Gelin, kayın pederinin yanında saçı açık durabilirmi?

Özlem Çelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gelin, kayın pederinin yanında saçı açık durabilirmi? Dinimizde bunun yeri varmıdır?

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Bu işin ehline sorsan daha iyi olur diye düşünüyorum sn özlem çelik.

Not : Yine hassas bir konu yorumlara dikkat.

bjk_ayse

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.

Nur suresi 31.ayet

yani durabilirler

murat_data

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.

Nur suresi 31.ayet

yani durabilirler

alakası yok bilip bilmeden nasıl fetva veriyorsunuz bahsettiğiniz konu ziyneteşyaları için geçerlidir yani yüzük kolye halhal gibi Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar derken o zamanda ayağa takılan takılardan bahsdiliyor yaptığınız hoş değil namahrem olayı farklı kocasının çocuklarının kendi anne ve babasının yanında açabilirler fakat kayınbaba yada kayınının yanında açamazlar kocası hariç nikan düşen herkesde namahremdir açamaz.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
bilir kişi değilm ama bana duramazmış gibi geliyor...

ya ben olsam durmazdım ki ben sevgili kayınpederimin yanında bacak bacak sütüne bile atmıyorum. bu biraz saygı boyutuna giriyor ama kapalı olsaydım da baş açık durmazdım

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar dinimiz çok hassastır
mesela ben bir kadına KADIN gözüyle baksam o kadın oğluma tersindeyse bana haram olur damadın durumu nasılsa gelininde öyledir kızı hükmündedir
ama
bu hükümler nefsine hakim gerçek mü'minler içindir
şahsıma tedbiri elden bırakmam şeytan aleyyillane nin müdahalesine fırsat vermem günümüzde akla gelmeyen şeyler oluyor ruhsatları zorlamamakta fayda var
bu konuya cevap verecek hocamız hacdadır bir ehli sünnet aliminden fetfe almamızda fayda vardır

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Hafız bir arkadaşım var, sormuştum, duramaz demişti.Çok inançlıysanız kaparsınız, benim birisinin başını kapattırtcak kadar inancım yok.
Ayrıca Nur 31.de baş örtüsü diye bir söz geçmemektedir, kelime anlamıyla örtü diye geçmektedir, Türkçeye çevirilerin -çoğunda- (diyanette dahil) baş örtüsü yazar, ama siz içiniz nasıl rahat ediyorsa , öyle davranmakta serbestsiniz.(Tartışma oluşmasın diye ekleyeyim dedim, ailemde toplam 5 ilahiyat mezunu, 3 ü önemli konumda din adamı/kadını var, bu konuyu sorduğumda onlarda, kendi aralarında ortak bir karar veremiyorlar)

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben de açık duramaz diye biliyorum. ayrıca nur suresinde bahsedilen ayette örtünme konusunda değil ziynet konusunda cevaz veriliyor. hassas bir mevzu, tam bir bilgi sahibi olmadan fetva vermek insanları yanıltır, vebali çok büyüktür. harama helal demek, helale haram demek mazallah küfre götürür insanı. dikkatli olmak, bilene danışmak gerek...

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hernekadar ziynet diye bahsedilen kadının mahrem yerleride olsa meleklerden hicabla örtünmesi gereklidir[sünnet üzere]bunun dışında ayetlerle içtihat yapacak kadar alim değiliz ama kolayımıza geldiği yerde ruhsat çıkarıyoruz [ben dahil]bu olmaz

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı Sabahlar arkadaşlarım;

Gerekli Cevap için buyurun.

Saygılar