Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Bende sabırsızlıkla yeni güncellemeyi bekliyorum. Yabancı kaynaklardan araştırdım son güncelleme de bir çok kullanıcı iyi sonuçlar almış. 5.0.2 deki son güncellemelerle geldiği stabil halini tekrar kazanabilirse harika olacak. Normalde 3 gün sonra geliyordu güncellemeler ama bu defa uzadı.
S6 nın 6.0 a ihtiyacı var bana kalırsa.
Efsane cihaz ama yazılımı kötü

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
6.0 olsa ne olacak yine Samesung. Eski galaxy telefonlar da kitkat varken de millet lollipop bekliyordu geldi de ne değişti sanki.. Şekil A Note 4.
Samsung sadece göz boyama ve reklamdan ibaret.
Bir tane adam akıllı yazılım mühendisi yok..

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
6.0 olsa ne olacak yine Samesung. Eski galaxy telefonlar da kitkat varken de millet lollipop bekliyordu geldi de ne değişti sanki.. Şekil A Note 4.
Efendim ben note 4 kullanıyorum bi kac eksik disinda yazilim konusunda bi sorun yasamadim. Yazilim konusunda Samsung'un kusuru tek bir yazilim uzerinde calismamsi bence. Bir cok surum var ve her yeni telefonda artiyor bu. Halbuki tek bir yazılım uzerinde çalışılacak olsa daha basarili olunabilir.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509

Aynen. Cihaz harika. 6.0 Kitkat kadar başarılı olabilirse geldiğine değecek. Lollipop sorunlu bir yazılım. Kitkatta ram o kadar rahattı ki hiçbir problem yaşatmadı bana. Lollipop görsel açıdan hoş fakat beklenileni kesinlikle vermiyor. Yazılım benim için önemli değil. 6.0 söylenildiği işlevleri yerine getirsin güncellemelerle cihazım düzene otursun isterse bir daha hiç güncelleme vermesin. Bizim milletimiz sürekli güncelleme bekliyor. Güncelleme verince telefon iyi oluyormuş.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Note 4 kuzenim kullanıyor baya inceledim. Ufak tefek hatalar dışında bir sıkıntısını görmedim. Diyorum ya bizim millet yanlış düşünüyor. Adam akıllı bir yazılım olsun üzerinde çalışıp bazı güncellemeler yayınlasalar telefonlar bir problem kalmaz. Aslında bakarsan Ios ta bahsedildiği kadar yok. Onda bile öyle hatalar var ki bu adamlar yıllardır tek cihaza tek bir yazılım üretiyor ama nasıl böyle hatalar var ve halen nasıl devam ediyor diye şaşırıp kalıyorum. Elimizdekiler bilgisayar gibi telefon. Malesef mükemmel olması zor. Bazen eski telefonları özlüyorum.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Aynen. Cihaz harika. 6.0 Kitkat kadar başarılı olabilirse geldiğine değecek. Lollipop sorunlu bir yazılım. Kitkatta ram o kadar rahattı ki hiçbir problem yaşatmadı bana. Lollipop görsel açıdan hoş fakat beklenileni kesinlikle vermiyor. Yazılım benim için önemli değil. 6.0 söylenildiği işlevleri yerine getirsin güncellemelerle cihazım düzene otursun isterse bir daha hiç güncelleme vermesin. Bizim milletimiz sürekli güncelleme bekliyor. Güncelleme verince telefon iyi oluyormuş.

Note 4 kuzenim kullanıyor baya inceledim. Ufak tefek hatalar dışında bir sıkıntısını görmedim. Diyorum ya bizim millet yanlış düşünüyor. Adam akıllı bir yazılım olsun üzerinde çalışıp bazı güncellemeler yayınlasalar telefonlar bir problem kalmaz. Aslında bakarsan Ios ta bahsedildiği kadar yok. Onda bile öyle hatalar var ki bu adamlar yıllardır tek cihaza tek bir yazılım üretiyor ama nasıl böyle hatalar var ve halen nasıl devam ediyor diye şaşırıp kalıyorum. Elimizdekiler bilgisayar gibi telefon. Malesef mükemmel olması zor. Bazen eski telefonları özlüyorum.

Acaba ios'un nesi var hemen çözeyim sorununuzu?

