Galaxy S6 kullanıcıları yardım?

cagdascelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar. Destek istediğim konu kısaca şu sanırım 3 yıl olacak HTC One Mini kullanıyorum. Şuan halini görseniz içiniz acır vaziyette:) Neyse artık yeni bir telefona geçme vakti geldi diye düşünüyorum istediğim özelliklerde öne çıkan bir S6 var ama kafamda bir takım soru işaretleri var ve desteğinize deneyimlerinize ihtiyacım var.

Öncelikle yüksek RAM kullanımı sorunu gelen güncellemeyle çözüldü diyebilir misiniz? Diğer konu ise şarj meselesi. Şarjı kullanımı kişiden kişiye değiştiği için kendi kullanımımdan bahsedeyim. 3g'yi yoğun kullanırım, face, insta, twitter ve tarayıcı yani interneti bolca kullanırım ama mecbur olmadıkça video sitelerinde takılmam. Oyunlarla kesinlikle hiç bir alakam olmaz. Öyle estikçe de foto filan işte. Bu durumda bataryası 09.00-23.00 arası benim için yeterli olur mu?

Şimdilik bu konularda tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim. Şikayet ettiğiniz kasma, donma gibi bir şey varsa belirtirseniz iyi olur. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar:)

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba hocam,

Öncelikle ram sorunu diye birşey söz konusu değil son güncelleme ile bu sorun ortadan kalktı. Telefonu iki aydır kullanıyorum. Kullanım saatlerimiz aynı ben sabah 8 de çıkarıyorum telefonu sarjdan gece 12 ye kadar rahat yetiyor. 3G sürekli açık kullanımlarımız da aynı bende Facebook, twitter, instagram, tarayıcı ve interneti sürekli kullanıyorum. Whatsapp messengerda buna dahil sarj problemi yaşamıyorum. Telefon gayet hızlı; donma ve yavaşlık söz konusu değil. Telefon sadece sarjda kullanırsan ısıyı hissedebiliyorsun oda ısı derecesi normal Periscope uygulamasında ve oyun oynarken sadece ısınıyor. (Sarjdayken) Yakında Android 6.0 M güncellemesi Galaxy S6 için gelicek böylelikle telefon performansı ve sarj performansı 2 kat daha iyi olacak. Şimdiden gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz. Iphone 6 bile kullandım yanyana karşılaştırdım Samsungcu veya Androidci değilim daha önce İphone 5 kullanıyordum. İnanın Galaxy S6 kullandıktan sonra İphone 6 maket oyuncak gibi geldi Samsungun ekran kalitesi ve çözünürlüğü çok iyi ekranı mükemmel bir hissiyat veriyor. Telefon boyutuda oldukça iyi IP6 ile aynı neredeyse ama emin olun dünyadaki en iyi ele oturan telefon diye bilirim. Alacak olursanız hayırlı olsun. Umarım tüm sorularınıza yanıt vermişimdir.
Selamlar...

cagdascelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 4 al derim s6 alma

yorumun için teşekkür ederim :) Note 4 boyut dolayısıyla iri geliyor bana bu yüzden pek sevemedim. S6'da kamera daha önde benim için önemli açıkçası Z5 almayı düşünüyordum ama takip ettiğim kadarıyla sonuçlar pek iyi değil. Note 5'i tercih edebilirdim ama dediğim gibi iri olduğu için direk eledim. :)

Merhaba hocam,

Öncelikle ram sorunu diye birşey söz konusu değil son güncelleme ile bu sorun ortadan kalktı. Telefonu iki aydır kullanıyorum. Kullanım saatlerimiz aynı ben sabah 8 de çıkarıyorum telefonu sarjdan gece 12 ye kadar rahat yetiyor. 3G sürekli açık kullanımlarımız da aynı bende Facebook, twitter, instagram, tarayıcı ve interneti sürekli kullanıyorum. Whatsapp messengerda buna dahil sarj problemi yaşamıyorum. Telefon gayet hızlı; donma ve yavaşlık söz konusu değil. Telefon sadece sarjda kullanırsan ısıyı hissedebiliyorsun oda ısı derecesi normal Periscope uygulamasında ve oyun oynarken sadece ısınıyor. (Sarjdayken) Yakında Android 6.0 M güncellemesi Galaxy S6 için gelicek böylelikle telefon performansı ve sarj performansı 2 kat daha iyi olacak. Şimdiden gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz. Iphone 6 bile kullandım yanyana karşılaştırdım Samsungcu veya Androidci değilim daha önce İphone 5 kullanıyordum. İnanın Galaxy S6 kullandıktan sonra İphone 6 maket oyuncak gibi geldi Samsungun ekran kalitesi ve çözünürlüğü çok iyi ekranı mükemmel bir hissiyat veriyor. Telefon boyutuda oldukça iyi IP6 ile aynı neredeyse ama emin olun dünyadaki en iyi ele oturan telefon diye bilirim. Alacak olursanız hayırlı olsun. Umarım tüm sorularınıza yanıt vermişimdir.
Selamlar...

