Galaxy S5 Vs Galaxy Alpha

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
3919c49ab955205b19ee6c9f307c465e.jpg

bf2cd33bab756deedc4777bcababe762.jpg

Merhaba arkadaslar. Bugün kisaca Samsung'un yeni tanıttığı amiral gemi! Galaxy Alpha ile Galaxy S5 arasindaki farklara bakacağız. Önce teknik ozelliklere bakalım :

9254879f9565d3c2a7d8a7a1a7befe44.jpg

Not: Resimde galaxy s5 in islemcisi yanlis yazılmış Snapdragon 801 Ac olacak

Ürünler arasındaki farklari sayacak olursak ilk olarak Alphada exynos 5 islemci kullanilirken s5 de Snapdragon 801Ac kullanilmakta işlemci bakimindam Galaxy s5 daha ustun bir durumda.

Ekranda ise s5 full hd iken Alpha da Hd ekran bulunmakta yani ekran bakimindan da s5 üstün.

Galaxy S5 de 2800 mah batarya var iken Alpha da 1860 bulunmakta s5 bu noktada da fark atmakta.

Galaxy s5 de usb 3.0 ve micro sd kart destegi varken Alpha da usb 2.0 ve micro sd kart desteği bulunmamakta.

Galaxy s5 de 16 MP cmos arka kamera var iken Alpha da 12 MP ISOCELL arka kamera bulunmakta on kameralar ise ayni denebilir.

Galaxy S5 suya ve toza dayanikli iken Alphada bu özellik yok.

Galaxy s5 in fiyatı Alpha dan daha uygun olacak.

Galaxy Alpha da 32 GB dahili hafiza varken Galaxy S5 de 16 GB hafiza bulunmakta.

Galaxy Alpha metal çerçeveli bir tasarim sahipken s5 plastik bir tasarima sahip.

Galaxy Alpha Galaxy s5 e göre daha küçük daha hafif daha ince dolayısıyla daha taşınabilir.

Galaxy Alpha da Android 4.4.4 var iken s5 de 4.4.2 bulunmakta.

Her iki cihazda da kalp atis sensörü, yazilimdaki özelleştirmeler( s health vs) bulunmakta.

Yeni bilgiler geldikçe konu guncellenecektir. Sorusu olan yazabilir.
Saygılarımla Jiraiya06

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bildiğim kadarıyla Galaxy Alpha amiral gemi olarak tanıtılmadı

pianoman

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Amiral olacakta bir durumu yok zaten kasa kalitesini arttır donanımdan kıs samsung metal body yaparsada ancak böyle yapar.

uurakdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu cihaz yazdığınız gibi orta seviye bir cihaz değildir,üst seviye bir cihazdır ve performans bakımından S5'i geride bırakmaktadır. AnTuTu puanı da yazdığınız gibi 33887 değildir 38 bin küsur bir AnTuTu puanı vardır. Bazı kişiler de daha telefonu kullanmadan batarya kötü osu kötü busu kötü diye hemen kötülemeye başlamışlar önce bi telefonu kullanın veya incelemesi düşsün internete ona göre karar verin iyi mi kötü mü diye aslında bir rus sitesinde incelemesi bile yayınlanmış ve aralıksız 11 saat video izlenebiliyormuş bu da gayet iyi bir süre o kadar övdüğünüz Z1C ile aynı seviyelerde yani neymiş batarya kapasitesi tek başına birşey ifade etmiyormuş yapılan optimizasyonlar da önemliymiş. Son olarak da bu telefonu Z1C'ye her zaman tercih ederim.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Yeni bilgiler eklenmis yazı güncellenmiştir.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
tasarım olarak alpha daha güzel ayrıca alpha o gpu ile hd ekranda uçar...

12kfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam da bu konuyu açmaya niyetlenmiştim acaba samsung un amacı ne diye.:)
note 3 ü alan alır, s5i alan alır, note 4 ü alan alır ama alpha yı neden alsınlar.m8 g2 g3 s5 note 3 ve çıkacak bir ip 6 varken alınır mı. s5 alana bir şey demem ama samsung un çalışanları bile almaz bunu.
not: samsung bir daha metal ypmasın. m8 e o yazılım donanım ve özellikleri ek olarak harika tasarımını görmeden fiyatı nedeniyle eleştiri yapanlar. özellikle başka bir sitedeki bir moderatör. inş susmaz.
dip not: ben de samsung acaba nasıl batacak diyodum. 115. çöpü de yaptılar ve düşüüşe geçeceklr kesinlikle
bu telefonu öven arkadaşlar, eğer 2000 civarı ile gelirse alır mısınız.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bu cihaz yazdığınız gibi orta seviye bir cihaz değildir,üst seviye bir cihazdır ve performans bakımından S5'i geride bırakmaktadır. AnTuTu puanı da yazdığınız gibi 33887 değildir 38 bin küsur bir AnTuTu puanı vardır. Bazı kişiler de daha telefonu kullanmadan batarya kötü osu kötü busu kötü diye hemen kötülemeye başlamışlar önce bi telefonu kullanın veya incelemesi düşsün internete ona göre karar verin iyi mi kötü mü diye aslında bir rus sitesinde incelemesi bile yayınlanmış ve aralıksız 11 saat video izlenebiliyormuş bu da gayet iyi bir süre o kadar övdüğünüz Z1C ile aynı seviyelerde yani neymiş batarya kapasitesi tek başına birşey ifade etmiyormuş yapılan optimizasyonlar da önemliymiş. Son olarak da bu telefonu Z1C'ye her zaman tercih ederim.

O batarya ile nereye 11 saat video izleniyor ?
Parlaklığı 1 e falan aldılar sanırım :lol:
Kamera , malzeme kalitesi , güncelleme desteği , dayanıklılık , daha stabil ve akıcı arayüzü , artırılabilir hafızası ve diğer birçok yönden z1 compact bu cihazdan üstündür

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=404076]12kfy[/MENTION] agzina saglik dostum. Samsungun nasil batacagini ben de merak ediyorum. [emoji1] Dunya samsung coplugune dondu. Samsung ve lg gibi markalarin stratejisini degistirmesi gerekiyor. Farkli urunlerle yeni kullanicilarin aklini karistirmaktan baska bir sey yapmiyorlar. Fiyatlari da cinli rakiplerine gore cok pahali.

Liquido

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bana göre gereksiz bir cihaz olmuş metal tasarım haricinde pek bir artisini göremedim zaten fiyatida çok iyi değil