Gaming Laptop Önerisi

KRZMNİTK

Profesör
Reaksiyon puanı
1,072
Uzun zamandır gaming laptop almayı düşünüyordum ve yoğun araştırma yapıyordum. Ve evimdeki laptobun bozulması acilen yeni bir laptop aldırmayı zorunlu hale getirdi. Bu yüzden bende yaptığım araştırmaların sıklığını arttırdım ve standartlarıma uygun birkaç laptop buldum ancak her laptobun diğerlerine göre eksileri ve artıları vardı bundan dolayı biraz kararsız kaldım ve diğer insanların düşüncelerini merak ediyorum.Bu laptobu oyun okul karışık kullanacağım.Aşağıda istediğim özellikler , kafamda belirlediğim laptplar ve bu laptopların artı-eksileri bulunuyor.

-Bütçem 8.000-9.500 civarı
-en az 17" ekran
-en az 1TB HDD + 128GB SSD
-en kötü GTX 1650 ekran kartı
-En az 16 GB ram

---Lenovo IdeaPad L340-17IRH--- fiyatı çok uygun , usb port sayısı az , fanın konumunun ve malzeme kalitesinin kalitesiz olduğuna dair yorumlar var
---Asus FX705DU-H7099T ---- İşlemcisi ryzen ve ryzen'e çok güvenmiyorum , 60HZ ekranı var , Ekran kartı 1660Ti
---HP Pavilion GAMİNG 17-CD0012NT---Fiyatı çok pahalı , Malzemesi kötü diye yorumlar var
---Abra A7 V12.2.2 17,3" Oyun ---Monster markasına çoğu kişi kalitesiz diyor , ancak diğer tüm kriterlerime uyuyor
---Abra A7 V11.3.5 17,3" Gaming Laptop---monster markasına kalitesiz diyorlar , diğer kriterlerime uyuyor
---ACER PREDATOR CORE İ5 8300H 2.3GHZ-16GB-1TB+128SSD-17.3"-GTX1060 6GB-W10---Fiyatı çok pahalı , işlemci i5 8. nesil , ekran kartı GTX 1060

Son düzenleyen moderatör:

one way

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
64
Şuan bu piyasada en iyisi monster gibi gözüküyor. Kuzenim 1 senedir 16 60 Ti li monster kullanıyor bir sıkıntı çıkarmamış memnunum diyor. Bende 16 50 Ti li bir model bakıyorum bakalım model şu

KarabelaGustavo

Asistan
Reaksiyon puanı
52
AMD son zamanlarda intelden çok daha iyi f/p işlemci üretiyor AMD ye güvenebilirsin.Monster cihazlar kalitesiz değil son derece kaliteli cihazlar bu arada tabi ki bütçene göre hangi f/p ürününü seçeceğin sana kalmış

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
3. nesil Ryzen işlemcili ve 8-9. nesil i5 işlemcili ürünleri geçin direkt. Bu ürünler 17.3" olsa dahi almayın. Laptoplarda donanımları yükseltme şansı olmadığı için, alınırken en iyi ekran kartı ve işlemcinin olduğu ürün alınmalıdır. IdeaPad L340 modeli de fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Legion serisinin çok fazla kırpılmış halidir. Yurt dışında da tavsiye edilmiyor. Bence sizin ihtiyacınızı bu ürün görecektir.

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
Asus FX705DU-H7099T, bu bilgisayar aralarından en uygunu. Ben bunu tavsiye ediyorum. Büyük ekran bilgisayarlar genelde daha pahalı olur. Bu fiyat düzeyinde 120 hz ve 17.3 inç olan model bildiğim kadarıyla sadece Monster Notebook. Ancak onda da bir çok kullanıcı donanımsal sorunlarla karşılaştığından şikayetçi.
Son 1,5-2 yıl içinde AMD, Ryzen işlemcileri ile İntel'e fark attı. Ryzen işlemciler düşük sıcaklıklarda İntel den çok daha iyi performasn veriyor. Youtube da bununla ilgili bir çok video mevcut.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Asus FX705DU-H7099T, bu bilgisayar aralarından en uygunu. Ben bunu tavsiye ediyorum. Büyük ekran bilgisayarlar genelde daha pahalı olur. Bu fiyat düzeyinde 120 hz ve 17.3 inç olan model bildiğim kadarıyla sadece Monster Notebook. Ancak onda da bir çok kullanıcı donanımsal sorunlarla karşılaştığından şikayetçi.
Son 1,5-2 yıl içinde AMD, Ryzen işlemcileri ile İntel'e fark attı. Ryzen işlemciler düşük sıcaklıklarda İntel den çok daha iyi performasn veriyor. Youtube da bununla ilgili bir çok video mevcut.
O fark durumu masaüstünde. Mobilde 4. nesil ile atağa kalktı AMD. 3750H dediğimiz işlemci, bundan 3 yıl önce çıkan i7-7700HQ ile benzer güçte bir işlemci. Ryzen 4000 işlemcili üründe piyasada pek yok şuan.