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Efendim ben note 4 kullanıyorum bi kac eksik disinda yazilim konusunda bi sorun yasamadim. Yazilim konusunda Samsung'un kusuru tek bir yazilim uzerinde calismamsi bence. Bir cok surum var ve her yeni telefonda artiyor bu. Halbuki tek bir yazılım uzerinde çalışılacak olsa daha basarili olunabilir.

Bence bu bahsettiğiniz Samsung un kendi yazılımıyla olabilecek bir şey. Üzerine düşüp iyi yerlere getirirse başarılı olabilir. Google yayınlıyor Samsung üzerinde kendi cihazlarına uygun olarak optimizasyon yapıp veriyor. Orada mühendisleri test ediyor. Fakat bütün sorunları çıkaramazlar. Kullanıcıya dağıtıp belli bir kullanımdan sonra hatalar çıkınca güncelleme yayınlıyorlar. Yalnızca Samsung değil. Sony, Htc, Lg vs vs hepsi de aynı olaya dahil. Ama Note 4 gerçekten güzel bir cihaz. Ekranı büyük gelmeseydi bana S6 yerine onu tercih edecektim.

Acaba ios'un nesi var hemen çözeyim sorununuzu?

Güzel kardeşim merak etme size zarar gelecek bir şey demiyorum. Hata ararsan çok diyorum. Ama madem sohbet açıldı söyleyeyim hatırladıklarımı:
-Mavi ekran hatası alıyorsunuz yüklediğiniz bazı uygulamalardan. Ve bu uygulamayı silseniz de geçmiyor. Kuzenim 5s kullanıyor gördüğüm bir olay bu yüzden rahat konuşuyorum. Değişime vereceğim diyordu. Ben bakıyorum her cihazı değiştirmiyorlar. Şu sitenin forumuna baktım o kadar çok mağdur insan var ki. Bence adına yakışmıyor. Hani bir çok kullanıcısı laf kondurtmaz firmaya ama fikirler değişir. Bende Apple sevmiyorum misal. Ama tercih edene niye aldın demek hakkım değil.
-Bir ara basit bir mesaj yüzünden cihaz kendini 2 saniyelik hızlı başlangıca sokuyordu. Güncelleme ile çözdüler.
-Bir diğer konu 3G açıkken 1 günü çıkartmıyor. Çıkartadabilir. Kullanıma bağlıdır. Ama genel olarak kullanıcılarınız hep şikayetçi. Sürekli şarja takıp duruyorlar. 5s şarjı iyiydi sanırım. Tam serilerini bilmiyorum bu yüzden genel olarak söylüyorum.
Şuan için aklıma gelenler bunlar. Şimdi merak ettiğim mesele şu:
Yıllardır tep bir cihaz ve tek bir yazılım geliştiren kullanıcıları tarafından kusursuz olarak adlandırılan ve attığı her adımda mükemmel olduğu düşünülen ama hata yaptığında kullanıcılarının hiçbir koşulda kabul etmediği sorunlar var. Bu kadar basit hataları nasıl yapıyor? Daha doğrusu yılların tecrübesi var o yazılım da şu gün hala mavi ekran hatası vermesi sence doğru mu?
Bir diğer olay ise şu; Samsung ile kıyaslanıyor. Sence ne kadar mantıklı? Samsung ios mu kullanıyor? Android kullanıyor. Peki Apple ios adıyla bütünleşti. O zaman Apple ile kıyaslanacak cihaz Google ın telefonları olmalı. Çünkü Android i Google çıkardı ve öyle de devam ediyor. Bu Samsung için geçerli olduğu kadar Sony, Htc ve Lg gibi firmalar içinde geçerli. Samsung benim malım değil. Ben meselasını konuşuyorum. Sonra fanboy falan gibi konuşmalar yapmasın arkadaşlar.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Bence bu bahsettiğiniz Samsung un kendi yazılımıyla olabilecek bir şey. Üzerine düşüp iyi yerlere getirirse başarılı olabilir. Google yayınlıyor Samsung üzerinde kendi cihazlarına uygun olarak optimizasyon yapıp veriyor. Orada mühendisleri test ediyor. Fakat bütün sorunları çıkaramazlar. Kullanıcıya dağıtıp belli bir kullanımdan sonra hatalar çıkınca güncelleme yayınlıyorlar. Yalnızca Samsung değil. Sony, Htc, Lg vs vs hepsi de aynı olaya dahil. Ama Note 4 gerçekten güzel bir cihaz. Ekranı büyük gelmeseydi bana S6 yerine onu tercih edecektim.

