Gelecekte Türkiye'de Yaşamak İstiyor Musunuz?

?

• Kullanılan toplam oy
    76

Reyzingen

Asistan
Reaksiyon puanı
193
2017 yılında Türkiye'den beyin göçü %60 artarak 120 bin kişiye çıktı ve bu sayının gittikçe artması bekleniyor ve yurt dışına giden gençler de geri dönmeyi düşünmüyor . 2020 yılında yapılan bir ankete göre ise Türk gençlerin %76'sı gelecekte Yurt dışında yaşamak istiyor,peki sizler ne yapmak istiyorsunuz?

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,068
2017 yılında Türkiye'den beyin göçü %60 artarak 120 bin kişiye çıktı ve bu sayının gittikçe artması bekleniyor. Yeni yapılan bir ankete göre ise Türk gençlerin %76'sı gelecekte Yurt dışında yaşamak istiyor,peki sizler ne yapmak istiyorsunuz?
Gelecekteki Türkiye ye bağlı der çoğu kişi

Reyzingen

Asistan
Reaksiyon puanı
193
Yaşamak isterim. Yurt dışında müslümanlara terörist gözüyle bakılıyor. Yaşadığım yerde en az 1-2 kişinin beni terörist olarak görmesini istemem.
Kim bilir belki komşuların seni gördükten sonra ön yargılarını yıkarlar. :)

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Ülke terk edilmez. Yurt dışında yaşayacaksam bile tatillerde ülkeme gelip giderim. Kopmam. Bu vatan kolay kazanılmadı

'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' Mehmet Akif Ersoy

Daemøn

Asistan
Reaksiyon puanı
203
Ülke terk edilmez. Yurt dışında yaşayacaksam bile tatillerde ülkeme gelip giderim. Kopmam. Bu vatan kolay kazanılmadı

'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' Mehmet Akif Ersoy
Doğru Fakat Vergiler Çok Pahalı Bir Şey 2000 TL'yse Vergiyle 3000 4000 Oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Redmi Note 8 'i 2650 'ye Aldım O Kadar Pahalıki

bwr

Doçent
Reaksiyon puanı
758
2017 yılında Türkiye'den beyin göçü %60 artarak 120 bin kişiye çıktı ve bu sayının gittikçe artması bekleniyor ve yurt dışına giden gençler de geri dönmeyi düşünmüyor . 2020 yılında yapılan bir ankete göre ise Türk gençlerin %76'sı gelecekte Yurt dışında yaşamak istiyor,peki sizler ne yapmak istiyorsunuz?
Hocam ben daha gencim aileme bağlı yaşıyorum ama şöyle bir hayalim var:
Çoğu insan belli bir birikimi olunca ev almak vb ister. Benim gelecek hakkındaki planım şu şekilde ülkemde o zamanki kur miktarına bağlı olarak ortalama 25bin dolar biriktirmeyi düşünüyorum. Daha sonra bu birikimim ile Amerika'ya Work&Travel ile gitmeyi düşünüyorum.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Bu verilerle ilgili bilgileri nereden sağladınız acaba, ben bu bilgilerin doğru olmadığını düşünüyorum, kaynağınız nedir acaba.

Reyzingen

Asistan
Reaksiyon puanı
193
Bu verilerle ilgili bilgileri nereden sağladınız acaba, ben bu bilgilerin doğru olmadığını düşünüyorum, kaynağınız nedir acaba.

disinda-yasamak-istiyor/

Sayıların bazılarında yanlışlıklar var evet ama genel olarak insanlar gitmek istiyor en basit örnek olarak çevrem de ki arkadaşlarımın azımsanmayacak kadar kişi bu hayalle üniversite sınavına çalışıyor

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Hiçte güvenilir kaynaklar değiller ayrıca buradaki durum beyin göçü değil, darbe girişiminden sonra yurtdışına kaçan/çıkan çok insanlar oldu, ama buna beyin göçü diyemeyiz.
Bu arada yurt dışında yaşamak isteyenler bence önceden bir araştırma yapsınlar yoksa evdeki bulgurdan olma durumu yaşanmasın:)

........Bu sayı iddia edilenin yarısından daha azdır. Bununla birlikte Türkiye'ye yurt dışından göç eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayısı 101 bin 772 kişidir ve yurt dışına verilen net göç sayısı 11 bin 554 kişidir.
The New York Times makalesinde bahsedilen çeyrek milyon ifadesi, yurtdışına göç eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayısını değil, yurtdışına göç eden vatandaşlar ve yabancı uyrukluların toplamını ifade etmektedir. Türkiye'ye geri göç eden vatandaşları ve yabancı uyrukluları içermemektedir. Türkiye İstatistik Kurumu internet sitesinde yer alan verilere ulaşılabilir.
The New York Times'un bu maddi hatayı ivedilikle düzelteceğini ve benzeri yayımlar yapan kuruluşların, doğru veriler üzerinden, objektif ve daha özenli habercilik yapacağını ümit ediyoruz."

