Garip bir ses formatı sorunu

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım bir cd verdi player'ın okumadığını söyledi.
Cd nin içindeki parçaları vlc media playera attığım zaman müzik ilerliyor ama ses çıkmıyor
Windows media player ile dinlemek istediğimde ilk önce bir lisans yüklenmesi gerektiğini söyledi ve lisansı yükledikten sonra müzk çalmaya başladı
Bu müzikleri sadece wmp ile dinleyebiliyorum
Formatı wma
wma dosya formatını mp3'e çevirebileceğim ücretsiz bir program önerisi
Bu ses dosyası hakkında bilgisi olan var mı?

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bir iki tane program denedim çevirme işlemi başlıyor
Öylece kalıyor
Sesleri cep telefonuma veya masaüstüne kopyalamaya çalıştığımda ise:

Masaüstüne kopyalıyor ancak wmp haricinde hiç bir player sesi çalmıyor

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Cd konusunda bir bilgim yok
Ancak masaüstüne attım ordan baktım özelliklerinde herhangi bir lisans eklentisi yok

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hemen hemen tüm çevirme programları yapar, format factory dene

Format Factory Programını indirip kurdum
Bir tanesinin formatını mp3'e çevirmeye çalıştığımda çevirme işlemi 1 sn sürdü :D
dosya bozuldu tabi

Reaksiyon puanı
2,148
Cdnin fiziksel görünüşü orjinal mi kopya mı olduğunu gösterir zaten, nası bilgin olmaz. :)

Reaksiyon puanı
16,128
cd'nin kendinden yap işlemi kopya ise olmaz Allah sabır versin bir değişiklik yap pardus2011,2 ile dene kaudiocreator cd dönüştürücü yapar belki pardus ne? bilmiyorsan nero ile dene ben hep nero kullandım mp3 için yada kaudiocreator kullandım.

Reaksiyon puanı
2,148
Acaba track cd mi? Ama wma diyorsa track olmaması lazım. Müzik çalıyor ama kopyalanmıyor sanırım dediğine göre.

Track to mp3 programlarını bi dene yine de.

schindler2013

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wma - windows media audio dosya formatı. Microsoft un çok popüler bir audio formatı.

Dijital Haklar Yönetimi – Digital Rights Management ( DRM ) Marketler tarafından dijital medya içerikleri(fim/video/oyun/mp3..) kontrol etmek/Kopyalama/Korsan kullanım’ına karşı Dünya Fikri Mülkiyeti Örgütü(WIPO) destekleyen şirketler aracılığıyla Telif Hakları korunması amacıyla (DMCA-Digital Millennium Copyright Act) tarafından geliştirilmiştir.

DRM Çalışma Mantığı ?
Çalışma Mantığı olarak olarak içerik üzerinde (DRMS) Dijital Haklar Yönetim Sistemleri tarafından lisans işlenir, medya içeriğinin oynatılacağı ortamda bu haklar kontrol mekanizmaları tarafından lisansı hakkı incelenir, Geçerli olması durumunda oynatılır.