Güzel kardeşim merak etme size zarar gelecek bir şey demiyorum. Hata ararsan çok diyorum. Ama madem sohbet açıldı söyleyeyim hatırladıklarımı:
-Mavi ekran hatası alıyorsunuz yüklediğiniz bazı uygulamalardan. Ve bu uygulamayı silseniz de geçmiyor. Kuzenim 5s kullanıyor gördüğüm bir olay bu yüzden rahat konuşuyorum. Değişime vereceğim diyordu. Ben bakıyorum her cihazı değiştirmiyorlar. Şu sitenin forumuna baktım o kadar çok mağdur insan var ki. Bence adına yakışmıyor. Hani bir çok kullanıcısı laf kondurtmaz firmaya ama fikirler değişir. Bende Apple sevmiyorum misal. Ama tercih edene niye aldın demek hakkım değil.
-Bir ara basit bir mesaj yüzünden cihaz kendini 2 saniyelik hızlı başlangıca sokuyordu. Güncelleme ile çözdüler.
-Bir diğer konu 3G açıkken 1 günü çıkartmıyor. Çıkartadabilir. Kullanıma bağlıdır. Ama genel olarak kullanıcılarınız hep şikayetçi. Sürekli şarja takıp duruyorlar. 5s şarjı iyiydi sanırım. Tam serilerini bilmiyorum bu yüzden genel olarak söylüyorum.
Şuan için aklıma gelenler bunlar. Şimdi merak ettiğim mesele şu:
Yıllardır tep bir cihaz ve tek bir yazılım geliştiren kullanıcıları tarafından kusursuz olarak adlandırılan ve attığı her adımda mükemmel olduğu düşünülen ama hata yaptığında kullanıcılarının hiçbir koşulda kabul etmediği sorunlar var. Bu kadar basit hataları nasıl yapıyor? Daha doğrusu yılların tecrübesi var o yazılım da şu gün hala mavi ekran hatası vermesi sence doğru mu?
Bir diğer olay ise şu; Samsung ile kıyaslanıyor. Sence ne kadar mantıklı? Samsung ios mu kullanıyor? Android kullanıyor. Peki Apple ios adıyla bütünleşti. O zaman Apple ile kıyaslanacak cihaz Google ın telefonları olmalı. Çünkü Android i Google çıkardı ve öyle de devam ediyor. Bu Samsung için geçerli olduğu kadar Sony, Htc ve Lg gibi firmalar içinde geçerli. Samsung benim malım değil. Ben meselasını konuşuyorum. Sonra fanboy falan gibi konuşmalar yapmasın arkadaşlar.

1-) Mavi ekran ya da kırmızı ekran hatalarını duymuştum ama jailbreakli cihazlarda oluşan bir durum diye biliyorum. Normal cihazda oluşursa servis kabul edip cihaz değişimi yapar.
2-)Dediğiniz gibi o bug'ı yazılım güncelleme ile çözdüler
3-)3G çok yiyor kabul ama işimiz varken açıp işimiz bittiğinde kapatmak daha mantıklı değil mi :)
4-)Samsung meselesine gelince samsungu savunanlar genellikle "3 cigolayt ram var, 4 cigolayt ram var" diye savunuyor. Ram var var da nerede? Note 4'de 3 Cigolayt ram var bunun 2 sini sistem yiyor. Bir de güncelleme politikası. Sizin S6 ya 5.1.1 i hemen yetiştirdiler bizimm note 4'e veremediler. Yok c ye geldi cq bekleniyor falan.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
1-) Mavi ekran ya da kırmızı ekran hatalarını duymuştum ama jailbreakli cihazlarda oluşan bir durum diye biliyorum. Normal cihazda oluşursa servis kabul edip cihaz değişimi yapar.
3-)3G çok yiyor kabul ama işimiz varken açıp işimiz bittiğinde kapatmak daha mantıklı değil mi :)
4-)Samsung meselesine gelince samsungu savunanlar genellikle "3 cigolayt ram var, 4 cigolayt ram var" diye savunuyor. Ram var var da nerede? Note 4'de 3 Cigolayt ram var bunun 2 sini sistem yiyor. Bir de güncelleme politikası. Sizin S6 ya 5.1.1 i hemen yetiştirdiler bizimm note 4'e veremediler. Yok c ye geldi cq bekleniyor falan.

