( Galaxy S5 ) Samsung Galaxy S5 Root Yapma - [SM-G900F]- [SM-G900H]

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Merhaba Arkadaşlar;

170620140938266586524_2.jpg

Zamanlama olarak geç kalınsa da, konu olarak ilgilenen arkadaşlara faydalı olacaktır.

Direkt olarak olaya geçiş yapmadan önce uyarımızı yapalım; Bu işlemin telefonunuzu garanti kapsamı dışına çıkaracağını ve herhangi bir sorun sonucunda sorumluluk kabul etmeyeceğimi bildiririm...

1. Adım: Aşağıda belirtilen dosyaları indirmelisiniz. Bilgisayarınıza Kies yüklenmiş durumdaysa USB sürücü dosyalarını indirmenize gerek yoktur. ( Kies'i kullanmanızı öneririm)

Gerekli malzemeler;

- Odin (v3.09 sürümü inecektir, farklı bir sürüm de kullanabilirsiniz)
- CF-ROOT (Ülkemizde SM-G900F versiyonu satılmakta fakat SM-G900H versiyonuna da rastlanmakta bu nedenle iki versiyon içinde paylaşım yapmak durumundayız)

1) SM-G900F (Qualcomm işlemcili versiyon) Buradan indiriniz
2) SM-G900H (Exynos işlemcili versiyon) Buradan indiriniz

- USB Sürücüleri (Kies yüklü ise indirmenize gerek yok)

2. Adım: İndirdiğiniz CF-Root zip dosyasının içeriğini istediğiniz çıkarın. Burada Odin üzerine yerleştireceğimiz dosya ” CF-Auto-Root-klte-kltexx-smg900f.tar” yada ''CF-Auto-Root-k3g-k3gxx-smg900h.tar'' olacak.

3. Adım: Odin uygulamasını açın. Bu arada cihazı kapatınız. Telefonun kapanmasını bekleyin ya da pili çıkarıp takın. Cihaz üzerinde Ses azaltma + Home butonu + Güç Tuşlarına aynı anda basarak telefonu Download moduna alın. Karşınıza çıkacak uyarıyı ses yükseltme tuşu ile geçin. Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.

4. Adım: Cihaz ve Odin arasında bağlantı sağlandıktan sonra Odin üzerinde yer alan PDA bölümüne ” CF-Auto-Root-klte-kltexx-smg900f.tar” yada ''CF-Auto-Root-k3g-k3gxx-smg900h.tar'' (hangi versiyonu kullanıyorsanız uygun dosyayı seçmeniz gerekmekte) dosyasını ekleyin.

5. Adım: Start butonunu tıklayın. Yükleme işlemi birkaç saniye sürecektir ve cihaz yeniden başlatıldığında ilk açılış süresi normalden uzun sürebilir. Cihazın açılış ekranda kalması durumunda cihazınız için indirdiğiniz CF-Root dosyasını kontrol edin. Doğru dosyayı yüklediğiniz takdirde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

Güle güle kullanın...

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Towel Root işe yaramıyor mu?
eline sağlık bu arada :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Peki vatandasin windows'u yoksa ubuntu varsa sadece o zaman nasil yapicak? Bende windows yok mesela gerci s5 de yok dark evopad 3g m7220 var...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar unroot işlemini nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş onlar ingiltere ve amerika için çıkanı destekliyor s5in türkiye sürümü farklı bu yüzden towelroot işe yaramıyor iyi günler.

erhanbackhen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba Arkadaşlar;

170620140938266586524_2.jpg

Zamanlama olarak geç kalınsa da, konu olarak ilgilenen arkadaşlara faydalı olacaktır.

Direkt olarak olaya geçiş yapmadan önce uyarımızı yapalım; Bu işlemin telefonunuzu garanti kapsamı dışına çıkaracağını ve herhangi bir sorun sonucunda sorumluluk kabul etmeyeceğimi bildiririm...

