Galaxy ace S5830 root yapma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YunusTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Not* bu işlemler sadece s5830 içindir. s5830i de denemeyin!!!*

Not**konu hakkında yeterli bilgiye sahip degilseniz bu işlemleri yapmadan önce konu hakkında araştırma yapınız...

Not**root işlemi cihazınızı garanti kapsamınan çıkaracaktır. Tekrar garantiye sokmak için unroot yapınız...*

Telefonumuzu niye rootlarız?
telefonumuzu root yapmak telefon üzerinde tam yetkili kullanıcı olmamızı sağlar. yani telefonumuzun üzerinde çeşitli uygulamalar yardımıyla istedigimiz degisikligi yapabiliriz. yanlız dikkat! cihazınızın üstünde yapacaginiz amatörce degisiklikler telefonunuza zarar verebilir. Ben bu durumda yardimci olmaya çalısıyorum ama kesinlikle sorumluluk kabul etmiyorum!!!

Root yapımı

1-*Root dosyasını
*indirin.*

2-*Dosyayı bilgisayarınıza indirdiyseniz, sd kartınıza atın. (Zip dosyası zipten çıkarmayın olduğu gibi atın sd karta)

3-*Telefonu kapatın ve Recovery Menüsünü görene kadar sırasıyla Orta Tuş + Açma Kapama tuşlarına basılı tutun.

4- siyah ve sadece yazilar olan bir ekran gelecek. Bu ekran dokunmatik değil. Ses açma kapama tuşları ile aşağı yukarı, orta tuş ile de seçim yapıyorsunuz.. Buradan apply update from sdcard ı seçin

5-*Sonra Sd karta attığımız root_upd_1.zip dosyasını bulun ve onu seçin. Açılan ekranda YES i bulun ve seçin tekrar. Yüklemenin yapıldığını göreceksiniz. Bitince reboot system now ı seçin, telefon yeniden başlayacaktır ve artık telefonunuz rootludur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynen dediklerinizi yaptım fakat olmadı? yardım edermisiniz ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dediğiniz gibi yaptım root update 1 dosyasını seçtikten sonra geri ana menüye geliyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dediklerinizi aynen yaptık ancak yes yazan her hangi bir ekran açılmadı sadece reboot system now vardı onu seçtik ve telefon tekrar açıldı. Ancak hala hafıza sorunu yaşıyor.

menot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılı yönergelerle başarılı bir şekilde root yapabilen var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş emeğine sağlık yaptık ama hafıza kartına nerden taşıcaz fazlalıkları

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Root uygulamaları diye aratırsanız, çeşitli root uygulamaları bulabilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayardan indirdim root u winrar dosyası indiriyor sonra sd kartta hangi dosyaya atmalıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardes root dosyasini secince yes cikmiyor system falan cikiyor

R.Önel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş bu superuser dan nasıl root izni verecez

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş yes olayı home tusudur :D ben yaptım super user geldi yani root olayı oldu

S

SDN Misafir

SDN Okuru
Bu Telefonu 2.El telefon borsasından almıştım o ara yaptığım bir hataydı (insan hata yaparak tecrübe sahibi oluyor) telefon 2.el sıfatına yakışır derecede temiz kullanılmış durum da (en azından daha beterlerini gördüğüm için) kasanın soyuk ve çizik ile dolu olmasına da şükrediyorum kenara attım öylece duruyordu bugün tesadüfen karşılaştık kendisiyle, CM 11 atıp üzerine CM Recovery attım. Eğer Recovery Mod'a ulaşamayan arkadaşlar var ise Home + Power + Volume Up komutu yerine Home + Power tuşuna da sürekli basılı tutarak Recovery Mode'a erişebilirler. Ben cihazı aldığımda cihaz da hiç stabil olmayan Custom Rom yüklüydü ve Recovery Mode'a erişmeye çalıştığımda Ramdump Error hatasıyla karşılaşıyor ve Recovery Mode'a erişemiyordum. Sizdeki durum benimkinin aynısıysa veya Recovery Mode'a erişimenizi engelleyen başka unsurlar var ise birde bu şekilde denemenizi tavsiye ediyorum. Bunun yanında cihaz açılışında bataryayı (2 kez) çıkartıp tekrar takıp aynı işlemleri uygulayarakta ilgili adıma erişim sağlayabilirsiniz şimdiki aklım olsa idi telefon borsalarına hiç bulaşmazdım ancak o zamanların vermiş olduğu akıllı telefon hevesine yenik düşmüştüm. Buradan da söyleyeyim bu telefon benim 3 yıl önce yediğim kazıklardan birisiydi bereket cihaz içerisinde hiçbir sorun yok ve İMEİ adresi kayıtlıydı gene de çalıntı mal olup olmadığı kafamı kurcaladığı için cihazı birkaç hafta kullanmadım veya kullandıysam da cihazı aldığımda dair ilgili kişiden belge istemiştim. Cihazı alıp eve geldiğimde hesap makinesinden tutun Saat'e kadar hiçbirşey düzgün çalışmıyor ve arama yapamıyordum veya yapsam da arama kesik veya cızırtılı bir şekilde karşı tarafa gidiyordu CM 11 Custom Rom atarak bu sorunumuda çözdüm. Eğer bu adımları bilmeyen bir kullanıcının başına gelse bu adımları yapabilmek için bile en az 60 ila 70 TL arasında değişen yazılım ücretine tabii tutulacaktır. Bu sebepten ötürü az ücret ödeyip te temiz 2.el telefon bulmak hayalden de ötedir. Telefon borsaları haricinde elden alım-satım yapılmasından yanayım. Ben o zamanların 300 TL tabletini takas ederek bu cihaza sahip olmuştum. Cihazın ekranı, İç bileşenleri hiçbir zarar görmemişti. Şimdi de cihaz için arka kapak ön ekran ve kasa satın almayı düşünüyorum parçaların montajını kendim yapacağım 40 ila 50 liraya denk geliyor hemen hemen yani cihaz bana nereden baksanız takas yapmasa idim 250+60 TL ye mâl oldu diyebilirim. Bu tip sıkıntıları yaşamamak için bu insanlıktan nasibini almamış, şeref ve haysiyet yoksunu çakallara aman diyeyim kolunu kaptırmayın astarını isterler sonra hazır konu üzerinde iken benden tüm kardeşlerime tavsiyedir tüm üyelere ve SDN çalışanlarına hayırlı akşamlar.