1) Yok kardeşim normal cihaz da olan bir şey bu. Değiştirir mi değiştirir. Bak ona lafım yok. Normalde 1 ay da cihaz değişimi oluyor Sony de falan. Apple hemen değiştirip veriyor zaten buna lafım yok. Fakat şu gün devam etmesi normal mi bu hatanın? Bana göre bahsedildiği kadar kusursuz değil. Dediğim gibi yılların tecrübesi var o yazılım da hala yaşanabiliyorsa demek ki hatalar olabiliyormuş firma da bunu çözemiyormuş.
2) Aynen. Ama benim burada demek istediğim basit hataların çıkmaması. Android in sıkıntıları var doğru. Apple yazılımı da mükemmel değil.
3) Yok kardeşim neden kapatalım ki? Bende sürekli açık şarj da 1 günü çok rahat çıkarıyor. Yapmadığım şey de yok cihazda. Yine diyorum bu kullanım durumuna göre değişir. Fakat Apple yazılımında bir problem var ki bu sorun çıkıyor. Bana göre önemli bir olay. Hangi zamanda yaşıyoruz firmaların bunu aşmış olması lazım. 3g kapatıp aç olayı bana biraz yanlış geliyor. Ama sana doğrudur saygı duyarım. :)
4) Aynen haklısın. Mesele ram değil ki. Mesele yazılım. Şunu da biliyorum kullandığım için; Kitkatta ben öyle bir sorun görmedim Samsung cihazım da. Lollipop cidden berbat bir yazılım. Zaten Apple ın stabil diye anılması bu yüzden. 1 gb ram yetiyor hatta artıyor. Bu da yazılımın iyi olması demek. Evet ona da kızıyorum cidden insanlar mağdur oluyor. Bir çok telefonu var firmanın yetiştiremiyor. Bu bir mazeret değil tabi. Firmanın yanlış politikası diyelim. Sony eski cihazlarına dahi verdi Lollipop. Malesef kafamıza göre bir cihaz yok. Ben Apple kullanmak istemiyorum. Çünkü belli kurallar dahilinde yaşıyorsun gibi hissettirdi bana 1 hafta denediğimde. Bu yüzden yine tercihimi Androidden yana kullandım. Çokta üstüne düşmüyorum açıkcası firmalar yağını balını yiyor biz sıkıntıyı çeken taraf oluyoruz. Bu hep böyle oldu böyle olacak.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Edge için henüz birşey yok. Bir önceki güncelleme gibi 1-2 gün gecikmeli gelecek herhalde.
Yüklediyseniz yeni arayüz güncellemesi midir? Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Muhtemelen öyle olacaktır. Evet yeni arayüz güncellemesi. Ram konusunda biraz daha iyi buldum. Smart Manager dan bakıldığında %63 gördüm. Arada yükselebiliyor kullanımınıza bağlı olarak fakat telefonun akıcılığı güzel. Ama Whatsapp ta mesaj yazacakken 5 saniyelik gecikme sonrası harici klavyeleri açma sıkıntısı devam ediyor. Ben ram den kaynaklı olarak düşünüyordum sanırım uygulamalarla alakalı. Uyumsuzluk söz konusu diye düşünmeye başladım. Çünkü 5.0.2 deyken bu sıkıntım yoktu. 5.1.1 geldi üstüne iyileştirme güncellemeleri aldı problem olmaması gerekirdi. İçerisinde Excel, Word, Powerpoint, Samsung Gear yüklü geldi. Çok kurcalamadım başka ne gibi yenilikler var bilemiyorum. Önceki haline göre daha iyi bulduğumu söyleyebilirim. Güncellemeden sonra ise sıfırlama işleminin yapılmasınında faydasını görüyorum.

