• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Galatasaray'dan Hükmen İstegi

TFF deki kurallara bakıyorumda birisi diyorki hükmen mağlup olur(Bu kural anadolu tkımlarına).Sonra orada bir madde fırlamış oda aynı duruma diyorki futbolcuya ihtar falan(Buda Fener için).2 farklı karar maddesi neden çünkü fener gibi takımlar rahat etsin diye.Bilica'da böylelikle daha çok artezyen kuyusu açar sahalarda...Lugano'da voleybol oynar.Kolay gelsin ne diyelim..

Ortalığı karıştırma.

Daha 2-3 hafta önce Bursaspor maçında da kural hatası yapılırkende gelip konuşsaydın? Ne oldu o pozisyona? Bariz kural hatasıyken niye maç tekrarlanmadı? Bütün eski hakemler maçın tekrarlanması yönünde fikir belirttiler TFF nerdeydi o zaman? Yoksa Bursa içinde 3. farklı bir karar maddesi mi var?

193369691a.jpg

Futbol kuralları usül kitapçığının 17. maddesinin c bendinin 3. fıkrasında net olarak şu ifade yer almakta:

" Bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır."

Hakem tarafından onarım yapıldığına göre hükmen yenilgi isteyen kuralları bilmiyor demektir.

Beşiktaş değilde Galatasayar'ın hükmen yenilgi istemeside benim aklıma tek bir şeyi getiriyor:
Galatasayar'ın canını oldukça acıtan bir kuyruk acısı varmış...

sg allah başınıza taş yagdırmasın iyimi bu habere bi fb olarak gülüyorum sadece gs böyle bir istegi eger gerçekse bu ki sdn cıktıysa bu haber gerçektir yazık gs ya bu hallere düştünüz capulcu takımı gs

Gs tüm maçlarda hükmen galip olsun , böyle bir şeye dönüşsün istek.:thumbup:
Bu istediği olmuyor çünkü.
Kurallardada tahribat onarılamıyorsa yada maçın oynanmasını engelliyorsa maç iptal edilir diyor istediğimiz gibi bakmayalım. :dirol:

Doğru yada yanlış hakem onarmış, gerekeni yapmış bu saatten sonra size sadece oturup halinize ağlamak düşer :D :D

Ortalığı karıştırma.

Daha 2-3 hafta önce Bursaspor maçında da kural hatası yapılırkende gelip konuşsaydın? Ne oldu o pozisyona? Bariz kural hatasıyken niye maç tekrarlanmadı? Bütün eski hakemler maçın tekrarlanması yönünde fikir belirttiler TFF nerdeydi o zaman? Yoksa Bursa içinde 3. farklı bir karar maddesi mi var?

ufuk bursa maçındaki olayla bu bir değilki.
birinde pemaltı yanlış kullanılıyor bunda ise sahaya tahribat var.
hakemlik yapan arkadaşa danıştım ,hükmen mağlup filan değilde , sahayı eşelediği sırada sarı kart vermesi gerekirmiş.
ama hakem üst üste 2. sarıyı veremedi :thumbdown:

bunuda cd yapıp dağıtsın aziz yıldırım..

Ortada kuyu var yandan geç TFF + MHK + PFDK

Kuyu kazmak için kazma gerekli mi?

Evet bir kazma gerekli...

Brezilya'nın Geremio kulübünde oynarken otobüste takım arkadaşınla işi pişirirken yakalandın. Adına şarkılar bestelendi, YouTube senin videolarınla dolu Bilica, sana söylenmesi gereken her şey söylenmiş te seni adam diye oynatan Fernebahçe'ye ne DEMELİ...

sg allah başınıza taş yagdırmasın iyimi bu habere bi fb olarak gülüyorum sadece gs böyle bir istegi eger gerçekse bu ki sdn cıktıysa bu haber gerçektir yazık gs ya bu hallere düştünüz capulcu takımı gs

doğru konuş burası senin bildiğin forumlardan değil,,,,

Yavaş yavaş...

Haberin gerçeğini bilmeden sallamayacaksın.

Bir taraftarım ortaya attığı bu kuralı Galatasaray'a mal edemez kimse.

Ben Bir Galatasaraylı Olarak Fanatik Değilim Ben Türkiyede Futbolun İşi Bitmiştir Diyorum Ben Hayatımda Bukadar Saçma Bir Fubtbol İzlemedim İzlemekte İstemiyorum Verilmesi Gereken Kartlar Verilmiyor Verilmemesi Gereken Kartlar Veriliyor Adam gibi maç yöneten yok adam gibi fedarasyon yok yaw arkadaş biz maç izlemek istiyoruz kavga şike gürültü görmek istemiyoruz sırf bu yuzden maçları ilzmeyide bıraktım Avrupa Liglerini İzlesinlerde avrupada hakemlik futbol nasıl oluyormuş öğrensinler sevgiler.

Yazık gerçekten.Bir futbolcu öncelikle ahlaklı olmalı.Bu adamın yaptığı gerçekten çirkeflik.Söyleyecek laf bulamıyorum.Sezon başından beri yaptıklarına bakılmalı.Gerçi bu adam sivastayken bu tarz hareketleri yoktu ama demekki para bozdu bu adamı.

Futbol kuralları usül kitapçığının 17. maddesinin c bendinin 3. fıkrasında net olarak şu ifade yer almakta:

" Bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır."

Torres'de geçen ay yapmıştı aynı şeyi.bırakın tekrarı,hakem torres'e kart vermedi...

Şaşırılacak bir durum değil.Sahadaki kazmalığını tüm herkeze gösterdi. Ben bjkli olduğum halde beşiktaşın şampiyon olmasını istemiyorum. Ertuğrulun kurmuş olduğu takımla şampiyon olan denizli , 2.yılında da bala ...te yine şampiyon olmasını istemiyordum, yenilgi iyi oldu.

"Bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği and...a cezalandıramamış ve futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır.

öncelikle facebook GS nin yayın organı değil. :) sırf haber okunsun diiye bu başlık atılmış.. geyik habercilik bu kadar yani facebook haber kaynağı sayılıyor :)

göreceğiniz gibi kuralda çok açık lakin bulurlar bir kılıfını , sahadaki kasaba sarı bile gösteremiyorlar takımını mı hükmen maglup edecekler komik olmayın...

Beşiktaşlıyım. Bilica denen herifi Sivasspor zamanından beri sevmedim. Bu tip adamlar yüzünden FB antipatisi artıyor bence. Maça gelince ,tekrarlanması veya hükmen galibiyet vs. saçma olur. Galibiyeti haketmedik, hazırdan galibiyete ihtiyacımız yok. Önce kendimizi düzeltmleliyiz .

Kardeşim kural kitapçığında kural açıkça diyor ki böyle bir durumda futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır.Ancak karşımızda federasyon yerine fenerasyon olduğu için maç böyle kalır.Bunu GS li bir futbolcu yapsaydı bu kural işletilirdi ama FB li biri yaptığı için muaf tutulur...Fenerasyonun işi FB yi şampiyon yapmaktır...:cursing:

ben olsam bende yapardım çaktırmadan:D

Kardeşim kural kitapçığında kural açıkça diyor ki böyle bir durumda futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır.Ancak karşımızda federasyon yerine fenerasyon olduğu için maç böyle kalır.Bunu GS li bir futbolcu yapsaydı bu kural işletilirdi ama FB li biri yaptığı için muaf tutulur...Fenerasyonun işi FB yi şampiyon yapmaktır...:cursing:

Kural kitapçığında diyor ki;
oyuncunun açtığı delik onarılmazsa -ki hakem deliği onardı-.