Galaxy S3 mini Stock Rom Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byuCk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar.
Orijinal rom atmak istiyorum Odin programı ile.
Ama SetupConnection kısmında yani daha başta takılı takılıyor.

Denediklerim: Kies son sürüm kurdum, Odin'i yönetici olarak çalıştırdım. Rom'u sammobile'dan indirdim. Bataryayı çıkarıp bekleyip tekrar taktım.
Ayrıca telefonum download modda yani bir yanlışlık yok. Sürücülerde de sorun gözükmüyor. Farklı Odin versiyonları da denedim. Ve Odin'de Auto Reboot + F.Reset seçili.

Sadece bir kere bu aşamayı geçebildim onda da Pit ile ilgili bir hata verdi. Onun dışında hep SetupConnection'da kalıyorum.

Yardımcı olacaklar arkaşlardan Allah razı olsun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yok mu bilgisi olan :(

Arada bir SetupConnection aşamasını geçip şu hatayı alıyorum:

<ID:0/003> SetupConnection..
<ID:0/003> Initialzation..
<ID:0/003>
<ID:0/003> Get PIT for mapping..
<ID:0/003>
<ID:0/003> There is no PIT partition.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yahu yok mu bilen :(

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=21373]byuCk[/MENTION] 2 çözüm buldum birinde sorunu olan arkadaş download moda almamış aldıktan sonra çözülmüş diğerinde başka pcde deneyip çözmüşler istersen dene

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Başka bilgisayarda deneyeceğim birazdan. Usb hata modu açık.

Download moda aldım. İlk mesajımda belirttim. Şimdi başka bilgisayarda deneyeceğim.

Denedim ama sonuç aynı.

Google'u alt üst ettim. Root yapayım diyorum onu da yapamıyorum.

Bazen de böyle bir sonuç veriyor daha enbaşta: Complete(Write) operation failed.

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Bende xda dan baktım odin setup connection yazarsan ingilizce olarak bir sürü konu çıkıyor xdada fakat çoğu başka pcde dene ,başka kablo veya usb yuvası dene , download moda aldığından emin ol gibi cevaplar

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hepsini de denedim... XDA ya da girdim. Orada sayısız konu var. Hepsine bakamadım. Dediğin gibi hep benzer cevaplar. Tekrar tekrar deniyorum şu an...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bu şekilde ID:COM kısmında gözüküyor mu?
IXNxHyc.jpg

Bazı anlatımlarda telefonun usb hata ayıklamasını açman gerektiği söyleniyor onu aç.
Bir de windowsta görev yöneticisinden kies işlemlerini sonlandır, o da engel olabiliyormuş bazen.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Evet o gözüküyor. Ben de şimdi dediğini deniyordum. Kies 2 tane var. Sonlandırdım. Deneyeyim bakalım.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Aynı şekilde sorun devam ediyor...

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yahu bir root bile yapamadım şu telefona.

başka rom yüklemeyi denedin mi?

Denemedim. Bu stock rom diye. Türkiye için orijinal resmi stock rommuş. Sorunlu olduğunu düşünmedim.

Eğer ROM'dan olduğunu düşünüyorsanız tavsiye rom var mı? Stock rom olacak ama. Garanti sorunu yaşamak istemiyorum. :(

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Yahu bir root bile yapamadım şu telefona.

Denemedim. Bu stock rom diye. Türkiye için orijinal resmi stock rommuş. Sorunlu olduğunu düşünmedim.

Eğer ROM'dan olduğunu düşünüyorsanız tavsiye rom var mı? Stock rom olacak ama. Garanti sorunu yaşamak istemiyorum. :(

I8190 değil mi model?
buradan bir indirebilirsin.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
samsungta bu işler bu kadar zor mu? ben sonyde 1 ay sürmedi her dümeni öğrendim zaten hemen herşeye bi flashtool yetiyor

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben de sammobile den indirdim zaten. Ama 4.1.1 denemedim. Deneyeyim bakalım.

samsungta bu işler bu kadar zor mu? ben sonyde 1 ay sürmedi her dümeni öğrendim zaten hemen herşeye bi flashtool yetiyor

Aslında zor değil 2dk lık iş. Bende böyle oldu nedense.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148

yok aslında çok basit odin kullanmak, bu hataya bi anlam veremedim açıkçası
[MENTION=21373]byuCk[/MENTION] sen start'a bastıktan sonra mı hata oluyor?

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yok aslında çok basit odin kullanmak, bu hataya bi anlam veremedim açıkçası
@byuCk sen start'a bastıktan sonra mı hata oluyor?

Evet

Şimdi 4.1.1 stock rom yüklüyorum. Büyük ihtimal aynısı olacak gibi. Ben de anlam veremedim.
Ve ayrıca Download modda sürücü sorunu yaşamazken telefon açıkken sürücü sorunum var. O kadar sürücü yüklememe rağmen aygıt yöneticisinde ünlem gitmiyor. Gitse de kabloyu çıkarıp takayım gene aynı.

Daha geçen gün ağabeyimin telefonuna root işlemi yaptım. Bugün kendime aldım aynı telefonu ama benimkine olmuyor. İkimizinki de s3 mini. Onun telefonuna Root işlemini S3 mini toolkit ile yaptım. Aynı işlemi kendiminkine yapamadım çünkü sürücü sorunu yaşıyorum. İkimizin telefonunun arasında şu fark olabilir. O hızlıal.com dan aldı. Ben farklı yerden. Benimki ithalatçı firma garantili. Slovenyadan ithal edilmiş sanırım. İlk açıldığından o dil vardı çünkü. Bunla bir ilgisi olabilir mi tüm bu sorunların? Ben olabilir diye Türkiye stock rom yüklemek istiyorum işte.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
telefon modelinin i8190 olduğuna emin misin? zip dosyasını dışarı çıkarıyor musun? bir .dll dosyası ve bir .tar.md5 dosyası olması lazım .dll dosyasını silmeden .tar.md5 dosyasını PDA'ya koyman lazım

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Evet 8190. Zip dosyasını çıkarıyorum. Dll ye dokunmadım aynı dizinde duruyor. Tek yaptığım md5 dosyasını pda ya göstermek ve start demek.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
4.1.1 ile de sonuç aynı...

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
4.1.2 i8190xxamb3

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
küçük bir ihtimal ama madem sürücü sorunu yaşıyorsun windows xp yüklü bir pc de deneyebilir misin? veya istersen teamviewer ile bilgisayarına girip bir bakabilirim :)

xp uyumluluk modu da denedim aslında. Abimin telefonu olmuştu benim bilgisayarda. Ama bu olmadı. İkisi aynı telefon. Ama benimki başka ülkeden ithal edilmiş. İthalatçı garantili yani. Bunla ilgisi olabilir mi? XP yüklü bilg. yok çevremde. Teamviever mantıklı.