Gelecekte robotlaşmış insanların olması mı yoksa insanlaşmış robotların olması mı daha muhtemel?

Bu konuyu okuyanlar

_Trinity_

Asistan
Katılım
25 Ekim 2018
Mesajlar
137
Reaksiyon puanı
81
Puanları
28
Yaş
24
En güncel konumuz belki de bu.. İnsanlaşan robotlar(zekalar). Hızla gelişiyor ve fazlasıyla ilgi çekiyor. Yapay zeka hakkında şimdiden insanların bir sürü korkusu oluştu bile.Bu korkular yerlidir veya yersiz bir kaygıdan ibarettir şimdilik bunun hakkında denecek pek bişey yok aslında. Herşeye rağmen gelecekte öngörülen büyük değişimlerden biridir insanlaşmış robotlar.
Peki ya biraz da gözümüzü kamaştıran bu gelişmeden uzaklaşırsak ve uzaktan bakarsak? Ben bir ihtimal daha görüyorum bu da robotlaşmış insanlar..
İnsanın programlanmasından kastım aslında insanın iradesi dışında yönetilebilir, ona verilen komutları sorgulamaksızın yapmasından bahsediyorum. Elimizdeki telefonlar ve kullandığımız teknolojiler sayesinde veri toplanıyor bizim hakkımızda. Belki de bizim bilmediğimiz şeyleri biliyorlar.
Bugün bile en basitinden reklamcılık için birtakım veriler toplanıyor.Neyi sevip sevmediğimize göre şekil alıyor. Bu işin başlangıcı peki ya ilerleyen zamanlarda.. Yani tercihlerimizin aslında bizim tercihlerimiz olmadığı dönemlerde programlanmış bir makineden ne farkımız kalacak?
 

Cihat__

Öğrenci
Katılım
22 Eylül 2018
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
33
Black Mirror da bu konu fazlasıyla gözümüze sokuluyor aslında. Robotlaşmış insanlar için erken olduğunu düşünüyorum yakın gelecek için ama insanlaşmış robotlar kısa zamanda (10 yıl içinde) yavaş yavaş hayatımıza girecektir
 

Görkem Say

Müdavim
Emektar
Katılım
22 Nisan 2017
Mesajlar
25,734
Çözümler
8
Reaksiyon puanı
24,981
Puanları
113
İnsanların yönetilmesi yıllardan beridir yapılan şeyler zaten. Reklamlara ve radyo yayınlarına 25. kare tekniği uygulamak, insanların din ile sömürüp manipüle etmek, bir kişiye ait bütün verilerin toplanması, tüketici hastalığı ve bunun gibi daha birçok şey ile insanlar günümüzde istenildiği gibi yönetilmekte zaten. Bunun önüne geçmenin tek yolu da okumak. Okumayan toplum cahil kalmıştır. Düşünemez, sorgulayamaz, yargılayamaz sadece itaat eder. Dünyada insanların robot olduğu çok fazla ülke var.
 
Üst