Bu arada ısınma zaten çok yoktu ama şuan daha iyi bir hal almış bu durum.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Muhtemelen öyle olacaktır. Evet yeni arayüz güncellemesi. Ram konusunda biraz daha iyi buldum. Smart Manager dan bakıldığında %63 gördüm. Arada yükselebiliyor kullanımınıza bağlı olarak fakat telefonun akıcılığı güzel. Ama Whatsapp ta mesaj yazacakken 5 saniyelik gecikme sonrası harici klavyeleri açma sıkıntısı devam ediyor. Ben ram den kaynaklı olarak düşünüyordum sanırım uygulamalarla alakalı. Uyumsuzluk söz konusu diye düşünmeye başladım. Çünkü 5.0.2 deyken bu sıkıntım yoktu. 5.1.1 geldi üstüne iyileştirme güncellemeleri aldı problem olmaması gerekirdi. İçerisinde Excel, Word, Powerpoint, Samsung Gear yüklü geldi. Çok kurcalamadım başka ne gibi yenilikler var bilemiyorum. Önceki haline göre daha iyi bulduğumu söyleyebilirim. Güncellemeden sonra ise sıfırlama işleminin yapılmasınında faydasını görüyorum.

Bu arada ısınma zaten çok yoktu ama şuan daha iyi bir hal almış bu durum.

Eyvallah sağolasın. Hayırlı olsun darısı başımıza :)

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Ah ah. Biz de onlari bekliyoruz.  note 4 ailesi olarak.

Size bu arayüzü verirse Note 5 satamazlar. Çünkü arada kamera dışında ciddi bir fark yok diye biliyorum. :) Umarım verirler ama zor gibi görünüyor. Hadi S serisini anlıyorum da Note 4'e böyle yapmaları iyi olmadı. Adamlar S6 öncesini umursamaz oldular. Bundan sonrakileri daha ciddiye alacaklar sanırım. Avrupa ya güncelleme verdikten kısa bir süre sonra ülkemize de geliyor. Samsung tan beklemediğim işler. :) Ekran büyük gelmeseydi Note 4 alacaktım cidden başarılı bir cihaz.

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
merhaba arkadaşlar,

Güncelleme aşağıdaki gibidir;

Cihaz güncellemeyi aldı 2 gündür kullanıyorum tespitlerimi paylaşacağım.

Cihazda sarj problemi kaldığını zannetmiyorum çünkü 1 saatte %5 sarj gidiyor.
Isınma problemi vardı daha önce şimdi şu şekilde var cihaz sarjdayken kullanırsanız ısınıyor.
Aynı zamanda normalde Periscope uygulaması cihazı aşırı ısındırıyor.
Ram ile ilgili bir sorun yok genel olarak izlediği seyir %55-65 arası.
Cihaz bir daha stabil olmuş daha hızlı çalışıyor menüler geçişler daha iyi diyebilirim.
Tasarım açısından ilk olarak Note 5'in kullandığı arayüze sahip gayet hoş olmuş hızlı çalışıyor.
Beğenmediğim tek noktası örneğin telefona ait uygulamaların logoları oval şekilde yukarıda resmini görebilirsiniz ama benim sonradan yüklediğim örneğin sahibinden.com uygulaması ve yahoo mail var onların logoları kare bu iki logo yanyana geldiğinde görüntü hoş olmuyor. Biri çok kibarken diğeri kaba bir şekilde sırıtıyor keşke otomatik olarak tüm logoları aynı şekilde boyutlandırabilse, ekstradan uygulama olarak Word, Excel, Power point, Samsung gear ve bir kaç uygulama yüklenmiştir. Güncelleme boyutu 235,45 MB yaklaşık 10 dakikada indirip 10 dakikada kurulum yapıyor. Kısacası performansın iyileştiğini söyleyebiliriz. Güncellemelimiyim, güncellemeyeyim mi diye düşünenler olursa kesinlikle güncellemeleri daha iyi olacaktır bundan hiç şüpheleri olmasın. Umarım bu güncelleme geliştirme ve iyileştirmeler devam eder ve kullanıcılar yaşadıkları sorunlardan kurtulur. Teşekkür ediyorum.

