Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Arkadaşlar paralel ithalat s6 sahibiyim geçenlerde farkettim arkadaşımda da aynı cihaz var ikimizin de operatör Vodafone arkadaşımın cihaz TR bende 4g yazıyor onda sürekli 4.5 g neden olabilir bu ?
Sadece TR romunda 4.5g yazıyor seninki yurtdışı cihazıdır

Reaksiyon puanı
35
S6 edge+'a temmuz ayı güvenlik güncellemesi geldi.
302dec544303d48f52a956d6f471f92e.jpg

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Normal S6 edge ne zaman gelir merak ediyorum çünkü ona henüz Temmuz ayı güncellemesi gelmedi. Az önce baktım hala yok.

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
S6 edge Türkiye Room için ne zaman Temmuz güncellemesi gelecek merak ediyorum.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Türkiye romuna çok geç geliyor ya ben şu güncellemeyi alali 10 gün oldu heralde

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
arkadaşlar benim s6 da bi sıkıntı var güneş altında ekran ışığı yükseliyor güneş olmadıgında kısılıyor yani ekranı full acıyorum ama aslında full acılmıyor sadece güneş altında açılıyor s6 nın ekran parlaklığı çok yüksek gerçekten ama açılmıyoor nasıl çözerim bunu?

Reaksiyon puanı
35
Hayır o özellik güneş altında telefon parlaklığı uber derecede arttiriyor

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Hayır o özellik güneş altında telefon parlaklığı uber derecede arttiriyor
Abi gölge de net olmuyo o zaman ve ben tamamen açmak istiyorum kuzenimin samsung galaxy j7 si var güneş ışığı diye bişey var tıklayınca sonuna kadar aciyo s6 dan daha iyi gözüküyor o bile s6 sonuçta amiral gemisi j7 uygun fiyatlı

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
arkadaşlar benim s6 da bi sıkıntı var güneş altında ekran ışığı yükseliyor güneş olmadıgında kısılıyor yani ekranı full acıyorum ama aslında full acılmıyor sadece güneş altında açılıyor s6 nın ekran parlaklığı çok yüksek gerçekten ama açılmıyoor nasıl çözerim bunu?
Otomatik Parlaklık Açıktır.Kapat sıkıntı olmaz.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Kanka o kadar basit olsa keşke otomatik de değil

Bu konuyla ilgili, ya bu konuda ya da başka bir Samsung telefondu hatırlamıyorum, benzer bir yazı yazmıştım.

Bu yaşadığınız durum tamamen güç tasarrufu için konmuş bir özellik. Telefon bozuk değil. Ben de s6 edge kullandım bir sene ve güneş altında ekran görünürlüğünü arttırmak amacıyla ekran ışığı deli gibi artıyordu. Sensörlerde en az 3-4 farklı parlaklık düzeyi var.

Adamlar iyilik olsun diye özellik koymuş yani...

Yok ben illa o düzeyde parlaklık istiyorum diyorsanız root'layın telefonu girin sensör ayarlarına dayayın parlaklığı son en dip noktaya kadar sonra da kör olana kadar ekrana bakıp telefonunuzu sevin.

Arkadaşınızın j serisi telefonunda parlaklık daha fazla ise ya onun sensörlerde sıkıntı vardır ya da bataryası o parlaklığı kaldırıyordur onun için yüksek parlaklığa yazılımsal olarak müsade etmişlerdir.

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bu konuyla ilgili, ya bu konuda ya da başka bir Samsung telefondu hatırlamıyorum, benzer bir yazı yazmıştım.

Bu yaşadığınız durum tamamen güç tasarrufu için konmuş bir özellik. Telefon bozuk değil. Ben de s6 edge kullandım bir sene ve güneş altında ekran görünürlüğünü arttırmak amacıyla ekran ışığı deli gibi artıyordu. Sensörlerde en az 3-4 farklı parlaklık düzeyi var.

Adamlar iyilik olsun diye özellik koymuş yani...

Yok ben illa o düzeyde parlaklık istiyorum diyorsanız root'layın telefonu girin sensör ayarlarına dayayın parlaklığı son en dip noktaya kadar sonra da kör olana kadar ekrana bakıp telefonunuzu sevin.

Arkadaşınızın j serisi telefonunda parlaklık daha fazla ise ya onun sensörlerde sıkıntı vardır ya da bataryası o parlaklığı kaldırıyordur onun için yüksek parlaklığa yazılımsal olarak müsade etmişlerdir.
Güzel yorumlamissiniz kör olana kadar diye bişey yok gölgeye geçtiğimde gün ışığında ekranı karanlık görüyorum bu da s6 ya yakışmıyor evet bu benim için sorun telefon kendini kapalı alanda sanıyor gün ışığı malum yüksek anlatabilmişimdir inşallah

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Güzel yorumlamissiniz kör olana kadar diye bişey yok gölgeye geçtiğimde gün ışığında ekranı karanlık görüyorum bu da s6 ya yakışmıyor evet bu benim için sorun telefon kendini kapalı alanda sanıyor gün ışığı malum yüksek anlatabilmişimdir inşallah

Hocam video çekip koyabilir misiniz mümkünse.

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Nihayet S6 serisi için Türkiye Room Temmuz ayı güncellemesi geldi. 22.45 MB boyutunda.

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Yeni güncelleme gelince benim telefon Ram konusunda rahatladı gibi görünüyor. Haziran ayına ait güvenlik güncellemesi varken Ram tüketimi %70 filandı şimdi %54 düşmüş görünüyor.

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Telefonun şarjı %100 doluyken 24 saat kullanma süresi veren telefon son güncellemeden sonra %41 şarjı varken 16 saat 24 dakika süre verdi. Anlaşılan Temmuz Türkiye Room'u Ram ve Pil Kullanımda iyileştirmeler sağlamış.

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar s6 niza gelen güncelleme hakkında yorum yapın herkes yapsin

cmlsn

Asistan
Reaksiyon puanı
12
arkadaşlar bana gelen güncelleme 55.31 mb

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Çok komik. Turkcell Volte başvuralım dedik attığımız mesaja 4.5 G kullanıyor olmama rağmen 2G kullanıyorsunuz şeklinde mesaj geldi. Sitelerinden yardım almak istedim 4.5G yazıp 2222 gönderin gelecek yanıta göre hareket edelim dendi onu yaptık bu defa zaten 4.5G abonesisiniz şeklinde mesaj geldi.

Site üzerinden başvuru linki verdiler ona tıkladık (daha önce denediğimde hata vermişti) bu defa zaten başvuru talep etmişsiniz bekleyin diye yazı çıktı. Bunu yazdım görüşme ekranına yetkili arkadaş kontrol etti ama onunda elinden fazlası gelmedi.

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Ekrandan bakınca şebekede sorun gözükmemesine rağmen bu aralar beni arayanlar bazen ulaşamıyorlar. Telefon çalmıyor ve arama filanda gözükmüyor. ancak 10-15 dakika sonra ulaşılabilir olduğunuz karşı tarafa iletildi şeklinde mesaj alıyorum. Umarım sorun 4.5G sistemin henüz tam oturmamasından kaynaklıdır. Telefonda sıkıntı olmasında.