@⃠1⃠⃠2⃠⃠3⃠⃠a⃠⃠b⃠⃠c⃠
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 427
Linux Mint'e de bir göz atarım.Linux özgürlüktür. İstediğiniz her şeyi yapabilirsiniz demektir. Açık koddur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mint bu.
Linux Mint'e de bir göz atarım.Linux özgürlüktür. İstediğiniz her şeyi yapabilirsiniz demektir. Açık koddur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mint bu.
Yok hocam şuan en eygun paket 7.2 avro ya geliyor.scaleway , aylıktan saatlik ücrete geçtiler 1 € gibi bir fark gelecek sanırım büyük bir fark yok yani.
Çok iyidir kendisi.Linux Mint'e de bir göz atarım.
Tamamen yanılıyorsunuz Unix de de Linuxta da virüs çalışamaz, virus olmaz mı olur ama kullanıcı sistemden çıktığı anda sistem onu tamamen kapatır.Linux virüslenemiyor diyorsanız aslında Windows'tan farkı yok. Sadece Windows daha popüler olduğundan dolayı virüsler onun için yazılıyor yoksa Linux daha popüler olsa hackerlar onun için virüs yazarlar. Yani bu güvenlik teknolojisi kısmını biraz daha açar mısınız ben rastlamadım çünkü.
C1 baremetal server saati 0,006 € x 24 x 30=4,3 € aylıkYok hocam şuan en eygun paket 7.2 avro ya geliyor.
Tabi çok hakim olduğum bir konu değil uzak sunucular. Belki ben doğru paketlere bakamamışımdır.
Acaba kiralama işleminde otomatik zamanlama vs yapabiliyor muyız? Gündüz kullanıp gece kullanmama gibisinden Yada sunucu ile erişimimiz bittiğinde her şeyi baştan mı kurmamız gerekiyor?
Üstad sinir olduğunuzu yazmışsınız ama maalesef android bir linux sürümü.Bende mesela şu android linux diyenlere sinir oluyorum at arabası da araba amabir mersedes değil sonuçta açık kaynak dışında neredeyse hiçbir linux un özelliğini taşımıyor android ağır, hantal, yavaş ,güvensiz.
Diyorumki lafta linux ismine bakan birşey sanıyor androidi linux a bakıyorsun 250 mb ramde bile çalışırken android fazlası ile donanım istiyor ne kadar verirsen o kadar müsrüflik ediyor. Güvenliğe bakıyorsun linux un yanında koca bir sıfır. Hızı yok hantallığı çok. Her türlü dış etkene karşı zayıf.Tamamen yanılıyorsunuz Unix de de Linuxta da virüs çalışamaz, virus olmaz mı olur ama kullanıcı sistemden çıktığı anda sistem onu tamamen kapatır.
Teknik olarak virüsün kendi kendine çalışması ve yayılması mümkün değil alta basit 3 nedenini yazacağım.
1- Uygulamaların çalışma seviyesi (detayını araştırabilirsiniz)
2- Linuxta her binary her dağıtımda çalışmaz kaldı ki virus gibi kb seviyesindeki çok küçük uygulamaların bunu yapabilmesine imkan yok.
3- Sadece Kerneli geliştiren kişi sayısı onbinler seviyesinde ve emin olun microsoftun çalışanlarından çok daha iyi kişiler var bu grupta.
Ayrıca bütün bankacılık işlemleri unix tabanlı serverlarda yapılır, sizce bu virüs yazarları için ilgi çekici değil mi 10.000 kişisel bilgisayara yayılacağına 1 banka serverına bulaşması onları daha mutlu etmez mi?
C1 baremetal server saati 0,006 € x 24 x 30=4,3 € aylık
Benim server 7/24 çalışıyor ama bazen dediğiniz gibi 1-2 saatliğine çok daha güçlü makinelere ihtiyacım oluyor firmware derlerken özellikle ek olarak açıp kullanıyorum. Sistem seçtiğiniz konfigurasyonu otomatik hazırlıyor, siz sadece ihtiyacınız olanı seçiyorsunuz.
Ekli dosyayı görüntüle 122286
Üstad sinir olduğunuzu yazmışsınız ama maalesef android bir linux sürümü.
Gentoo ne kadar diğerlerinden farklı bir sürümse Android de o kadar farklı,
Güzel tarafı da kızmayın ama diğer linux sürümlerinin başaramadıklarını başarması.
Google playdeki her uygulamayı her androidin çalıştırmasını kast ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 122290
Telefonlarda kullanılan 250mb ram ile ddr4 ram ler bir mi abi?Diyorumki lafta linux ismine bakan birşey sanıyor androidi linux a bakıyorsun 250 mb ramde bile çalışırken android fazlası ile donanım istiyor ne kadar verirsen o kadar müsrüflik ediyor. Güvenliğe bakıyorsun linux un yanında koca bir sıfır. Hızı yok hantallığı çok. Her türlü dış etkene karşı zayıf.
Aynı değil ama işte linux denmesi garip linux çatallaması densin bunada razıyım. Maksadım androidi kötülemek değil linux diye androidi yüceltenlere lafım yani.Telefonlarda kullanılan 250mb ram ile ddr4 ram ler bir mi abi?
Bu konu uzmanlık alanıma girmez ancak android in ram bakımından verimsizliği java dan kaynaklanıyor sanki.Aynı değil ama işte linux denmesi garip linux çatallaması densin bunada razıyım. Maksadım androidi kötülemek değil linux diye androidi yüceltenlere lafım yani.
Benimkinede girmiyor merak etmeBu konu uzmanlık alanıma girmez ancak android in ram bakımından verimsizliği java dan kaynaklanıyor sanki.
Onun dışında bi verimsizliğinin olduğunu sanmıyorum hocam ya![]()
Her uygulama için sanal makine çalıştırınca maalesef haklısınız. Performans kaybında Javanın da payı var tabii.Diyorumki lafta linux ismine bakan birşey sanıyor androidi linux a bakıyorsun 250 mb ramde bile çalışırken android fazlası ile donanım istiyor ne kadar verirsen o kadar müsrüflik ediyor. Güvenliğe bakıyorsun linux un yanında koca bir sıfır. Hızı yok hantallığı çok. Her türlü dış etkene karşı zayıf.
Android Bir Linux değildir; Android Linux mu?Diyorumki lafta linux ismine bakan birşey sanıyor androidi linux a bakıyorsun 250 mb ramde bile çalışırken android fazlası ile donanım istiyor ne kadar verirsen o kadar müsrüflik ediyor. Güvenliğe bakıyorsun linux un yanında koca bir sıfır. Hızı yok hantallığı çok. Her türlü dış etkene karşı zayıf.
Bana göre android kerneli linux kernelı güncellendikçe, hep yeni versyon üzerinden derleniyorsa android linuxa tamamıyla bağlı fazlasıyla özelleştirilmiş bir işletim sistemi kabul edilmeli.Android Bir Linux değildir; Android Linux mu?
cmd yani terminal demek istedim olumlu olsan ve geçmiş yazıları okusn iyi olur aslında kafam uçmuş HDD+Win10pro 64 bit yüzündenLinux ve cmd senin beyin uçmuş
Dağıtım demek daha doğru bence.Çoğu işletim sistemi linux. Android bile linux. Yani çoğu ülke linux tabanlı işletimsistemi kurdu ve kuruyor.. mesala bizim bilindik iki işletim sistemimiz var devletin kurduğu pardus ve özel girişimci yazılımcılar tarafından kurulan pisi linux