Gelen maillerin eklerinin sonuna _= karakterleri geliyor

ErsinGO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba;

1 haftadır durduk yere şöyle bir sorunla karşılaştım. Windows 10 kullanıyorum. Kendi içindeki ücretsiz post programı ile çalışıyorum. Gelen maillerin eklerinin sonuna _= karakterleri geliyor. başında sonunda da değişiklikler var. örnek vermem gerekirse, tarayıcıdan maile girip bakıyorum. mail ekinde sorun yok.

dos ismi - SELEFON GÖRSELLERİ.rar

bilgisayara geldiğinde mail ekinde dosyanın ismi =_UTF-8_Q_SELEFON_G=C3=96RSELLER=C4=B0.rar_=

bu neden olabilir. çözemedim. yeni bir güvenlik yazılımı vs. kullanmadım. eset yüklü bilgisayarda.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Aynı sorun bende de var ama hiç üzerinde durmadım. Uzantı sonunu silip devam ediyorum kullanmaya. OneDrive dahil 365 mi yüklü?

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Merhaba;

1 haftadır durduk yere şöyle bir sorunla karşılaştım. Windows 10 kullanıyorum. Kendi içindeki ücretsiz post programı ile çalışıyorum. Gelen maillerin eklerinin sonuna _= karakterleri geliyor. başında sonunda da değişiklikler var. örnek vermem gerekirse, tarayıcıdan maile girip bakıyorum. mail ekinde sorun yok.

dos ismi - SELEFON GÖRSELLERİ.rar

bilgisayara geldiğinde mail ekinde dosyanın ismi =_UTF-8_Q_SELEFON_G=C3=96RSELLER=C4=B0.rar_=

bu neden olabilir. çözemedim. yeni bir güvenlik yazılımı vs. kullanmadım. eset yüklü bilgisayarda.
Bunun sebebi ASCII ve UTF-8 yazı formatlarının arasındaki farktır. Windows yazı formatı olarak varsayılan hep ASCII kullanır örn. not defterinde yeni dosya açıp kaydedersiniz falan. Amma velakin, ASCII hiç bir şekilde türk karakterlerine izin vermemektedir(ü,ğ,ç,ö,ş,ı,İ gibi) şimdi o posta uygulamanız, adı gerçekte ASCII yazı formatında yazılı olup Posta uygulamanız size UTF-8 şeklinde gösterdiği sizin ekinizi normal klasik ASCII halinde gösteriyor UTF-8'e dönüştürülmemiş halde(çünkü yazılımı kodlarken yazılımcılar öyle bir şey varsa yap diye bir kod yazmamış.). Diğer posta uygulamaları normal gösteren onlar dönüştürüyor tabi.

Kısacası bilgisayarınızdaki türk karakterli dosya adları ASCII yazı formatıyla kaydedilmiş türk karakterleri olduğu için onlara lakap takıyor Ü yerine UI1 gibi başınada UTF-8 olduğu için onun ibaresini basıp kaydediyor. Siz dosya adını görmek istediğinizde Windows UTF-8 ibaresini gördümü ASCII yazı formatıyla yazılmış yazıyı UTF-8'e çevirip size gösteriyor.

ErsinGO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Konuyu anladım. ama çözümü nedir. Posta programını mı değiştireyim ben? windows 10 un postasını kullanıyorum. bana mail atanlar nereden attı hiç bir fikrim yok açıkçası.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Konuyu anladım. ama çözümü nedir. Posta programını mı değiştireyim ben? windows 10 un postasını kullanıyorum. bana mail atanlar nereden attı hiç bir fikrim yok açıkçası.
Selefon görselleri yerine Selefon gorselleri yazabilirsin.

ErsinGO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
maili ben atmıyorum kardeşim. bana geliyor. bu sorun karşı tarafta mı bende mi şimdi. kafam karıştı