Game of thrones - buz ve ateşin şarkısı serisine başlamalı mı?

Ignus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba herkese iyi forumlar :blush: Öncelikle forumdaki ilk entry'm.

Ben şuan Game of Thrones da 6.sezon 5. Bölüm deyim. Ve kitap serisine başlamayı düşünüyorum . İnternette biraz araştırmadan sonra diziden sonra kitaba başlamanın pek fazla sorun teşkil etmeyeceğini (Olayların sonucunu bilmek disinda) öğrendim.

Kitap serisinin 9 tane olduğunu biliyorum. ve 2 kitap yolda . dizide 2018 de Final yapacağını acikladi .

Sizce 6. Sezonun yarısına gelen birisi olarak kitapların kaçında spoiler yemiş olurum ve kaçının hikayesini bilmeden okuyabilirim? Ve ekonomik açıdan bakarsak, 9 kitap için ortalama 160 tl vermeye değer mi?

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Ben şu anda son iki kitabın 1. sini (Ejderhaların Dansı) bitirmeye çalışıyorum. Bu yüzden son iki sezonu izlemedim. Aslında çoktan bitmişti de tembellik ettim, araya başka kitapları falan soktum. Şimdi de okumaya üşeniyorum. Elime aldığım zaman 1-2 bölüm ancak...

Kitaplara ikinci sezondan sonra başladım. Şu bir gerçek ki diziye göre, filme göre kitap her zaman öndedir. Dizide olmayan, verilmeyen ayrıntıları kitapta bulabiliyorsun. Mesela Kırmızı Düğün kitapta çok iyi anlatılmıştı ama aynı şeyi dizide göremedim. Çoğu konuşma, ayrıntı dizide verilmedi.

Spoiler konusunda gelince, bir haber sitesinde dolaşırken Jon Snow'a 5. sezonda ve 6. sezonda ne olduğunu istemeden gördüm. Şu an Ejderhaların 1. kitabında bu bölüme gelmedim. Var mı yok mu göreceğim. En son
Kemik Lordu denilen yabanılı Melisandre'nin tılsımıyla yanına vermişlerdi.

Dizinin faydası, kitaptaki karakterleri okurken aklına direkt dizideki oyuncu geliyor. Kafanda tip oluşturmak için uğraşmıyorsun. Yalnız bazı karakterin tipi, bazı olaylar, akış kitapta farklı...

Kitabın tadı farklıdır. O edebi zevki almak istiyorsan şans verebilirsin. Seri tamamlanınca da tekrar diziye geçersin. İlk kitapları 2. el kitap satan yerlerden temin edebilirsin. Muhakkak satan vardır.

Ben Ejderhaları bitirebilirsem son iki sezonu art arda izleyeceğim. :smile:

Ignus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben şu anda son iki kitabın 1. sini (Ejderhaların Dansı) bitirmeye çalışıyorum. Bu yüzden son iki sezonu izlemedim. Aslında çoktan bitmişti de tembellik ettim, araya başka kitapları falan soktum. Şimdi de okumaya üşeniyorum. Elime aldığım zaman 1-2 bölüm ancak...

Kitaplara ikinci sezondan sonra başladım. Şu bir gerçek ki diziye göre, filme göre kitap her zaman öndedir. Dizide olmayan, verilmeyen ayrıntıları kitapta bulabiliyorsun. Mesela Kırmızı Düğün kitapta çok iyi anlatılmıştı ama aynı şeyi dizide göremedim. Çoğu konuşma, ayrıntı dizide verilmedi.

Spoiler konusunda gelince, bir haber sitesinde dolaşırken Jon Snow'a 5. sezonda ve 6. sezonda ne olduğunu istemeden gördüm. Şu an Ejderhaların 1. kitabında bu bölüme gelmedim. Var mı yok mu göreceğim. En son
Kemik Lordu denilen yabanılı Melisandre'nin tılsımıyla yanına vermişlerdi.

Dizinin faydası, kitaptaki karakterleri okurken aklına direkt dizideki oyuncu geliyor. Kafanda tip oluşturmak için uğraşmıyorsun. Yalnız bazı karakterin tipi, bazı olaylar, akış kitapta farklı...

Kitabın tadı farklıdır. O edebi zevki almak istiyorsan şans verebilirsin. Seri tamamlanınca da tekrar diziye geçersin. İlk kitapları 2. el kitap satan yerlerden temin edebilirsin. Muhakkak satan vardır.

Ben Ejderhaları bitirebilirsem son iki sezonu art arda izleyeceğim. :smile:

Öncelikle teşekkür ederim , cevabından tatmin oldum. :blush: Peki kitap serisine basliyacagim dedim kitapyurdu.com da 145 TL Ye satılıyor. Hepsini birden mi alıyım yoksa bırakma ihtimaline karşı tek tek mi? Son birsey daha cevabının üst kısmında üşeniyorum , elime aldığımda 1-2 bölüm ancak demişsin senden kaynaklı durumlar mi yoksa kitap gerçekten sıktı mi?

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
İlk kitabı alıp ona göre karar vermen doğru olabilir. Kitabın anlatımı, tadı güzel gelirse diğer kitaplara geçersin.

O yavaşlık hem benden hem de yazardan kaynaklı. İlk kitaplarda aksiyon ve heyecan daha fazlaydı. Diziyi izleyip gelişmeleri de bildiğim için o bölümleri daha dikkatli okuyordum. Son kitaplara doğru betimlemeler, ayrıntılar arttı. Bazı sayfaları hızlıca göz gezdirip geçiyorum.

Hem diziye ara vermem hem de yeni kitapların çıkmamış olması da etkiledi sanırım. :)