Yorumun çok yardımcı oldu zahmet edip bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim dostum. Şuan tatmin oldum diyebilirim :) Evet ben de İphone 6 ve 6s alsam mı diye düşünmüştüm hatta karar vermek için 6s'in duyurulmasını bekledim. IOS gerçekten çok iyi bir stabilite çalışma sunuyor. Ama beklentilerimi karşıladı mı diye bakınca pozitif olamıyorum. Kamera'da ve bataryada yeterli iyileştirme yapılmadığını görüyorum. Touch force olayı bence öyle lanse edildiği gibi bir özellik değil. Sonuç olarak işletim sistemi dışında hem Iphone 6'nin hem şuanki piyasanın üzerine çıkan bir yönü yok. Sanırım seninki gibi bir kaç yorum daha alırsam Galaxy S6 kullanıcısı olucam :)

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bende s6 yı ciddi ciddi düşünüyorum aslında ama güncelleme konusu canımı sıkıyor. Bu yüzden z3 ve ya z5c alicam sanırım. Bi yandan da 2016 nin ilk çeyreğini bekliyorum xiaomi mi5 ile ülkeye giriş yapar mi acaba? :D kafam karışım bu tur konular iyi oluyor

cagdascelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende s6 yı ciddi ciddi düşünüyorum aslında ama güncelleme konusu canımı sıkıyor. Bu yüzden z3 ve ya z5c alicam sanırım. Bi yandan da 2016 nin ilk çeyreğini bekliyorum xiaomi mi5 ile ülkeye giriş yapar mi acaba? :D kafam karışım bu tur konular iyi oluyor

Aynen açıkçası Android'ten kaçmak istiyorum ben de bu güncelleme mevzusu ve yılda zibilyon tane telefon üretilmesi nedeniyle aldığın telefonu satmak istediğinde paraya etmemesi... :) Yani aslında eksisi o kadar fazla olmasına rağmen burada S6'ya karar vermek üzereysem bu Apple'ın başarsızlığıdır. :))

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar. Destek istediğim konu kısaca şu sanırım 3 yıl olacak HTC One Mini kullanıyorum. Şuan halini görseniz içiniz acır vaziyette:) Neyse artık yeni bir telefona geçme vakti geldi diye düşünüyorum istediğim özelliklerde öne çıkan bir S6 var ama kafamda bir takım soru işaretleri var ve desteğinize deneyimlerinize ihtiyacım var.

Öncelikle yüksek RAM kullanımı sorunu gelen güncellemeyle çözüldü diyebilir misiniz? Diğer konu ise şarj meselesi. Şarjı kullanımı kişiden kişiye değiştiği için kendi kullanımımdan bahsedeyim. 3g'yi yoğun kullanırım, face, insta, twitter ve tarayıcı yani interneti bolca kullanırım ama mecbur olmadıkça video sitelerinde takılmam. Oyunlarla kesinlikle hiç bir alakam olmaz. Öyle estikçe de foto filan işte. Bu durumda bataryası 09.00-23.00 arası benim için yeterli olur mu?

Şimdilik bu konularda tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim. Şikayet ettiğiniz kasma, donma gibi bir şey varsa belirtirseniz iyi olur. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar:)
Asiri ram kullanimi yok normal sayılır takilma donmada yok o kullanimlarda parlaklik vs ile değişir ama 1 gu çıkaracaktır

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Daha güncelleme doğru düzgün bikaç telefona anca gelecekken nasıl s6nın güncelleme ile performans ve bataryada 2 katına çıkacağına inanıyorsunuz ? Cahil kandıran yorum bunlar. Android 4 serisi içinde(her sürüm) 5 içinde aynı şeylet söylendi. Ram performansı % bilmem kaç iyi batarya. Ve hepsini geçtim burda samsungtan bahsediyoruz. Telefondan azıcık anlayan insanın dönüp yüzünü bakmadığı markadan. Her amiral gemisi modeli kasan donan sıkıntılı ayda bin tane telefon çıkartan tasarım ve güncelleme özürlüsü markadan bahsediyoruz.

