Ge force 6150se nforce430 onboard ekran kartı kaç bit??

multeci52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar anakartımla tümleşik ekran kartı ge force 6150se nforce430 ..kaç bit olduğunu merak ediyorum çünkü elimde bide geforce 6600 le ekran kartı var ve sanırım o 128 bit..ekran kartı pcı express girişli..anakart da girişi destekliyor ama taktığımda siyah ekran var..bit uymadığı için açmıyor olabilir mi?? ya da sorun ne olabilir sizce??

teşekkürler şimdiden...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Anakartla tümleşik ekran kartın "ge force 6150se nforce430 (64 Bit)" evet geforce 6600 le (128 Bit) siyah ekran var diyorsun meşgul durumundamı? Bilgisayar açılış sesini duyuyormusun oşekilmi görüntü gelmiyor?Meşkul durumda ise gücenli kipte vga modunda çalıştırmayı bir dene.Eğer bilgisayar açılış sesini duyuyyorsan görüntü gemiyorsa ekran kartın bozulmuş demektir veya anakartındaki pcı express girişini bir kontrol et.kontrol kalemi veya tornavidanın ucuyla pcı express girişini bir yokla yani içinde bir gezdir ama dikkatli ol.Sonra ekran kartını tak bir bak bakalım.

multeci52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu denicem..bit in farklı olması çalışmayı engeller mi peki? ya da bunu engelleyen herhangi bi değer var mıdır anakartla girişlerin uymaması haricinde??

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Engellemez,çünki takacağın ekran kartı anakarttakinden bağımsız çalışacağı için herhangi bir engel teşkil etmez.

multeci52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
söylediğin şeyi denedim..tam dediğin gibi siyah ekran var ve meşgul durumunda..güvenlik kpi te çalıştırmamın sebebi nedir peki açıklayabilir misin?yani ne yapmam gerekir..

teşekkürlerr...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Güvenki kipte çalıştırmanın sebebi monitör ayarlarını VGA modunda tekrar ayarlaman içindir.meşkul olmasının sebebi budur oda olmazsa başka bir ekran kartı ile denemeni öneririm.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Kardeş konu biraz karışmış. Sen ekran kartını taktıktan sonra bilgisayarının o siyah ekranda açılışını gördün mü? windows yükleniyor yazısına kadar görüntü varda, sonra mı yok? Eğer öyleyse F8'e bas başlarken. Sonra VGA modunda başlat. Ekran çözünürlüğünü ayarladıktan sonra normal başlatırsın. Ama senin sorunun hiç görüntü alamıyorsun sanırım. O zaman işin sakat. Ekran kartını başka bir kartta deneyip çalıştığından emin ol. AnaKartında sorun olacağını pek sanmıyorum.

multeci52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende hiç görüntü yok..anakart daha yeni aldım zaten..çünkü bana ekran kartının sağlam olduğunu anakartta hata olduğunu söylediler..ama anakartı aldırdıktan sonra ekran kartında arızalı dediler..test için gönderdim ekran kartını..ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar..

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ben teşekkür ederim herzaman birbirimize yardımcı oluruz.