve her insan hata yapar yaptığı hatalar eleştirilir.. Hata yapmayan insan yoktur Peygamberler dışında onlar da hata yapmıştır ancak hemen vahiy gelerek hataları anında düzelttirilimiştir... Bana göre mesela Atatürk'ün ebüyük hatası geride İsmet İnönüyü bırakmasıydı... Bu gün tartıştığımız bir çok sorunun kürt sorunu olsun din sorunu olsun özgürlükler sorunu olsun demkrasi sorunu olsun hepsinin altından İsemt Paşa çıkıyor... Atatürk bir 10 yıl daha yaşayıp kurduğu bu cumhuriyeti çok daha emin ellere teslim etseydi u gün ülkemiz gerçekten çok daha farklı olurdu...