• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Gay hakemin cesur kararı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sağlık sorunu ise elbetteki bi tedavsi vardır bunu normal olagan gibi görüp hatta bundan zevk alıp yaşam biçimi gibi görmek göstermek çok yanlış
demek istediğim eger bu adam kendini bu şekilde hissediyosa biyerlerde bi anırmalik vardır belki yetiştirilme tarzında belki yaşadığı ortamda belkide dediğim gibi hormonlarında bi sorunvardır bu soruunu bulup çaresine bakılmalı diyorum
normal demiyorum tedavi gerektiren bi durum diyorum
ha illede böyle yaşıcam diyosa çekipte vurucak ülkeden sürecek halimiz yok
zaten toplum içinde saygı duyulan bireyler değiller bende insani bi saygı duyamıyorum malesef buyüzden diyebilieceğim tek şey allah yardım etsin hidayet versin

tebrik ederim güzel tespit, ben de bunu dile getirecektim

Kur'an'da şiddete yer yok belki ama, ahlaksızlığa gözyumanların ne şekilde bir azaba çarptırıldığı açıkça yer almakta.
tony_almeida nın da dediği gibi safımızı belli edelim ki, arada kaynayanlardan biri de biz olmayalım

EŞCİNSELLİK - LİVATA

Hani Lut da kavmine şöyle demişti: "Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz? (7/80)

"Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz." (7/81)

Kavminin cevabı: "Yurdunuzdan sürüp çıkarın bunları, çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış!" demekten başka olmadı. (7/82)

Kavmi ona doğru koşarak geldi; onlar daha önceden kötülükler işlemekteydiler. "Ey kavmim" dedi. "İşte benim kızlarım, bunlar sizler için daha temizdir. Artık Allah´tan korkun ve beni misafirim önünde küçük düşürmeyin. İçinizde hiç aklı başında olan (reşid) bir adam yok mu?" (11/7
icon_cool.gif

Dediler ki: "Andolsun, senin kızlarında bizim haktan bir şeyimiz (ilgimiz ve arzumuz) olmadığını sen de bilmişsindir. Bizim ne istediğimizi gerçekte sen biliyorsun." (11/79)

Şehir halkı birbirlerine müjdeler vererek geldi. (15/67)

(Lut onlara) "Bunlar benim konuğumdur, beni utandırıp-dillere düşürmeyin" dedi. (15/6
icon_cool.gif

"Allah´tan korkup-sakının ve beni küçük düşürmeyin." (15/69)

Dediler ki: "Biz seni ´herkes(in işin)e karışmaktan´ alıkoymamış mıydık?" (15/70)

Dedi ki: "Eğer yapmak-istiyorsanız, işte bunlar, benim kızlarım." (15/71)

Ömrüne andolsun ki, onlar, sarhoşlukları içinde kör-sersemdiler. (15/72)

"Siz insanlardan (cinsel arzuyla) erkeklere mi gidiyorsunuz? (26/165)

"Rabbinizin sizler için yaratmış bulunduğu eşlerinizi bırakıyorsunuz. Hayır, siz sınırı çiğneyen bir kavimsiniz." (26/166)

Dediler ki: "Ey Lut, eğer (bu söylediklerine) bir son vermeyecek olursan, gerçekten (burdan) sürülüp çıkarılanlardan olacaksın. (26/167)

"Dedi ki: "Gerçekten ben, sizin bu yaptığınıza öfke ile karşı olanlardanım." (26/168)

"Siz gerçekten, kadınları bırakıp şehvetle erkeklere mi yaklaşıyorsunuz? Hayır, siz (yaptığı şeyi) bilmeyen bir kavimsiniz." (27/55)

"Siz, (yine de) erkeklere yaklaşacak, yol kesecek ve bir araya gelişlerinizde çirkinlikler yapacak mısınız?" Bunun üzerine kavminin cevabı yalnızca: "Eğer doğru söylüyor isen, bize Allah´ın azabını getir" demek oldu. (29/29)
---------
Mevlana'nin yuzyillar once soyledigi....

