Galaxy S6'nın En Net Görüntüleri Yayınlandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Katılıyorum konu kapansın amacından sapacak haberden nereye geldik :dirol:
Eğer konu kapanırsa bilgi az olur ve buda doğru olmaz :) burada fikirlerimizi sunarak o böyle şu söyle derken böyle gitmeli tartışma :) mutlu bi tartışma olmalı :)

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Allahım ya galaxy S6 konusunda konuşulanlara bak ban yicez yeminle :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Snapdragon'un exynos'a göre ne gibi avantajlari var? Daha öncede sormustum cevaplayan tek kisi cikmadi.

Ben amazondan yola cikarak N910F almistim, meger bu model snapdragon modeliymis. Yorumu yapan kisiye bayagi kizmistim.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Cevap gayet basit birbirine denk olan exynos ve snapdragon lu cihazları alıp kullanın performans farkını görün.Mesela g2 ile s4 ü karşılaştırın farkı görürsünüz.Apple işlemcilerini samsunga yaptırıyor madem samsung bu kadar iyi neden iphone un 2 çekirdekli işlemcisini geçemiyor çünkü işlemci mimarisi bi apple değil üstüne kendi ürettiği gpu dan bir cacık olmaz olmuyor.
Son paragrafı anlamadım snapdragon modeli aldınız neye kızdınız.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Snapdragon'un exynos'a göre ne gibi avantajlari var? Daha öncede sormustum cevaplayan tek kisi cikmadi.

Ben amazondan yola cikarak N910F almistim, meger bu model snapdragon modeliymis. Yorumu yapan kisiye bayagi kizmistim.
Exynos samsungun, telefonun maliyetini düşürmek için telefonlara koyduğu kendi ürettiği bir işlemci.
Exynoslu modeller çöptür evet niye çünkü snapdragona göre gerek çekirdek frekansları olsun gerekse mimarileri (cortex-krait) olsun gerekse de gpu'ları(adreno-mali) kalitesiz kalıyor.
Atıyorum oyun yapacaksınız önceliğiniz exynos-mali ye göre daha fazla talep gören ve kullanılan snapdragon-adreno ya göre mi optimize etmek mi olur yoksa exynos-maliye mi?
Testlere bakmayın onlar gerçeği yansıtmaz hepsi hile hurda zaten bildiğim kadarıyla exynoslar antutuda tüm çekirdekleri aynı anda çalıştırarak alıyor o skorları halbuki normalde 4+4 şeklinde yük halinde a15 ler, yüksüz halde a7 ler çalışıyor yani sonradan kernel vs oynamadıkça böyle bişey mümkün değil.
Reelde herşey farklı halbuki S4 kasıyor şu kasıyor bu kasıyor konuları ile dolu forumlar yabancı forumlarda da görebilirsiniz aynı durumu.
Özetle exynos çöptür iyi ki snapdragon almışsın.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sen what the hell olamazsın dimi :D

Yok artık Lebron James. :lol:

Sırf Apple hakkında doğru bir şey dedi diye hemen ben mi yaptın yaf insaf. Onun kim olduğunu anlıyamadıysan Sony diyim artık anlamışsındır. :D

Samsung her şeyde üstün diyen Amca'ya bir şey demiyorum,haklı kendine göre. :D

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=288507]Elusive[/MENTION]

inan sirf o yanlis yorumdan dolayi snapdragon modelini aldim, yoksa 64bit olsun diye exynos alacaktim.

Gerci 64bit de hikaye oldu ya :)

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Yok artık Lebron James. :lol:

Sırf Apple hakkında doğru bir şey dedi diye hemen ben mi yaptın yaf insaf. Onun kim olduğunu anlıyamadıysan Sony diyim artık anlamışsındır. :D

Samsung her şeyde üstün diyen Amca'ya bir şey demiyorum,haklı kendine göre. :D

Konuşma tarzını çok benzettim ya ama sonra anladm kim olduğunu zaten :D

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2

CPU olarak aşağı yukarı birbirlerine yakınlar fakat GPU da Adreno grafik birimi Samsungun grafik biriminden çok çok önde