Haber GeForce Now Xbox konsollara mı geliyor?

ahmetalışık

SDN
SDN
24 Haziran 2024
181
11
18
24
Techinside içerik linki: LİNK

Dünyanın önde gelen oyun akışı platformlarından biri olan NVIDIA GeForce Now, Microsoft'un Xbox konsolları ve Xbox Cloud platformuna entegre ediliyor.

1719843240029.png

Dünyanın en büyük oyun akışı servisleri olan GeForce Now ve Xbox Game Bass güçlerini birleştiriyor. NVIDIA’nın GeForce Now sisteminin Xbox konsollarına ve Xbox Cloud platformuna entegre edileceğine dair iddialar ortaya atıldı.

Geçtiğimiz yıl Activision Blizzard’ı satın almak isteyen Microsoft, birçok hükümet tarafından dava edilmiş ve soruşturma altına alınmıştı. Satın almayı tamamlamak isteyen Microsoft, bulut tabanlı oyun servislerinde rekabete izin verecek adımlar atmaya karar verdi. Bu doğrultuda NVIDIA ile iş birliği yaparak PC Game Pass oyunlarını GeForce Now sistemine getirmişti.

Yeni ortaya çıkan görseller, bu iş birliğinin daha da büyüyebileceğini gösteriyor. Birçok kullanıcı, konsollarından Street Fighter 6, Resident Evil Village ve Call of Duty Warzone gibi oyunları GeForce Now ile oynayabildiklerini bildirdi. Bu da Microsoft’un yakın zamanda Xbox konsolları üzerinden GeForce Now servisine erişim seçeneği sunabileceğini gösteriyor.

NVIDIA ve Microsoft, başarılı bir ortaklığa imza atsa da GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming rakip platformlar olmaya devam ediyor.
GeForce Now servisi RTX ekran kartlarından güç alarak 4K çözünürlük, HDR video akışı ve 240FPS gibi özellikler sunarken Microsoft’un servisi Series X konsollarından güç alarak FHD çözünürlüklü 60FPS akış sunuyor. Bu nedenle ortaya çıkan yeni GeForce Now seçeneği, NVIDIA’nın bir pazarlama taktiği gibi görünüyor.

Microsoft ve NVIDIA, yeni ortaya çıkan görseller hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat görseller, Xbox Cloud Gaming servisine yakın zamanda yeni özellikler eklenebileceğini gösteriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!
 
Üst