Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

Memento Morx105

Asistan
Reaksiyon puanı
48

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
S6 için internetten saglam orjinal data kablosu alan ve önerebilecek var mı?

sarıgöl-fırat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
değerli dostlar. bir konu hakkında yardımınızı rica edeceğim. mall of istanbul media markt' den s6 almıştık ablama. şu zamana kadar sorun yoktu. bir haftadır telefon kendi orijinal şarj aletiyle 6 saatte anca doluyor. 1 yılı geçti garantisi bitti sanırım. ne olmuş olabilir. nereye gitmeliyim. saygılar.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
değerli dostlar. bir konu hakkında yardımınızı rica edeceğim. mall of istanbul media markt' den s6 almıştık ablama. şu zamana kadar sorun yoktu. bir haftadır telefon kendi orijinal şarj aletiyle 6 saatte anca doluyor. 1 yılı geçti garantisi bitti sanırım. ne olmuş olabilir. nereye gitmeliyim. saygılar.
Samsung Türkiye cihazı ise garanti devam ediyordur. Hızlı şarj problemi genellikle kablo kaynaklı oluyor note 5 için kronikti arkadaşların hepsi servisten kablo değişimi yaptı kiminde düzeldi kiminde düzelmedi. Kısacası ilk çare şarj kablosunu değiştirin daha sonra wipe vs sıradan denemek gerek.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338

S6 MM güncellemesiyle yavaş şarj özelliği geldi. Ancak bu yavaş şarj olayı özellikle orjinal şarj aletinde sorunlar doğurmaya başladı bir çok kişi aşırı yavaş şarj olduğu yönünde şikayetler yapmaya başladı.
Benim cihazım da aynı şekilde çok yavaş şarj olmaya başladı. Ben de Orijinal şarj aletinin kablosu ile tablet bilgisayarımın şarj kablosunu değiştirdim sorun ortadan kalktı. Şarj cihazını değil şarj cihazlarına bağlı kabloları değiştirdim.

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
S6 MM güncellemesiyle yavaş şarj özelliği geldi. Ancak bu yavaş şarj olayı özellikle orjinal şarj aletinde sorunlar doğurmaya başladı bir çok kişi aşırı yavaş şarj olduğu yönünde şikayetler yapmaya başladı.
Benim cihazım da aynı şekilde çok yavaş şarj olmaya başladı. Ben de Orijinal şarj aletinin kablosu ile tablet bilgisayarımın şarj kablosunu değiştirdim sorun ortadan kalktı. Şarj cihazını değil şarj cihazlarına bağlı kabloları değiştirdim.
Bu yazılım güncellemesi kaynaklı bir hatadır bende de var ve güncelleme ile oluştu güncelleme ile olan güncelleme ile düzelecektir eminim.. telefon yavaş la hızlı yi ayırt edemiyor küçük bir hata var demektir 2 seçenek olması bu sorunu doğuruyor.

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
note 5 note 6 cıkınca 2000 altına düşer mi? ve s6 mı note 5 mi kullanıcı deneyimlerinizi yazar mısınız pil performansı, ön kamera(çok önemli), sağlamlık, oyun performansı, şarj olma süresi, belli süre geçtikten sonra donma, kasma stabilizasyon sorunları yaşanıyor mu? ve özellikle ısınma durumu çok önemli benim için çok az ısınması gerekiyor ve note 5 biraz büyük doğrusu ama o fiyata başka iyi bir seçenek yok diye ona yönelmek zorunda kaldım..

ve yorumlarınızı lütfen objektif yapın taraf tutmayın benim durumum çok iyi değil bu parayı çok zorluklarla biriktirdim bir cihaz alıp en az 2.5 yıl kullanmak istiyorum, görüşlerinizi buna göre yaparsanız sevinirim teşekkürler :)

cagdascelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye modeli kullanıyorum bana güncelleme gelmedi

Ne güncellemesi bu?

