Galaxy s6, lenovo vibe p1 mi?

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 1000-2000 tl arası bütçem var... açıkçası alacağım telefon ikinci akıllı telefonum olacak . şu anda kullandığım Motorola Motoluxe u 3,5 yıldır kullanıyorum. Tabi doğal olarak uzun bir zamandır bana yetersiz geliyor. Yeni telefon araştırması yaparken ilk başta Asus Zenfone 2 de karar kılmıştım uygun fiyatı nedeniyle ama daha sonra Lenovo vibe p1 benzer özellikler ve + 5000 mA batarya ile gelince aklım onda kaldı. Vibe p1 internette 1175-1200 aralığında
Ama arkdaşlarım da o kadr para vereceksen biraz daha ver kaliteli Samsung Galaxy s6 vs al diyor . Galaxy S6 da internette 1750-1800 aralığında mevcut..
Ben telefonda oyun vs oynamıyorum. Ama olmuşken de kamerası iyi olsun ve yine en az 3 yıl filan kullanayım Batarya da önemli aslında. Ayrıca şu an kullandığım telefon 4 " olması nedeniyle büyük ekranlı telefonlar ? işareti de oluşturuyor . Bu yüzden Galaxy s6 nın vibe p1 e göre daha küçük ve şık olması bir + oluşturdu bende. Alacağım telefon görsel olarak da şık olsun istiyorum. Mesala Sony'nin tasarımları bana hiç güzel gelmiyor.

Sizin tavsiyeleriniz nedir. Bunlardan hangisini alayım veya başka öneriniz var mıdır. Telefonu internet üzerinden alıcam.

Black_Yunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
S6 al derim S6 sonuçta bir amiral gemisi Samsung birkaç güncellmede verecektir ama batarya önemli ise vibe p1 al S6 da mükemmel bir oyun deneyimi yaşarsın vibe p1 sana ortalama bir performans sunar

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ederim . evet telefonda öyle oyuna boğulmam belki bir oyun yüklerim o da en fazla... gün içinde internette vakit geçiriyorum, ayrıca dışardayken müzik dinlemeyi seviyorum. bunlar düşünüldüğünde s6 nın bataryası bana ne kadr dayanır... vibe p1 in bataryası mükemmel ama şıklık, kamera, müzik kalitesi vs özellikleri ile s6 ile yarışabilir mi....
32GB kapasite, 2-3 GB ram ve iyi bir işlemci hızı, iyi bir kamera özellikler beklentim....
bu beklentilerim doğrultusunda başka önerileriniz var mı...

Black_Yunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
S6 yoğun kullanımda birgünü cikarır birde şunu düşün biri orta segmentteki bir telefon biri üst segmentteki bir telefon bu yüzden s6 ile yarışması olanaksız

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de o yüzden kararsızım ya. normalde gözüm kapalı gidip vibe p1 alacaktım. ama üst segment olması ve 2-3 yıl rahat kullanabilecek olmam nedeniyle s6 kafamı çeldi.

Aslında özellik olarak bakacak olursak kağıt üstünde çok fark yok ama kalite farkı bariz var değil mi...

Bi de s6'ya yakın özelliklerde ve daha büyük boyutlarda olmayan başka telefon tavsiyeniz var mı?

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
Özellik Olarak cok fark yok derken bariz fark var Sadece Pil farkı varkı S6 kıyaslanmayacak kadar fark var Kameralar İşlemci oyun performansı vs gibi.

Black_Yunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bikere samsung'un touchwiz i almak için bir sebep saf androidin ne kadar kaba ve gorsellikten nasibini almamis oldugnu biliyoruz

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
samsung s6 internet fiyatı 1750-1800
vibe p1 internet fiyatı 1175-1200
yani aradaki 600 tl lik farka (2-3 yıl gibi uzun ömürlü olabilmesi için ) kesinlikle değer diyorsunuz değil mi arkadaşlar

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bi de s6 ile aynı özellikte ve boyutlarda (boyutları önemli ) s6 yerine tavsiye edebileceğiniz bişey var mı. Yani sadece s6 ya odaklanmam doğru mu sizce?

