Galaxy S_IV mü yoksa XPeria Z mi?

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Selam... Galaxy s4 ve xperia z modellerinden birini almak istiyorum....ama kafamda olan az bi kisim soruyu yorumlarinizla doldurmak istiyorum.....
Telefondan olan beklentilerim bunlar arkadaslar:

--daha iyi kamera
--daha iyi hiz
--daha iyi dogallik
--daha iyi mazeme kalitesi
--cizilmemek
--daha az isinma
--guncelleme
--16 gb da dolu olmayan hafiza kapasitesi
--telefonla cok oyun oynamam onun icin de stamina modu olsa bile daha cok pil saklama
--en esas da cepde ekranin cizilmemesi, mazemenin kirilmaya dayanikli olmasi onemli

ben azerbaycandayim ve burada telefonlarin fiyati boyle sunuluyo:
---galaxy s4 (16gb) -> 1.600 tl
---xperia z -> 1.373 tl

destek yorumlarinizi beklerim ))

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
İhtiyaçlarına Xperia Z büyük ölçüde karşılık veriyor. Bir Samsung taraftarı olarak bunu söylüyorum. ;)

Hız olarak S4 daha iyi.
S4 16 GB modelinin 8 GB'si Samsung tarafından kullanılıyor. Hafıza kartı gerekir. Sony'de ne kadar ayrılmış bilmiyorum.
Güncelleme konusunda Samsung daha iyi.
Doğallıktan kastın nedir? Saf Android sürümü mü istiyorsun?

Geri kalan şeyler için Sony.

klug

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geçen gün telefonları elime alma fırsatı buldum. S4 , xperia z ye nazaran cok dayanıksız geldi. Bunu zaten youtube daki drop testlerinden de anlayabilirsin. Hız olarak ise s4 şuanda bildiğim en hızlı android telefon. Ancak xperia z de senin tüm oyun ihtiyacini saglayacaktir. Bu yüzden sana xperia z yi tavsiye ederim.

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
))) 8 gb bence programlar icin yeterli ... Hafiza karti gerekir bencede diger şeyler için (müzik felan.) sony de bence guncelleme tamamen yok... Yani öyle duydum )) ,,, evvet aynen,, saf android sürümü....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

BEN DE S4 UN ARKA KAPAININ BUKUNCE BOZULDUGUNU İZLEDİM ,AMA NE KADAR DOĞRU BİLEMEM.... EVVET ÇOK VİDEOLARA BAKDIM AMA YİNE DE TAM KARARLI DİYİLİM ... OYUN DERKEN ÇOK OYUN OYNAMAM TELEFONLA. 30 DAKKA FALAN .... TAVSİYEN İÇİN TEŞEKUR ))

anll23

Asistan
Reaksiyon puanı
0
telefonu her gün yere atmıyorsan s4 al:)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Sony'lerde uygulamaların kurulduğu ayrı bir bellek bölmesi var diye biliyorum. Eski telefonlarda bu 300 MB gibi bir şeydi. Yenilerinde sanırım 1 GB civarında. Bu alan tam olarak nasıl iş yapıyor bilmiyorum. Sadece programların kurulduğu mu yoksa program önbellek verilerinin saklandığı yer mi diye.

Saf Android sürümü, güncelleme desteği ve hız, Nexus 4'te mevcut. Fiyatı da makul. Bataryanın değiştirilememesi ve hafıza kartı desteği olmaması çok kötü. 8 GB'lık dahili hafızasının 5.67 GB'lık kısmı kullanılabilir durumda. 16 GB'lik sürümü bir yere kadar iş görebilir. Çizilmelere ve kırılmaya karşı dayanıklılık için şu denenebilir: http://shiftdelete.net/bu-telefona-cekicle-vurabilirsiniz-41452.html

Sony'lerde en sevmediğim kısım port kapakları. Bir süre sonra bozulmalar meydana gelecek. Sürekli aç-kapa yapmak zorunda kalmak da sıkıntı verici.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar, konuda hangi telefon daha iyi diye sorulmuyor. İhtiyaçlarını yazmış. 2 tane alternatif vermiş. Hangisin bu ihtiyaçlarına daha uygun olduğunu sormuş. Yoksa bana göre de S4 :)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
S IV piyasadaki en iyi cihaz ama yine Samsung'un yazılımı yüzünden katledilecek. Galaxy S IV'ün kasası da "premium feeling" denen hissi verse alırsın, bir custom ROM cihaz uçak olur. Gerçi kamerası da kötü. Kamera konusunda Xperia Z gayet iyi.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ben olsam htc one alırım ama bu ikisinden s4 güç olarak üstün xperia z ise baya dayanıklı ikisinin ortalaması htc one
edit:bu meseja kadar s4 ü destekliyordum ancak incelemeden sonra malzeme kalitesinin ezikliği ele alınca 2000tl lık telefon hissi vermemesi ve 1 yıl sonra 999tl olacağından artık htc one ı daha üstün görüyorum tabi nexus 5 çıksın belki de onu seçerim ama şimdilik ONE