Ne zaman geldi bize niye gelmedi çok iyi güncelleme gibi duruyo

Türkiye romu kullandığına emin misin?

Bu güncelleme hangi modele geldi ?

Telefonu Bulgaristan'dan aldım arkadaşlar. Telefonumun modeli SM-G920F. Rom nedir, Root nedir bilmem. Orjinal sürümüyle kullanmaktayım.

Güncelleme ile ne değişti derseniz. Güç tasarrufu modunda bataryanın şarj sarfiyatı minimize edilmiş. Güncellemeden önce de genel olarak Güç tasarrufu modunda kullanıyordum. Farkı hissettirdi eğer %100 şarj ile güne başlarsa telefon ertesine %30 civarlarında (kullanım yoğunluğuna bağlı olmakla, ortalama yoğunlukta) uyanıyor. Bunun dışında Smart Manager'de iyileştirme söz konusu. Ram kullanımı bildiğiniz gibi % 85 leri, temizlediğimizde % 70 lere filan düşüyordu. Bu gelen güncelleme ile temizlediğinizde %50 leri görebiliyorsunuz ve Ram kullanımının %70 i geçtiğini görmedim. Günlük kullanımda farkettiğim başka bir iyileşme görmedim. Bu kadarı da kafi. Samsung'tan böyle sürprizler görünce sevindirik oluyor insan. :)

cagdascelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye modeli kullanıyorum bana güncelleme gelmedi

Ne güncellemesi bu?

Ne zaman geldi bize niye gelmedi çok iyi güncelleme gibi duruyo

Türkiye romu kullandığına emin misin?

Bu güncelleme hangi modele geldi ?

Telefonu Bulgaristan'dan aldım arkadaşlar. Telefonumun modeli SM-G920F. Rom nedir, Root nedir bilmem. Orjinal sürümüyle kullanmaktayım.

Güncelleme ile ne değişti derseniz. Güç tasarrufu modunda bataryanın şarj sarfiyatı minimize edilmiş. Güncellemeden önce de genel olarak Güç tasarrufu modunda kullanıyordum. Farkı hissettirdi eğer %100 şarj ile güne başlarsa telefon ertesine %30 civarlarında (kullanım yoğunluğuna bağlı olmakla, ortalama yoğunlukta) uyanıyor. Bunun dışında Smart Manager'de iyileştirme söz konusu. Ram kullanımı bildiğiniz gibi % 85 leri, temizlediğimizde % 70 lere filan düşüyordu. Bu gelen güncelleme ile temizlediğinizde %50 leri görebiliyorsunuz ve Ram kullanımının %70 i geçtiğini görmedim. Günlük kullanımda farkettiğim başka bir iyileşme görmedim. Bu kadarı da kafi. Samsung'tan böyle sürprizler görünce sevindirik oluyor insan. :)

tugrlaksoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar. Bir konu hakkında bilginizi almak istiyorum. Telefonuma orjinal clear view kapaklı kılıf aldım. Ancak zamanla bu kapak çizilmeye ve yıpranmaya başladı. Acaba kılıftaki çipleri ve mıknatısı söküp orjinal olmayan bir kılıfa takmam mümkün mü? Bu işlemi yaptığımda yeni kılıf tam fonksiyon çalışır mı ben bunu merak ediyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Merhabalar arkadaşlar. Bir konu hakkında bilginizi almak istiyorum. Telefonuma orjinal clear view kapaklı kılıf aldım. Ancak zamanla bu kapak çizilmeye ve yıpranmaya başladı. Acaba kılıftaki çipleri ve mıknatısı söküp orjinal olmayan bir kılıfa takmam mümkün mü? Bu işlemi yaptığımda yeni kılıf tam fonksiyon çalışır mı ben bunu merak ediyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Hocam buna bi çözüm bulursanız buraya da yazar mısınız benim kap da çabucak yıprandı

TolgaCtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostlar, Li-ion bataryalarda sarj dolmadan cikarmak ya da sarjdayken oynamak gibi eylemlerde bataryaya herhangi bi zarar verir mi? Arastirmalarima gore genel olarak bi sıkıntı yaratmaz deniliyor. Sizin görüşleriniz ne bu konuda?