Ahmet Gürdoğan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Lenova VİBE P1 mi veya IPHONE 5s Mi tavsiye edesiniz
pil ömrünü bir yana bırakırsak telefon alıcak birisi olarak soramak istiyorum çok fazla telefon elimde tutan sosyal medyada aşırı aktif birisi değilim sadece sizce androidin o serbest halimi yoksa İphone un o sade arayüzümü yani android kullanan birisiyim ve telefon kimi zaman çalıyor açamıyorum kimi zaman bilmemne durduruldu hatası alıyorum ve bunlar telefonu kullanırken çok can sıkan şeyler bunlar lenovada olurmu sizce

celi0n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
maddi olarak alama imkanın varsa s6 alman senin için daha kullanışlı olacaktır.

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s6 teknoloji marketlerinde 2000 civarı ama internette 1750-1800 arasında... o yüzden alırsam internetten almayı düşünüyorum... n11,hepsiubrada vs internet sitelerinden alındığında akbank ve Finansbank direkt 3 taksite bölüyo

Ahmet Gürdoğan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
samsung un genel olarak sadece s6 için deil sıkıntısı telofunun ekranı kitliyken arkada çalışan uygulamaların çok fazla şarj yemesi yani yatarken %100 pil ile bırakıp yatıp sabah kaltığımzda %70 - %60 şarjı kalması konusu çık sıkıntılı bi durum diğer android kullanan cihazlarda bu oran daha düşük olabiliyor.

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
samsung un genel olarak sadece s6 için deil sıkıntısı telofunun ekranı kitliyken arkada çalışan uygulamaların çok fazla şarj yemesi yani yatarken %100 pil ile bırakıp yatıp sabah kaltığımzda %70 - %60 şarjı kalması konusu çık sıkıntılı bi durum diğer android kullanan cihazlarda bu oran daha düşük olabiliyor.
bu durumda normal bir kullanıcı için (oyun oynamayan) bir günü çok rahat çıkarır mı?

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
264
Şöyle söyleyeyim kamerası s6 nın elbette daha iyidir.Tasarımı da öyle diyebiliriz.S6 bence gayet güzel bir cihaza benziyor.Vibe P1 alsan seni kamerası üzebilir belki.1300 tlye çokta iyi değil.Lenovo kamerası genel olarak öyle zaten(ben p70 var ondan biliyorum) am sen bir kamera için 600 tl verir misin onu düşün.Vibe p1 günlük kullanımda performans olarak vs. seni memnun eder diye düşünüyorum tabi bende senin gibi daha küçük 5"ekranı seviyorum kullanım kolaylığıda önemli bir kriter s6 yı rahat kullanırsın bence.

S6 ------------------------Vibe P1
Kamera : + /-
Batarya: -/+ (s6 bataryasını pek bilmiyorum ama kötü bir duyum almadım klasik samsung işte :D )
Tasarım : Kişisel (ikiside çok güzel)
Performans : +/- (ama günlük kullanımda ikiside yeter diye tahmin ediyorum)

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,643
Samsung telefon 3 sene dayanmaz bence illaki bi yerleri bozulur. Kamerası bulanıklaşır netleme sorunları başlar ekran kalkma yapar dokunmatik gider şarj yüzde 30 a düştümü pat diye kapanır titreşimi bozulur ahize sesi kısılır vs vs aynı durum lg içinde geçerli ikiside bol özellikli güzel arayüzlü ama dandik cihazlar üreten firmalar. Sanal tuş takıntınız yoksa htc m9 öneririm taş gibi telefondur.