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Üniversiteyi yurt dışında okumak ve kalan hayatıma orada devam etmek istiyorum.

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Hiçte güvenilir kaynaklar değiller ayrıca buradaki durum beyin göçü değil, darbe girişiminden sonra yurtdışına kaçan/çıkan çok insanlar oldu, ama buna beyin göçü diyemeyiz.
Bu arada yurt dışında yaşamak isteyenler bence önceden bir araştırma yapsınlar yoksa evdeki bulgurdan olma durumu yaşanmasın:)

........Bu sayı iddia edilenin yarısından daha azdır. Bununla birlikte Türkiye'ye yurt dışından göç eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayısı 101 bin 772 kişidir ve yurt dışına verilen net göç sayısı 11 bin 554 kişidir.
The New York Times makalesinde bahsedilen çeyrek milyon ifadesi, yurtdışına göç eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayısını değil, yurtdışına göç eden vatandaşlar ve yabancı uyrukluların toplamını ifade etmektedir. Türkiye'ye geri göç eden vatandaşları ve yabancı uyrukluları içermemektedir. Türkiye İstatistik Kurumu internet sitesinde yer alan verilere ulaşılabilir.
The New York Times'un bu maddi hatayı ivedilikle düzelteceğini ve benzeri yayımlar yapan kuruluşların, doğru veriler üzerinden, objektif ve daha özenli habercilik yapacağını ümit ediyoruz."
Hocam desenize yabancı gazeteciler bile algı peşinde. Böyle bir durumu her iki tarafta da görmedim. Güzel ülkemizden ne isteniyor anlamış değilim

Reyzingen

Asistan
Reaksiyon puanı
193
Hocam desenize yabancı gazeteciler bile algı peşinde. Böyle bir durumu her iki tarafta da görmedim. Güzel ülkemizden ne isteniyor anlamış değilim

Buyrun hocam.

Buyrun hocam.

BU VİDEONUN YORUMLARINI OKUYABİLİRSİNİZ

Andromedavor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,339
Arkadaşlar veriler doğru. Niye mi derseniz bizim buradan biliyorum. Günde iki dolmuş Colorado'ya kalkıyor.!!

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Tabiki de HAYIR

Reyzingen

Asistan
Reaksiyon puanı
193
Giden gitsin, kalan sağlar bizimdir.

Dünyanın en güzel memleketini bırakıp hiçbir yere gitmem.
Olası öyle reis ama her geçen gün yaşam şartları zorlaşıyor ben oyun oynamayı seven birisiyim bu hobi bile zor oldu artık 500tl den çıkmaya başladı oyunlar.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,864
Olası öyle reis ama her geçen gün yaşam şartları zorlaşıyor ben oyun oynamayı seven birisiyim bu hobi bile zor oldu artık 500tl den çıkmaya başladı oyunlar.

Bu çocukça bir söylem, oyun oynamazsan bir şey kaybetmezsin. Ama gittiğin ülkede 2. sınıf insan muamelesi gördüğünde anlarsın ülkenin kıymetini.

ardaKAYA3547

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
eğer ekonomi böyle giderse yaşamak isterim çünkü aklımda bitcoin ile zengin olma fikri var

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
İnsan yurtdışına gitmek ister daha iyi çalışma şartları daha zengin olmak daha güzel ortam dağa iyi arabalar telefonlar evler istiyorum diyebilirim hepsini anlarım.

Ama bir daha ASLA GERİ DÖNMEYECEM diyeni anlayamam. 5-10-20 hatta gerekirse 50 yıl kal yurtdışında ama 70'inden sonrada olsa ülkene dön ve kazandığın birikimini gel burada kendi ülkende harca. Burada bir yazlık al burada bir çiftlik al buraya bir katmadeğer katmaya çalış. Yoksa doğduğun toprakları inkar etmek bana doğru gelmiyor. Burada hiç yoktan ataların dedelerin babanın annenin mezarı olacaktır.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
İnsan yurtdışına gitmek ister daha iyi çalışma şartları daha zengin olmak daha güzel ortam dağa iyi arabalar telefonlar evler istiyorum diyebilirim hepsini anlarım.

Ama bir daha ASLA GERİ DÖNMEYECEM diyeni anlayamam. 5-10-20 hatta gerekirse 50 yıl kal yurtdışında ama 70'inden sonrada olsa ülkene dön ve kazandığın birikimini gel burada kendi ülkende harca. Burada bir yazlık al burada bir çiftlik al buraya bir katmadeğer katmaya çalış. Yoksa doğduğun toprakları inkar etmek bana doğru gelmiyor. Burada hiç yoktan ataların dedelerin babanın annenin mezarı olacaktır.
Yahu bir daha asla dönmem diyen insan bence en erken dönecek olandır, hani ne demişler büyük lokma ye ama büyük laf konuşma. ?