GÖRÜNTÜLER :

orkansipahi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar,

Isınma problemi vardı daha önce şimdi şu şekilde var cihaz sarjdayken kullanırsanız ısınıyor.
Cihaz bir daha stabil olmuş daha hızlı çalışıyor menüler geçişler daha iyi diyebilirim.
Tasarım açısından ilk olarak Note 5'in kullandığı arayüze sahip gayet hoş olmuş hızlı çalışıyor.
Beğenmediğim tek noktası örneğin telefona ait uygulamaların logoları oval şekilde yukarıda resmini görebilirsiniz ama benim sonradan yüklediğim örneğin sahibinden.com uygulaması ve yahoo mail var onların logoları kare bu iki logo yanyana geldiğinde görüntü hoş olmuyor. Biri çok kibarken diğeri kaba bir şekilde sırıtıyor keşke otomatik olarak tüm logoları aynı şekilde boyutlandırabilse, ekstradan uygulama olarak Word, Excel, Power point, Samsung gear ve bir kaç uygulama yüklenmiştir. Güncelleme boyutu 235,45 MB yaklaşık 10 dakikada indirip 10 dakikada kurulum yapıyor. Kısacası performansın iyileştiğini söyleyebiliriz. Güncellemelimiyim, güncellemeyeyim mi diye düşünenler olursa kesinlikle güncellemeleri daha iyi olacaktır bundan hiç şüpheleri olmasın. Umarım bu güncelleme geliştirme ve iyileştirmeler devam eder ve kullanıcılar yaşadıkları sorunlardan kurtulur. Teşekkür ediyorum.

GÖRÜNTÜLER :

Bende bugün farkettim güncelleme geldiğini cihazda farkedilir değişiklikler var sadece arayüz değil en önemli olanı performans samsung hiç bir amiral gemisine yapmadığı değişiklikleri yapmaya başladı umarım hep böyle devam eder yazınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Rica ederim belirttiğiniz gibi cihazda fark edilir değişiklikler var ama ısınma halen daha devam ediyor. Pil performansı ve hız olayı bence tamamen çözülmüş cihaz güç tasarruf modunda çalıştırılmadığı sürece bu fark ediliyor. Android 6.0 güncellemesi başladığında daha iyi olacağını düşünüyorum. Mesajınız için ben teşekkür ederim. İyi günler.

Galaxy s6 kullanmayanlar ve almayı düşünenenlere şöyle bir bilgi verebilirim. Isınma problemi aslında cihazda yoktur maximum 40 dereceyi görüyor ve bu sıcaklık telefon arka kısmı cam olduğu için hissediliyor. Telefon normal kullanımda kesinlikle ısınmıyor sadece sarjdayken kullanıldığında ısınıyor ve periscope uygulamasında yayın izleyip yayın açıldığı zaman fark ediliyor. Günlük kullanımda ısınma söz konusu değil tabii oyun oynarkende ısınma söz konusu olabilir.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
İnşallah bu şekilde guncellemeler devam eder

Aynen bu durumdan oldukça memnunum. Samsung akıllanıyor galiba :)

merhaba arkadaşlar,

GÖRÜNTÜLER :

Detaylı açıklama için teşekkürler. Yalnız bendeki sorun devam ediyor neyden olduğunu bulamadım. Whatsapp içerisinde harici klavye 5 saniyelik gecikme sonrası açılma yapıyor. Yükler yüklemez olmuyor tabi. Yarım saatlik bir kullanım süresinden sonra başlıyor diyebilirim. Acaba bunu sizler test edebiliriz misiniz? Swiftkey ve Smart Keyboard denedim ikisinde de var. Kendi klavyesini sevemedim bir türlü. 5.0.2 de böyle bir sorun yoktu. Uygulamalar Lollipop yeni sürümüyle uyumsuz olabilir mi? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Dostum samsung klavye 5 para etmez kullanımı pek ideal değil Google klavye yükle marketten gerçekten bana dua edeceksin :) Telefon işte o zaman kendine geliyor. Yükledikten sonra ayarlardan dil ve girişe gir oradan Google klavyeyi seç görünüm ve düzenden holo blueyi seç daha sonra gelişmiş seçeneklerden tuşa basınca titreşim süresini 30 ms yap bu arada sarj konusu gerçekten çok iyi olmuş 2,5 saat geçti telefonu kullanmama rağmen %90 oldu sarj.. Google klavye şuanda android telefonlar içindeki en iyi klavye emin olabilirsin çok kullanışlı...