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
dostlar, Li-ion bataryalarda sarj dolmadan cikarmak ya da sarjdayken oynamak gibi eylemlerde bataryaya herhangi bi zarar verir mi? Arastirmalarima gore genel olarak bi sıkıntı yaratmaz deniliyor. Sizin görüşleriniz ne bu konuda?
Her yerde öyle yazıyor ama telefonu iki düzensiz şarja takınca telefonun şarj kafayı yiyor

tugrlaksoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
M
Ben de yeni farkettim bu durumu. Telefonu %15 civarında iken sarja taktığımda ve %100 olana kadar cikarmadigimda telefonun batarya ömrünün hemen hemen 2 katına çıktığını farkettim. İlk denemede olmasa bile bu yöntemi 2 3 kere ard arda uygulayınca telefonun bataryasının 12 saate kadar dayandığını farkettim. 1 yıldır s6 kullanıcısıyım ve bataryam nerdeyse ilk günkü kadar verimli çalışmaya başladı.

TolgaCtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
M

Ben de yeni farkettim bu durumu. Telefonu %15 civarında iken sarja taktığımda ve %100 olana kadar cikarmadigimda telefonun batarya ömrünün hemen hemen 2 katına çıktığını farkettim. İlk denemede olmasa bile bu yöntemi 2 3 kere ard arda uygulayınca telefonun bataryasının 12 saate kadar dayandığını farkettim. 1 yıldır s6 kullanıcısıyım ve bataryam nerdeyse ilk günkü kadar verimli çalışmaya başladı.
Aynen ben de duzensiz sarj ettigimde verimsizlestigini farkettim ama teorik bilgilere baksak li-ion pillere bi sey olmaz, İstediğimiz gibi kullanabiliriz gibi bi algı var

hakan imat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkdaşlar s6 için orjinal clear view cover aldım ama kapağı tam kapanmıyor azıcık bişey açık kalıyor ordaki adam zamanla tam kapanır dedi kapanır mı ?

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
arkdaşlar s6 için orjinal clear view cover aldım ama kapağı tam kapanmıyor azıcık bişey açık kalıyor ordaki adam zamanla tam kapanır dedi kapanır mı ?
Kapanıyor hocam başta benim de öyleydi bi de ekran koruyucu varsa onun da etkisi vardır

hakan imat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bağzı forumlarda clear view kılıf galaxy s6 ekranını kırıyor diyo doğru mu ?

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Çiziyor diye söylenti var ekran koruyucusuz kullanmanı tavsiye etmem

Burak Demir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese iyi akşamlar. Telefonumun arka cam kısmında köşelerde sanki jelatin takmışımda içinde hava kalmış gibi bir görüntü var. Bu neden olmuş olabilir? İnternetten bir arka kapak alsam kendim monte edebilir miyim çünkü servise götürsem kullanıcı hatası diyip 100 küsür tl benden isticekler

tugrlaksoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bağzı forumlarda clear view kılıf galaxy s6 ekranını kırıyor diyo doğru mu ?
Kırıyor kısmı bence abartı olmuş ben de kullanıyorum ve hiçbir zararını görmedim. Ama bazı kullanıcılar kılıfla ekran arasına birşey girdiği zaman mesela şeker taneleri gibi ekranın çizildiğini söylüyorlar bana da mantıklı geldi ama telefonu ekran jelatini olmadan kullanmama rağmen benim başıma öyle birşey gelmedi henüz.

hakan imat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
kırılmaz ekran kullandığım için kapak tam kapanmadı onu çıkardım kapandı yarın normal ince bi jelatin alacağım telefona bağzen de telefon kendi kendine geri tuşuna basıyor nedeni nedir ?