1. Adım: Aşağıda belirtilen dosyaları indirmelisiniz. Bilgisayarınıza Kies yüklenmiş durumdaysa USB sürücü dosyalarını indirmenize gerek yoktur. ( Kies'i kullanmanızı öneririm)

Gerekli malzemeler;

- Odin (v3.09 sürümü inecektir, farklı bir sürüm de kullanabilirsiniz)
- CF-ROOT (Ülkemizde SM-G900F versiyonu satılmakta fakat SM-G900H versiyonuna da rastlanmakta bu nedenle iki versiyon içinde paylaşım yapmak durumundayız)

1) SM-G900F (Qualcomm işlemcili versiyon) Buradan indiriniz
2) SM-G900H (Exynos işlemcili versiyon) Buradan indiriniz

- USB Sürücüleri (Kies yüklü ise indirmenize gerek yok)

2. Adım: İndirdiğiniz CF-Root zip dosyasının içeriğini istediğiniz çıkarın. Burada Odin üzerine yerleştireceğimiz dosya ” CF-Auto-Root-klte-kltexx-smg900f.tar” yada ''CF-Auto-Root-k3g-k3gxx-smg900h.tar'' olacak.

3. Adım: Odin uygulamasını açın. Bu arada cihazı kapatınız. Telefonun kapanmasını bekleyin ya da pili çıkarıp takın. Cihaz üzerinde Ses azaltma + Home butonu + Güç Tuşlarına aynı anda basarak telefonu Download moduna alın. Karşınıza çıkacak uyarıyı ses yükseltme tuşu ile geçin. Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.

4. Adım: Cihaz ve Odin arasında bağlantı sağlandıktan sonra Odin üzerinde yer alan PDA bölümüne ” CF-Auto-Root-klte-kltexx-smg900f.tar” yada ''CF-Auto-Root-k3g-k3gxx-smg900h.tar'' (hangi versiyonu kullanıyorsanız uygun dosyayı seçmeniz gerekmekte) dosyasını ekleyin.

5. Adım: Start butonunu tıklayın. Yükleme işlemi birkaç saniye sürecektir ve cihaz yeniden başlatıldığında ilk açılış süresi normalden uzun sürebilir. Cihazın açılış ekranda kalması durumunda cihazınız için indirdiğiniz CF-Root dosyasını kontrol edin. Doğru dosyayı yüklediğiniz takdirde herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

Güle güle kullanın...

Merhabalar, bunun bide unroot etmek istesem nasıl edecem acaba?
Root yapmada önce ki orjinal haline geri döndürmek-

tugrul_27

Doçent
Reaksiyon puanı
116
Peki download sayacı sifirlanabiliyormu

bonzai34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba
dedikleriniz harfiyen uyguladım ancak start a tıklıyorum biraz yüklenir gibi oluyor ODIN programında fail! hatası veriyor Telefonda ise SECURE CHECK FAIL : RECOVERY hatası çıkıyor

niksarli1979

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
- - - Mesaj Güncellendi - - -

:helpsmilie:...Unroot nasıl yapabiliriz onuda açıklarsanız seviniriz...:helpsmilie:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bende pda bölümü yok odinde. nerede o acaba?

Kendi cihazına ait indirdiğin root dosyasını rar'dan çıkar onun içinde bulunan odin programında mevcut pda kısmı...

niksarli1979

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Unroot yapmak isteyen arkadaşlar SUPERSU uygulaması ayarlar kısmından ROOT kaldırma seçeneği ile unroot yapabilirler..

hukumran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Root yaptıktan sonra bir şekilde güncelleme yükleyebiliyor muyuz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
root yaparken dowload a geldim kaldı do not turn of kaç saattir ne yapmalıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş benim telefon galaxy s5 SM-G900H ama orjinal değil aynısını yapsam bir sorun olur mu ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş benim telefon galaxy s5 SM-G900H ama orjinal değil aynısını yapsam bir sorun olur mu ?

furkan3632

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
odinde fail hatası veriyo tel s5 g900f sebep ne olabilir veya ne yapacaz2
ALLAH AŞKINA YARDIM