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Sozlerinin isiginda cok da celiskili olmayan bir inanc/yasam sekli. hele hele ulkemizde bulent ersoy gibi kameralarin onunde dua eden, ramazan'da ezan okuyup, din adamlariyla* sohbetlere katilan transseksueller varken, ya da en bastaci edilen sarkicilar** alenen escinsel olup yerlere goklere sigdirilamazken, digerlerini sirf unlu degiller diye dislamak ikiyuzlulugun dik alasi. ayrica bildigim kadariyla* kur'an-i kerim'de "escinsel olan dinden cikar" diye bir sey yok. eger gunah olarak kabul ediliyorsa (ki anlasilan oyle) "alkol almak" da bir gunah, o zaman "musluman alkolikler"i de gordugumuz yerde katledelim. zaten allah gunahkar kullarini kendisi cezalandirmaktan aciz oldugu icin (!) bizleri yaratmis; vuralim kahpelere, korkak alistirmayalim elimizi!
--------------------
Sözün özü: Yaratılış esastır. Sapan duygular tedavi ile yaratılışa uygun hale getirilir, sapmalara normaldir diyerek teşvikte bulunulmaz.Ama aynı zamanda bu kişileri aşağılamak'da doğru değildir. :nono:

tarafını belli etmekten korkma, düşüncelerini değiştirmekten de

kınamak ayrı şey taraf belli etmek ayrı şey
kınamak = sahip olduğu kötü huy özür yada benzeri herhangibi bişyi ayıplaamak yermek dalga gecmek gibi bişy
taraf belli etmek ise ne düşündüğünü açıkca söylemektir
ben bi önceki yazımda ne düşündüğümü açıkca söyledim
ama bu adam böyle tüh yazıklar olsun allah belasını versin diyemem allah yardım etsin hidayet versin diyebilirim ancak
ailemde böle biş olmasını allah göstermesin derim
olursa döverim linç ederim ceker vururum afeetmem diyemem
neden sen kendini (cinsiyetin ne bilmiyorum )bi kadın gibi hiisetmiyosun yada ben neden kendimi bi erkek gibi hissetmiyorum bu doğuştan olan bişymi ne nedir bilmiyoruzki
yada sonradan olan bişymi
her açıdanda bakarsak ortada bi anormallik var durduk yere olmuyo bu
bunun caresine bakılmalı yarayı kesip atmak yerine iyileştirmeye çalışmalı
ha sırf özenti sırf yaşam tarzında değişikliş olsun diye bi insan bunu yaparmı bilmiyorum ama yapıyosa şiddetle ayıklanmalı ki sepetteki diper elmalarıda çürütmesinler
tarafım belli bundan zevk alarak yaşayanlara ve saygı bekleyenelere saygım sıfır
ama bunun bi rahatsızlık olduğunu kabuledip çare araynlarada yardım etmeli

hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar

kınamak; yapılan bir işin kötü olduğunu belirten bir biçimde söz söylemek, ayıplamak, takbih etmek
tasvip etmemek hatta ve dahi kötü düşüncelere sahip olmaktan dolayı yapılanı ayıp bulmak eleştirmek...
yapılanı haksız bulmak,yapanı da protesto etmek

Sözün özü: Yaratılış esastır. Sapan duygular tedavi ile yaratılışa uygun hale getirilir, sapmalara normaldir diyerek teşvikte bulunulmaz.Ama aynı zamanda bu kişileri aşağılamak'da doğru değildir. :nono:

Anlatmaya çalıştığımız tamamen budur.

Bu kişileri yanlıştan çevirebilmek için kimimiz uyarırız, kimimiz aşağılarız, kimimiz de öldüresiye döveriz. Bunlar da bizlerin tercihleri.
Tabi ki uyarmak, tedaviye yönlendirmek en doğru olanı

Mevlana'nin yuzyillar once soyledigi....

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Bu cümleyi siz nasıl anlıyorsunuz ben anlamıyorum...
Mevlana demiş ne olursan kim olursan ol yine gel...
ANCAK...
Gel tövbe et...
Mecusi ise Mülsüman ol...
Günahkar isen Tövbekar ol...
Demiş...
Dememiş ki mecusi kal...
Dememiş ki günahkar kal...
Dememiş ki put a tapmaya devam et...
----------

Cümlenin bir parçasını alıp ona göre yorum yapmak doğru değildir...
Mevlana insanları doğruya güzele davet etmiştir...
Ve davet ederken önceki hallerine bakmamıştır... Ama tövbe ettikten sonraki hallerine karışmış onları yanlış şeylerden uzak tutmaya çalışmıştır...

----------

Allah Rasûlü, “Bir kötülük gördüğünde elinle düzeltmeye çalış, buyurur. Gücün yetmiyorsa, dilinle düzelt. Ona da gücün yetmiyorsa kalbinle buğz et. Karşı koy, kabul etmediğini hisset. Kalbî bir direniş geliştir.” Bunun “imanın en zayıf noktası” olduğunu bildirir sonra...