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
O fark durumu masaüstünde. Mobilde 4. nesil ile atağa kalktı AMD. 3750H dediğimiz işlemci, bundan 3 yıl önce çıkan i7-7700HQ ile benzer güçte bir işlemci. Ryzen 4000 işlemcili üründe piyasada pek yok şuan.
Kardeşimin Ryzen 5 1600x li kasası var. O bayağı memnun. Ryzen işlemci almadan önce bayağı bir araştırma yapmıştık. Neredeyse herkes sizin dediğiniz gibi İntel den çok iyi diyordu.
3. nesil ile ilgili bir çok kişi memnun olduğunu belirtmişti ama performans olarak o kadar düşük olduğunu bilmiyordum. Ayrıca AMD li işlemciler genel olarak çok uygun fiyatlara satılıyor. O halde işlemcinin performansı düşük olduğu için daha ucuza satılıyor.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Kardeşimin Ryzen 5 1600x li kasası var. O bayağı memnun. Ryzen işlemci almadan önce bayağı bir araştırma yapmıştık. Neredeyse herkes sizin dediğiniz gibi İntel den çok iyi diyordu.
3. nesil ile ilgili bir çok kişi memnun olduğunu belirtmişti ama performans olarak o kadar düşük olduğunu bilmiyordum. Ayrıca AMD li işlemciler genel olarak çok uygun fiyatlara satılıyor. O halde işlemcinin performansı düşük olduğu için daha ucuza satılıyor.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
3. nesil mobil ile 3. nesil masaüstü eşit değil hocam o yüzden mobilde 3. nesil iyi değil. Masaüstü tarafını ayırıyorum zaten. Kısaca 3750H, ilk zen mimarisine sahip ve Ryzen 1600'den bile daha kötü 4 çekirdek 8 izlek olmasından dolayı. Yoksa masaüstünde 3. nesil işlemciler çok iyi zaten. Ryzen 3000 serisi Zen2 mimariye ve 7nm litografiye sahip. Aynı mimariyi mobil tarafta Ryzen 4000 serisi kullanıyor. Yani mimari olarak mobil Ryzen 4000 = masaüstü Ryzen 3000. Yıl sonunda Ryzen 4000 masaüstü serisi çıkacak, onlar Zen3 mimarisini kullanacak. Yani mobil taraf geriden geliyor olacak masaüstü işlemcilerine karşı. Kafa karışıklığı oluşturan durum da bu. Şuan mobil 4000 serisi işlemciler, Intel'in 10. nesil mobil işlemcilerinden daha iyi. Ancak öncekiler için aynı şeyleri söyleyemem.

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
3. nesil mobil ile 3. nesil masaüstü eşit değil hocam o yüzden mobilde 3. nesil iyi değil. Masaüstü tarafını ayırıyorum zaten. Kısaca 3750H, ilk zen mimarisine sahip ve Ryzen 1600'den bile daha kötü 4 çekirdek 8 izlek olmasından dolayı. Yoksa masaüstünde 3. nesil işlemciler çok iyi zaten. Ryzen 3000 serisi Zen2 mimariye ve 7nm litografiye sahip. Aynı mimariyi mobil tarafta Ryzen 4000 serisi kullanıyor. Yani mimari olarak mobil Ryzen 4000 = masaüstü Ryzen 3000. Yıl sonunda Ryzen 4000 masaüstü serisi çıkacak, onlar Zen3 mimarisini kullanacak. Yani mobil taraf geriden geliyor olacak masaüstü işlemcilerine karşı. Kafa karışıklığı oluşturan durum da bu. Şuan mobil 4000 serisi işlemciler, Intel'in 10. nesil mobil işlemcilerinden daha iyi. Ancak öncekiler için aynı şeyleri söyleyemem.
Doğru hocam mobil olan tüm işlemciler daha düşük performanslıdır. Ben zaten mobil işlemciler arasında kıyaslamıştım. 3. nesil ile 4. nesil arasında bayağı fark varmış. Masaüstünde ki mimariyi dizüstünde sonradan kullanmaları kötü olmuş. Muhtemelen bu, masaüstü işlemcilerin daha çok satılması için bir hamledir. Sonuçta bu işlemciler teknoloji mağazalarında ayrıca satılıyor. Böyle düşününce İntel işlemciler de yine benzer hamleyi yapıyor. Ama İntel'de laptop ile masaüstü işlemcileri arasında daha çok fark var sanki.
Ne olursa olsun bence AMD her türlü İntel'e fark atmış durumda ve atmaya devam ediyor. Özellikle 4. nesil işlemciler dediğiniz gibi çok performanslı. Bu gidişle AMD, İntel'e daha çok fark atacak gibi görünüyor.
Bilgilendirmeler için çok teşekkür ediyorum. Sayenizde bazı yeni teknik bilgiler öğrenmiş oldum.