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Dostum samsung klavye 5 para etmez kullanımı pek ideal değil Google klavye yükle marketten gerçekten bana dua edeceksin :) Telefon işte o zaman kendine geliyor. Yükledikten sonra ayarlardan dil ve girişe gir oradan Google klavyeyi seç görünüm ve düzenden holo blueyi seç daha sonra gelişmiş seçeneklerden tuşa basınca titreşim süresini 30 ms yap bu arada sarj konusu gerçekten çok iyi olmuş 2,5 saat geçti telefonu kullanmama rağmen %90 oldu sarj.. Google klavye şuanda android telefonlar içindeki en iyi klavye emin olabilirsin çok kullanışlı...

Kardeşim onda da takılıyor dün denedim :) Güzel klavye yoksa. Sen hiç takılma yaşamıyor musun Whatsapp ta?

Eğer sorun bendeyse servise göndereceğim Pazartesi.

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Güncelleme yaptıktan sonra cihazı formatla istersen olmadı servise gönderirsin.
Hayır whatsappı saatlerce kullanıyorum hiç bir sorun yok.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509

Formatladım ama değişen bir şey olmadı bu konuda. Allah Allah demek ki benim cihaz problemli. Yedek telefon bulursam Pazartesi göndereceğim zaten.

Yalnız Whatsapp a girerken bu işlemleri baya hızlı yapıyorum el alışkanlığından dolayı. Yani yavaş hareket etmiyorum. Seri bir şekilde mi kullanıyorsun?

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Factory reset atıp google klavyeyi yükledikten sonra dene video çekip youtube upload etme imkanın olursa bakalım.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Factory reset atıp google klavyeyi yükledikten sonra dene video çekip youtube upload etme imkanın olursa bakalım.

Factory Reset dediğin "Yedekle ve Sıfırla" adı altında yaptığın işlem değil mi? Yoksa Recovery den mi yapıyorsun sen? Recovery den yapıyorsan hangi işlemleri yaptığını söyleyebilirsen sevinirim. Yani Wipe Data Factory Reset dışında Dalvik Cache gibi işlemleri de yapıyor musun bunu merak ettim.

Servisle görüştüm. Resetleme ile geçmiyorsa bize gönderin diyorlar. Samsung un kendi programı üzerinden yazılımı tekrar kurdursam geçer mi dedim. Bir deneyin dediler. Geçmezse gene gönderin diyorlar. Wifi ile güncelleme de sıkıntı çok olabiliyor diyorlar. Dosyasın da bozukluk olabilir falan gibi tahminler de bulundular. Bakalım ne olacak işlemlerden sonra.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
S6 Edge'e güncelleme geldi arkadaşlar

Evet akşam üzeri ben de yükledim s6 için yazan arkadaşların dediklerinin dışında s6 edge'e özel olarak, edge ekrana ek özellikler gelmiş. Ama farkettiğim en önemli ve yararlı değişiklik edge ekran ayarlarına ayrı bir güncelleme özelliği gelmiş (hatta yeri gelmişken güncelleme yapan arkadaşlar edge ekran ayarlarından "edge ekran hakkında" kısmına girip bir güncelleme yapabilirler, yirmi mb'lik bir güncelleme indiriyor samsung mağazası üzerinden). Bu özellik Samsung'un edge ekranlara getireceği yeni özellikleri rahatça indirmemize yarayacaktır. Üzerinde çalıştıklarına dair haberler okumuştum ama yakın zamanda olacağını ummuyordum. Ufak da olsa güncelleme hızını artırmaya ve beklemeyi engellemeye yönelik güzel bir adım olmuş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anladım şimdi google klavye ayarlarında şunu farkettim klavyenin açılması ile alakalı gecikme ayarı var bunu kapattığını zaman klavyenin açılması 1 saniye bile surmuyor. Bence Yedekleme ve sıfırla üzerinden cihazına format at hiç bir program yüklemeden Google Klavyeyi yükleyerek ayarlarını yap sorun devam ederse servise gönderirsin.

Meinwelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar banada iki gün önce bir güncelleme geldi 80Mb. Sizin bu bahsettiginiz güncelleme farkli sanirim. Size kac mblik güncelleme geldi.`?