Black_Yunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Samsung telefon bozulur demek önyargıdan başka birşey deildir. Samsung çok dayanıklı ürünler üreten bir firma. Şarj sorunu yazılımsal bir sorun her telefonda olur iphonedada olur samsungdada

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,643
Samsung s3 mini kullandım durduk yere kamerası bulanıklaştı ve ne yaptımsa düzelmedi batarya sorunu başgösterdi telefonu fullüyorum ekran kapalı ve tüm veri bağlantıları kapalıyken 2 saat içerisinde batarya yüzde 70 e iniyordu 3 defa batarya değiştim kalibrasyon yaptım rom attım düzelmedi sonra s2 aldım pantolonumun cebinde geziyordum sonra saate bakmak için bi çıkardım ekran ortadan çatlamış daha sonra s3 aldım bununda şarjı bozuldu batarya yüzde 30 civarına gelince telefon pat diye kapanmaya başladı daha sonra ekran camı alttan kalkmaya başladı dokunmatikte gitti sonra lanet ettim. Nexus 4 aldım power tuşu bozuldu kamera netliği kayboldu lg g2 aldım ekranın orta kısmının dokunmatiği gitti yav samsungdan lg den çok dilim yandı şimdi htc one m7 kullanıyorum hala hiç bir problem yaşamadım ve zaten telefon kalite kokuyor sağlamlık hissi veriyor bunca zaman sırf arayüzü hoşuma gidiyor diye lg ye samsunga bayıldım parayı pişmanım.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Arkadaşlar 1000-2000 tl arası bütçem var... açıkçası alacağım telefon ikinci akıllı telefonum olacak . şu anda kullandığım Motorola Motoluxe u 3,5 yıldır kullanıyorum. Tabi doğal olarak uzun bir zamandır bana yetersiz geliyor. Yeni telefon araştırması yaparken ilk başta Asus Zenfone 2 de karar kılmıştım uygun fiyatı nedeniyle ama daha sonra Lenovo vibe p1 benzer özellikler ve + 5000 mA batarya ile gelince aklım onda kaldı. Vibe p1 internette 1175-1200 aralığında
Ama arkdaşlarım da o kadr para vereceksen biraz daha ver kaliteli Samsung Galaxy s6 vs al diyor . Galaxy S6 da internette 1750-1800 aralığında mevcut..
Ben telefonda oyun vs oynamıyorum. Ama olmuşken de kamerası iyi olsun ve yine en az 3 yıl filan kullanayım Batarya da önemli aslında. Ayrıca şu an kullandığım telefon 4 " olması nedeniyle büyük ekranlı telefonlar ? işareti de oluşturuyor . Bu yüzden Galaxy s6 nın vibe p1 e göre daha küçük ve şık olması bir + oluşturdu bende. Alacağım telefon görsel olarak da şık olsun istiyorum. Mesala Sony'nin tasarımları bana hiç güzel gelmiyor.

Sizin tavsiyeleriniz nedir. Bunlardan hangisini alayım veya başka öneriniz var mıdır. Telefonu internet üzerinden alıcam.
Merhaba,

Iki cihaz arasinda kesinlikle samsung s6 almanizi tavsiye ederim. Batarya performansi disinda bir telefon ile ilgili akliniza ne geliyorsa s6 daha iyi.

Samsung s6 nin tasarimi ve malzeme kalitesi de oldukca basarili. Ekraninin 5.1" olmasi da sizi rahatsiz etmeyecektir.

Bu fiyat bandinda baska onerebilcegim cihaz olarak samsung note 4 var ama siz buyuk ekran istemiyorsunuz. Lg g4 var ama kronik boot sorunu var. Eger bu sizin icin onemli degilse internetten 1500 e bile lg g4 alabilirsiniz. Ama ben olsam bu fiyata note 4 veya s6 alirdim. Veya biraz daha bekleyin mwc 2016 da yeni tanitilcak modellerede bir bakin.