Fanboysunuz demiyorum ama fanboyluk yapılacaksa applea yapılsın htcye sony xiaomiye yapılsın. Samsung büyük marka eyvallah. Ama iş telefona geldimi beceremiyor. Yaratmaya çalıştığı farklılıklar elinde patladı hep.

kadirbabacan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Dostum sen Android 6.0 hakkında pek bilgi sahibi değilsin sanırım Marshmallow*ile*şarj sorununda büyük bir yenilik yapılıyor. Geliştirmeler sayesinde pil ömründe 2 kata yakın iyileşme görünecek.*Bunu diyen SDN takip ettiğin sayfayı biraz araştır bence biz Ender Öztürk'ün yalancısıyız. Önce 1 hafta Iphone 6 kullan sonra Galaxy S6 daha sonra yorum yap. Ben kullandığım telefonlar hakkında yorum yapıyorum.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Hocam 5 aydır s6 kullanan biri olarak yoğun kullanımda sizi 9dan 11e kadar götüreceğine ihtimal vermiyorum

cagdascelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tekrar merhaba arkadaşlar. dokuz on gün önce s6'mı gidip aldım. tabii belki henüz erken ama şuan konu başında endişe ettiğim şeylerin yersiz olduğunu anlamış oldum. :) eğer yukarıda belirttiğim gibi bana benzer şekilde kullanıyorsanız telefonunuzu şarjdan çektiğinizden 24 saat sonra bataryanızın %15-30(kullanma yoğunluğa bağlı olarak) seviyelerde olduğunu göreceksiniz. bu arada telefonum avrupa'da aldığım için belki fark ediyordur teknik kısmı bilemiyorum ama dün gece 75mb'lık bir güncelleme aldım samsung'tan. 70-85 arası olan ram kullanımı %50 ile max. %70 seviyelere geriledi bunla birlikte batarya şuan saate bakarak söylersem sabah 11.00'da %100 olarak şarjdan çektim üzerinden 14,5 saat geçmesine rağmen(yukarıda belirttiğim kullanımın aynısı şeklinde takıldım telle) %60 seviyelerinde görünüyor yani bi iyileşme izlenimi verdi :) burada yorum yapan beni s6 almak için cesaretlendiren arkadaşlara teşekkürler. telefonumdan çok memnunum 3-4 yıl sonra patates olacağını bilsem de o zaman da bakarız bi çaresine artık :)

H

Hep Samsung

SDN Okuru
Daha güncelleme doğru düzgün bikaç telefona anca gelecekken nasıl s6nın güncelleme ile performans ve bataryada 2 katına çıkacağına inanıyorsunuz ? Cahil kandıran yorum bunlar. Android 4 serisi içinde(her sürüm) 5 içinde aynı şeylet söylendi. Ram performansı % bilmem kaç iyi batarya. Ve hepsini geçtim burda samsungtan bahsediyoruz. Telefondan azıcık anlayan insanın dönüp yüzünü bakmadığı markadan. Her amiral gemisi modeli kasan donan sıkıntılı ayda bin tane telefon çıkartan tasarım ve güncelleme özürlüsü markadan bahsediyoruz.

Fanboysunuz demiyorum ama fanboyluk yapılacaksa applea yapılsın htcye sony xiaomiye yapılsın. Samsung büyük marka eyvallah. Ama iş telefona geldimi beceremiyor. Yaratmaya çalıştığı farklılıklar elinde patladı hep.

7 yıldır samsung kullanıyorum. Hep memnun kaldım.

Ayda bin tane telefon çıkarıp her kesime hitap etmek mi özürlü olmak, yılda bir tane çıkarıp bir halta benzemeden bir yığın paraya satmak mı özürlülük.?

S3, s4 ve şuanda s6 edge... Hiç bir zaman şikayetim olmadı. Samsung demek özgürlük demek. Apple demek kapalı kutu içinde kalmak demek. Ve diğerleri satış sonrası ilgiden mahrum kalmak demek.. geçtiğimiz (nokıasız) akıllı telefon pazar paylarına göz at. En son 2015 üçüncü çeyrek de birinci olan samsungla ikinci olan apple arasında iki kat fark var. Sen hangi dünyada yaşıyorsun bilemem amma ben samsungun özgürlükcü dünyasındayım.

soul4p

Asistan
Reaksiyon puanı
4
note 5 tavsiye ederim 4gb ram neyine yetmez kamera ve işlemci aynı. ekstradan 1gb ram.
eğer o kadar para vermem derseniz yine de note 4. ya da s6.

hakao

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun aleyküm

Bende s6 kullanıyorum geçenlerde 1600 mb lık bi güncelleme buldu smartswitch yükledim ilk başta bir sıkıntı yoktu. Şarjım 3g ve ya wifi açık olduğu halde aktif kullanımda birgünü çok rahat çıkarıyodu 2. günü zorluyordu. Arkadaşa verdim telefonu incelesin diye konuşurken güncelleme geldi dedim yükledim dedim. Güncelleme yaptıktan sonra wipe işlemini yaptın mı dedi. Yapmadım dedim o ara wipe işlemini yapmış cache ve data yapmış bilgiler gitti onda sıkıntı yok. Ama artık şarj dayanmaz oldu. Gece yatmadan %100 yapıyorum sabah kalktığımda %75 80 arası alıyorum telefonu. Sanırım uykuya girmiyo telefon. Bunu nasıl çözerim başına gelen var mı buna benzer bir durum. Yoksa servise mi göndereyim gönderirsem herhangi bir sıkıntı çıkarmı? Şimdiden teşekkürler.