Game Maker Bölüm Geçme

webmasteruva

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar game maker ile oyun yapmaya başladım, bir oda da paralar var oyuncu bunları topluyor ama bu paraların hepsini topladığında diğer bölüme geçmesini istiyorum bunu nasıl yaparım. (Sürükle bırak özelliğiyle kullanıyorum game maker'ı kodlara daha başlamadım) bu yüzden açıklamanız kodlarla olmasa sevinirim.

İkinci bir sorum skor tablosunu nasıl yapıyoruz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:) Kardeşim gözünü korkutmak istemem ama kod az cok bilmen lazım hiç bilmesende ana kodlarını bilmen gerek biraz araştır veya bölüm geçme falan hangi programla yapıyorsan internete yaz araştır.Ama bölüm geçme haraket etme para koyma karakter yapma bunlar sadece ve sadece 2 profosyonellikten ortaya çıkar Resim ve Kod uzmanı olursan sadece o oyunu değil metin2 falanda yaparsın :D.

Ama o dediğin bölüm geçmeyi bende arıyorum bende oyun yapmaya başladım ilk olarak game makerden başladım az çok ilerleyebildim karakter yapmayı arka plan yapmayı az cok da kod çözdüm ama bunları aklında tutman için ilk olarak not edip 1 ay 30 gün günde 1 saat bunlara çalışsan 1 ayda ezberlersin kodların ana dillerini böylelikle neyi nasıl yapıcagını cok rahat çözersin zaten herşeyin başı anadan başlar biz nasıl annemizden dogduk :) buda öyle hiç denemedim ama iddasına girerim buda öyle birşey kodu iyi bilmek için ilk olarak ana özelliklerini bilmek gerekir.

Haydi iş başına güzel kardeşim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ilk önce bir obj_nölümdiye bir obje oluştur sonra crative eventine kod olarak if score=(nekadar skorda geçmesini istiyorsan bölüm onu yaz)room_goto_next yaz sonra bu objeyi rooma koy

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Gir crate ye ordan new room geldiğin yere next room bu kadar :cool:
:rolleyes: