Galaxy S3 Root

Oguzhan494

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar Yeni S3 Aldım

Root Konusunda Merak Ettiklerim War

Root Ne İse Yarar Garanti Disi Kalırmı Cihaz =?

SimdideN Tşk :=)

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Garantin dışı kalır diyenler var kalmaz diyenler var ama benim gôrûsûme gôre garanti dısında kaliyo. Rootun ne olduguna gelecek olursak bi nevi sistemi hacklemek oluyo :)

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar Yeni S3 Aldım

Root Konusunda Merak Ettiklerim War

Root Ne İse Yarar Garanti Disi Kalırmı Cihaz =?

SimdideN Tşk :=)

root telefondaki özellikleri samsungun izni kadar kullanımla yetinmeyip delicesine canavara çevirmektir garanti dışı kalır ama unroot ile çoğu kişi anlamaz ama samsung servisi bilemem

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
geçen hafta garantiye s3 gönderdik kamera sorunu vardı rootlu halde hemde bir sorun çıkmadı bilginiz olsun garanti bölümünde rootun garantiyi bozacağına dair bir ibare yer almıyor birisi çıkardı zamanında bunu hala devam ediyor. root sistem yönetici izini almak demektir standart kullanıcı için pek bir şey ifade etmez kaldı ki sistem modifikasyonu yapmak istiyorsanız o zaman bu işlemi uygulayın. Zira root uyguladığınız anda eğer kaynağı belli olmayan zararlı bir içerik yüklerseniz başınız ağrıyabilir :)

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Hocam yeni aldıysan telefonunu bırak root'suz kalsın derim. Eğer developer isen sen bilirsin ama standart kullanıcıların telefonu root'lamasına ben pek olumlu bakmıyorum...

Oguzhan494

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam yeni aldıysan telefonunu bırak root'suz kalsın derim. Eğer developer isen sen bilirsin ama standart kullanıcıların telefonu root'lamasına ben pek olumlu bakmıyorum...

Developer Ne demek ?ben her türlü kullanıcam oyun uygulamalar vs vs

Max_Payne

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Developer Ne demek ?ben her türlü kullanıcam oyun uygulamalar vs vs
Developer geliştirici demek. Oyun, uygulamalar vs. kullanacaksanız ben de Root yapmanızı önermem, zaten android internetten indirilen apk dosyalarını yüklemeye de izin veriyor, root'un size pek faydası olacağını zannetmiyorum.

Reaksiyon puanı
2,148
Arkadaş biraz abartmış developer falan. Geliştirici demek developer, birşeyler üreten program yazan gibi yani.

Normal kullanıcının da root etmek için çokça sebebi olabilir, reklamları kaldırmak gibi en basitinden.

sadoece.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Root olursa ne olur Olmasa ne Olur?
Rootlu S3te ne yapılır Rootsuz Telefonda ne yapılamaz... Bizim dilde anlatsanız =)

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Root telefona tam yetkili erişim izni veren bir işlemdir. Telefonun en ince ayarına kadar her şeyine erişebilirsin. Ama telefon konusunda profesyonel bilgin yoksa tavsiye etmiyorum. Zarar verebilir telefona. Zaten gerek yok bence. İnternetten indirdiğin oyunları, uygulamaları doğrudan telefonun içine atıp yükleyebiliyorsun root olmadan.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tamamda O değişim ne Örnek vermez misin ?

Örneğin Açılışta Samsung Logosu var onu bile değiştirebiliyor muyum ne yani :S malesef anlamıyorum

sadoece.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamamda O erişim ne? neler yapabiliriz Örneklerle Açıklayamaz mısın?

Örneğin Açılışta Samsung Logosu var onu bile değiştirebiliyor muyum? Kusura bakma anlamıyorum...

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Orjinal romlarda bulunan mevcut yazilimsal problemleri duzeltmek icin telefonun root edilmesi gerekir, illa ki custom rom kurmak icin telefonu root etmemiz gerekmez, custom rom kurmadan da orjinal rom uzerindeki mevcut yazilimsal sorunlar duzeltilebilir. mevcut yazılimsal sorunlari nasil duzeltiriz, androidin en guzel yani da bu, birileri gorur, hatayi duzeltir, patch seklinde herkesin ulasabilecegi xda gibi platformlarda paylasima sunar, biz de bu duzeltme dosyalarini indirerek root ettigimiz telefonu yonetmek icin kullanilan cwm recovery yazilimi icinden bu dosyalari yukleriz ve mevcut yazimsal sorunlardan kurtuluruz, bu sorunlar performans sorunlari olabilecegi gibi telefonun islevselligini artiran kisayollarin artirilmasi, yeni kernele daha hizli ulasabilmek, google playde legal bulunan ama rootlu telefonlarda calisan programlari kullanabilmek, flash playerin ozel cikmis patchini root gerektiren lucky patcher sayesinde kullanabilmek gibi cozumler de olabilir...

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Arkadaş biraz abartmış developer falan. Geliştirici demek developer, birşeyler üreten program yazan gibi yani.

Normal kullanıcının da root etmek için çokça sebebi olabilir, reklamları kaldırmak gibi en basitinden.

Abartmak?

Standart bir kullanıcının ROOT yaparak superuser olmasının büyük handikaları olduğuna inanan bir power user'ım diyebilirim.

Bu mudur abartmak?

Ve evet developerlar ve poweruser'lar ROOT işlemini yaparak cihaza hükmetmek isterler doğal olarak.

Reaksiyon puanı
2,148
Abartmak?

Standart bir kullanıcının ROOT yaparak superuser olmasının büyük handikaları olduğuna inanan bir power user'ım diyebilirim.

Bu mudur abartmak?

Ve evet developerlar ve poweruser'lar ROOT işlemini yaparak cihaza hükmetmek isterler doğal olarak.

Evet abartıyorsun. Rom atan programlarını yedeklemek isteyen reklamları kaldırmak isteyen kullanıcı developersa evet haklısın.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Evet abartıyorsun. Rom atan programlarını yedeklemek isteyen reklamları kaldırmak isteyen kullanıcı developersa evet haklısın.
developer tamamda poweruser vs. tanımlar kullanılmaz. Arkadaş İngilizce kelimeleri Türkçe de kullanmayı seviyor sanırım. Poweruser diye bir sınıflandırma yok.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Ah evet ben bilmiyorum bu işleri.

Rom atmak isteyen, yedekleme isteyen (ki bunları yapacak free programlar da var) reklamları kaldırmak isteyenler için buyrun yardımcı olun o zaman.

Power user konusunda biraz okumanı öneririm [MENTION=264936]Webkurum[/MENTION]
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_user

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Senin dediğine göre biz developer'ız o zaman, eyvallah teşekkürler.
Sorma ya. . O kadar forumlarda dolaşıyoruz yabancı-türk duymadım öyle bir terim . Kullanılsa görürdük heralde. Neyse [MENTION=120984]astegon[/MENTION] sen biliyorsun biz anlamayız bu işlerden . Ne Donanım biliriz ne root biliriz nede yazılım :)

sadoece.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki Her Reklamı kaldırabiliyor muyuz? Neler kalır geride?

Reaksiyon puanı
2,148
Çoğu programdaki google reklamları gidiyor. Tarayıcıdaki reklamlar falan da gidiyor sdn foruma girince reklam falan yok mesela. Ben adfree kurduğumdan beri reklam görmedim büyük bir host dosyası hazırlamış adamlar.

sadoece.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hmm Anladım Peki Nasıl Root Ederim En kolay Yöntemini Söyler misin ?

Reaksiyon puanı
2,148
Pardon senin telefonu da s3 diye düşündüm bi an telefonun neyse ona göre googledan aramasını yap kolayca ulaşırsın.

sadoece.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S3 alcam Bu ay sonuna kadar onun için soruyorum zaten

İnşaAllah =) (Unutmayayım)

realmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorma ya. . O kadar forumlarda dolaşıyoruz yabancı-türk duymadım öyle bir terim . Kullanılsa görürdük heralde. Neyse @astegon sen biliyorsun biz anlamayız bu işlerden . Ne Donanım biliriz ne root biliriz nede yazılım :)

poweruser bir terim değil arkadaşım. bir kademedir. sınıftır. sen daha önce bilgisayar kullanmamışsın anlaşılan. bir yetki birimidir poweruser. yönetici administrator olmayan fakat standart kullanıcılardan çok daha bilgili olan kullanıcılar poweruser olarak sınıflandırılır. örneğin windows ta bir kişiye yetki verirken nasıl sınıflandıracağını görmen için sistem sana sorar poweruser mı administrator mu user mi guestmi felan filan diye. arkadaşın üstüne gitmenize gerek yok hemen. biraz araştırsanız bilginizi genişletebilirsiniz

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
poweruser bir terim değil arkadaşım. bir kademedir. sınıftır. sen daha önce bilgisayar kullanmamışsın anlaşılan. bir yetki birimidir poweruser. yönetici administrator olmayan fakat standart kullanıcılardan çok daha bilgili olan kullanıcılar poweruser olarak sınıflandırılır. örneğin windows ta bir kişiye yetki verirken nasıl sınıflandıracağını görmen için sistem sana sorar poweruser mı administrator mu user mi guestmi felan filan diye. arkadaşın üstüne gitmenize gerek yok hemen. biraz araştırsanız bilginizi genişletebilirsiniz

Haklısınız biz kaç kişiye sistem ve yazılım tavsiyesi veririz ? Birşey bilmeyiz ? Masaüstü programlama da vb.net ve C# ile program yazımı yaparız bilmeyiz ? Webmaster-iz CSS-PHP-Mysql-Jquery bilgimiz var , projeleri biz yaparız ama biz birşey bilmeyiz ? siz bilirsiniz..

Arkadaşım Allah aşkına bir git işine. Adam androidde diyor , androidde öyle bir tanımlama-sınıflama yok . Superuser var . Eğer ben bilgisayar kullanmamışsam vay senin haline..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar samsung Galaxy S3 ün gerçeği değilde birebir benzetilmiş i var elimde android işletim sistemli...çok kötü bir şeye de benzemiyor .. bu telefona root yapsam telefonun ekran ışığı çözünürlüğü kamerası değişir mi?