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle söyleyeyim kamerası s6 nın elbette daha iyidir.Tasarımı da öyle diyebiliriz.S6 bence gayet güzel bir cihaza benziyor.Vibe P1 alsan seni kamerası üzebilir belki.1300 tlye çokta iyi değil.Lenovo kamerası genel olarak öyle zaten(ben p70 var ondan biliyorum) am sen bir kamera için 600 tl verir misin onu düşün.Vibe p1 günlük kullanımda performans olarak vs. seni memnun eder diye düşünüyorum tabi bende senin gibi daha küçük 5"ekranı seviyorum kullanım kolaylığıda önemli bir kriter s6 yı rahat kullanırsın bence.

S6 ------------------------Vibe P1
Kamera : + /-
Batarya: -/+ (s6 bataryasını pek bilmiyorum ama kötü bir duyum almadım klasik samsung işte :D )
Tasarım : Kişisel (ikiside çok güzel)
Performans : +/- (ama günlük kullanımda ikiside yeter diye tahmin ediyorum)
hocam çok teşekkür ederim bilgiler için.... evet vibe p1 günlük kullanım için bana yeterli olacağını düşünüyorum ama daha küçük boyutlar ve en az 3 yıl kullanım gibi uzun süreyi düşününce 600 tl lik farkı göze alırım gibi geliyo.... az önce gidip inceledim tekrar içime sindi baya.....
Artık düşündüğüm nokta internetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyim konusu??

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung telefon 3 sene dayanmaz bence illaki bi yerleri bozulur. Kamerası bulanıklaşır netleme sorunları başlar ekran kalkma yapar dokunmatik gider şarj yüzde 30 a düştümü pat diye kapanır titreşimi bozulur ahize sesi kısılır vs vs aynı durum lg içinde geçerli ikiside bol özellikli güzel arayüzlü ama dandik cihazlar üreten firmalar. Sanal tuş takıntınız yoksa htc m9 öneririm taş gibi telefondur.
hocam ben de motorola motoluxe var 3,5 yıl oldu alalı.. aslında hala sapa sağlam ama özellikleri benim ihtiyacımı karşılamıyor artık... samsung motorola kadar dayanmaz mı diyorsunuz ?

madebyhg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Iki cihaz arasinda kesinlikle samsung s6 almanizi tavsiye ederim. Batarya performansi disinda bir telefon ile ilgili akliniza ne geliyorsa s6 daha iyi.

Samsung s6 nin tasarimi ve malzeme kalitesi de oldukca basarili. Ekraninin 5.1" olmasi da sizi rahatsiz etmeyecektir.

Bu fiyat bandinda baska onerebilcegim cihaz olarak samsung note 4 var ama siz buyuk ekran istemiyorsunuz. Lg g4 var ama kronik boot sorunu var. Eger bu sizin icin onemli degilse internetten 1500 e bile lg g4 alabilirsiniz. Ama ben olsam bu fiyata note 4 veya s6 alirdim. Veya biraz daha bekleyin mwc 2016 da yeni tanitilcak modellerede bir bakin.
teşekkür ederim hocam evet ekranın büyük olmasını istemiyorum o yüzden note 4 cazip gelmiyo bana.. lg g4 de de sorunlar oluyo diye duymustum siz de bahsetmişsiniz zaten..... 21 şubatta samsung s7 yi tanıtacak sonrasında s6 fiyatları düşer mi direkt.....

benim satın alma kaonusunda acele etme nedenim bu ay sonuna kadar finansbank ve akbankın yapılan alışveirişi ekstra faiz almadan 3 taksite bölme kampanyası olması ( normalde telefon vs alışverişlere taksit yapmıyor ama alışveriişi n11,hepsiburada,webdenal vs. gibi sitelerden alındığında bankaya sadece site adı bilgisi gittiği için banka 3 e bölüyor)... mevcutta n11 de 1775-1780 tl arasında satış yapıldığı için peşin fiyatına 1800/3 takist gibi bişeye almak cazip geldi bana