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Dusunmeden s4 derim cunku sahibiyim ve 10 numara bi telefon yazmiyorum bile avantajlarini yazmakla bitmez

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ya şimdi xperia kullanan (ya da kullanmayan) bazı kişiler xperia z in çabuk çizile bildiğini söylüyo. bu ne kadar doğru ki?? 2-3 güne xperia z almağı dusunuyorum bu haber bir az tedirgin etdi beni :helpsmilie:

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Çok ucuzmuş vay be azerbaycanda bile telefonlar daha ucuz vergiler ucuz bizde telefonun yarısı vergi

1000tl lik telefonu 2000 tl ye kakalıyorlar

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
telefon vergisi telefonun yarısını tutuyomu?? vaayy çok fazlaymış :huh:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
kesinlikle s4 z yi sırf sanal tuş var diye almam o kadarını söyleyeyim sinir bozucu bir durum :)

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
evvet sanal tuşlar ekranın az bi kısmını alıyor. gerçekden sinir bozucu.. xperia z kullanan varmi?? sormak istediim cabuk çizile bilirmi telefonun cam kasası?? bi de kapaklar bozula bilir mi çok açıp-kapadıkda??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sony daha ii bnce çizilmeye dayanıklı şarjı s4 den daha ii az harcıo yani suda da kullan denizde keyfine bk kamera çek bnce SONY ZPERİA Z TAVSİYE EDERİM... :clap:

Uakbacakcom

Asistan
Reaksiyon puanı
0
xperia z suya dayanıklı olabilir ama tuzlu suya dayanıklı değil maalesef sony videosunda altyazı geçti :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım bende seni gibiydim ama artık xperia z ye güveniyorum çünkü s4 oyuncak gibi çok dayanıksız yere düşürdün mü pert anında tel gider onun için xperia z almanı tavsiye ederim bende xperia z alacam samsung galaxy s4 malzemezi oyuncak malzemelrinden yapılıyo bence xperia z :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben xperia z kullanıyorum, gayet memnunum çizilme konusuna gelince şu ana kadar herhangi bir çizilme vakasıyla karşılaşmadım ve boyutuna göre çok hafif son olarak ekran ve kamera mükemmel bundan iyisini yine sony yapabilir herhelde :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sony en iyisi üstelik arka kısmındada çizilmeye dayanıklı öndeki gibi mineral cam kullanıldı test ettim zyi 2 gb ram olan makinada 1.4 gb rami kullanıcı için sunmuş htc one de öyle değil yeni arayüzü ram canavarı kullanıcı için 600 mb yer bırakmış ama ses kalitesinde diğer rakiplerini geride burakıyor ama xperia z s4ten daha sağlam olduğu kesin ben sony kullanıcısıyım şimdi başka cihaz almak istemiyorum ama tavsiye xperia z çünkü sony kimseyi fiyatına göre telefonları memnun edici kimseyi pişman etmiyor

XReisX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hız olarak s4 daha iyi ama dayanıklılık olarak Xperia z oneririm.

lpsln

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 1 mayıs 2013 tarihinden bu kadar xperia z kullanıyorum,bu çizilme olayı falan hikayeden ibaret,alakası yok,kapakların bozulması da aynı şekilde hikayeden ibaret,günde içerisinde şarj veya müzik kapağını en fazla kaç kez açarki insan,bunlar tamamen kötülemek amaçlı,ben kullanıyorum diye tabikide telefona sahip çıkacam ama hiçbir telefonu da kötülemem,<br>1850 tl para verdim,çokta memnunum s4 e de baktım htc one a da baktım,xperia z yi görünce ki heyecanı yaşayamadım,bu kadar pahalı akıllı telefon alınacaksa artık tamamen bireyin zevkine kalıyor,son olarak şunla xperia z arasında kaldım yardım edin ne yapayım diyen bi dünya bireye de xperia z almayın diyorum,kararsız olan sekiz çekirdekli s4,ultrapixelli htc one alsınlar,alsınlar ki bizimde bi farkımız olsun :)..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

konuyu açan arkadaş telefon almışsa bizimlede paylaşsın
merak ettim şimdi :)..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler ben xperia z kullanıcısıyım alır almaz bence jelatini yerinde olsun derim ben direk taktım ön ve arka jelatinini 3-4 hafta sonra uzun çizikler olmaya başlamıştı çevreden dolayı endişelenip jelatinini çıkardım ve çiziklerden eser yoktu ama ön yüzündeki SONY logosu jelatinin üzerinde kaldı. şu an jelatinsiz mineral camında çiziklerden eser yok. konnektör kapaklarına gelince o konuda ben bir soruna rastlamadım. şarjı da&nbsp;full wifi+oyun vs. sarjı 1.5 gün gitmekte hız olarak s4 daha iyi fakat güncellemeler o telefonu bitirir diye düşünüyorum. dayanıklılık açısından da xperia z nin önde olduğuda su götürmez bir gerçek.

lpsln

Asistan
Reaksiyon puanı
0
konuyu açan arkadaş,açıp kaçtı herhal !..