Galatasaray'dan Ercan Saatçi açıklaması!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Galatasaray Spor Kulübü Derneğinden Zorunlu Açıklama

Bazı internet sitelerinde yer alan görüntülerde; Hürriyet Gazetesi spor yayın koordinatörlüğü görevini sürdüren Ercan Saatçi ile Fenerbahçe Spor Kulübünün televizyonun da program yapan Metin Özülkü arasında geçen ve Kulübümüz hakkında açık küfür kelimelerinin kullanıldığı bir diyalog geçmektedir.

Söz konusu şahıs bugünkü Hürriyet Gazetesi’nde konu ile ilişkin bir açıklama yapmış ve bir yandan küfrü savunarak diğer yandan ise göstermelik ‘’özür’’ dilemiştir.

Spor ahlakı ile ilişkisi oldukça zayıf olduğu bir kez daha anlaşılan bu şahıslar, bu diyalogla kendi seviyelerini ortaya koymuşlardır.

Sporculuğun ve spor ruhunu taşıyanların en önemli özellikleri rakibe saygı ve nezaket kurallarını özümsemiş olmalarıdır.

Türkiye’deki spor kültürünün neden çağdaş bir düzeye ulaşamadığının bir kanıtı da, söz konusu şahısların gerçek kimliklerini gizlemek suretiyle hem televizyonlarda program yapabiliyor olmaları, hem de içlerinden birinin Türkiye’nin önemli gazetelerinden birinin yöneticisi olup köşe yazıyor olmasıdır.

Bu kimselerin gerçek kimlikleri ortaya çıktığında bu tür görevleri ifaya devam etmeleri, bu kimseleri istihdam edenleri de kötü ve çirkinden yana taraf haline getirecektir. Bir başka deyişle bu kimseler gerçek yüzleri ortaya çıktığında şu an işgal ettikleri mevkileri terk etmek zorundadırlar.

Nezaket ve saygı herkesin uymakla yükümlü olduğu toplumsal kurallar olmakla beraber sorumluluk makamlarında bulunan kimselerin daha özenli davranmak yükümlülükleri bulunmaktadır. Bir sorumluluk makamını işgal eden herhangi bir kimse, kendisi bakımından taraftarlara gösterilen ve aslında olmaması gereken hoşgörüyü bekleyemez.

Öte yandan bahse konu olayların cereyan ettiği televizyonun sahibi olan Fenerbahçe Spor Kulübünün kendi internet sitesinde yapmış olduğu açıklama meseleyi saptırmaya yöneliktir. Kendi televizyonlarında meydana gelmiş ve Türk Sporu bakımından esefle karşılanması ve kınanması gereken bir olayı yok saymış olmalarını ve konuya ilişkin herhangi bir beyanda bulunmamalarını kabul etmek mümkün değildir.

Sporun gelişmesi ve küfürün engellenmesi için mücadele ettiğini beyan eden herkesin açıkca kınaması gereken, bu küfürlü hakeretin kime yapıldığının hiçbir önemi yoktur. Önemli olan sporun gelişmesine ve küfürün önlenmesine hizmet amacı ile hareket etmek ve sorumluluları cezalandırmaktır.

Türkiye Spor Kamuoyu nezdinde çoktan mahkum edildiğine inandığımız sorumluların açıkca bütün spor çevreleri tarafından kınanması bir zorunluluk olup stadlarda küfrü engellemek isteyen, ülke sporuna katkı yapmak arzusunda bulunan herkes bakımından bir ödevdir.

Türk Spor Kamuoyu önemli ve tarihi bir sınavdan geçmektedir. Ya bir bütün halinde olayları hiç saptırmadan gizlemeden meseleyi tam olduğu gibi görerek ve göstererek küfrün her türlüsünü kim tarafından kime yapıldığına bakmaksızın kınayacak, ya da bu tavrı ortaya koymayarak küfre cevaz veren bir tutum sergileyecek ve tarih önünde hesap vermek durumunda kalacaktır.

“Galatasaray Türkiye’dir” söyleminin sahibi Galatasaray Spor Kulübü Derneği olarak başta Futbol Federasyonu olmak üzere Türk Spor Kamuoyunu küfre karşı bu ortak tavra katılmaya davet ediyoruz.

Bütün bunların yanında sorumluların teşhirini sağlamak maksadı ile gerekli hukuki süreçleri başlatmak için girişimleri yaptığımızı ve sorumluların Türk Spor Kamuoyu dışında ayrıca bağımsız Türk adaleti önünde de hesap vereceklerini Kamuoyuna duyururuz.

Galatasaray Spor Kulübü

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Türk Spor Kamuoyu önemli ve tarihi bir sınavdan geçmektedir.Ya bir bütün halinde olayları hiç saptırmadan gizlemeden meseleyi tam olduğu gibi görerek ve göstererek küfrün her türlüsünü kim tarafından kime yapıldığına bakmaksızın kınayacak, ya da bu tavrı ortaya koymayarak küfre cevaz veren bir tutum sergileyecek ve tarih önünde hesap vermek durumunda kalacaktır.

Umarım bir şeyler değişir ama pek inancım yok...

Koyun gibi bir küfürlü tezahürata eşlik etmekten,rakibi aşağılayıcı bir pankartın arkasına geçmekten vazgeçeriz inşallah...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İşte beklenilen açıklama bu.

Sabah söylediklerimi neredeyse kulüp harfi harfine söylemiş.

Bu işin peşini bırakmak yok.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şu an Kanaltürk'te canlı yayında bu insan denilen varlık.

Ayak yapmaya devam ediyor.

rheumon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Sporun gelişmesi ve küfürün engellenmesi için mücadele ettiğini beyan eden herkesin açıkca kınaması gereken, bu küfürlü hakeretin kime yapıldığının hiçbir önemi yoktur. Önemli olan sporun gelişmesine ve küfürün önlenmesine hizmet amacı ile hareket etmek ve sorumluluları cezalandırmaktır.

:yes::yes::yes:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bu açıklama Ercan Saatçi'yi çok üzmüş öyle dedi az önce kendisi. :D

Kanaltürk'te Son Kale programını izleyin. :)

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Helal olsun açıklama yerinde olmuş.Adalete versin hesabını.
bu adamın neyini izliyon AliA.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Fenerbahçe'nin resmi siteden yaptığı açıklamanın nasıl da yalan olduğunu izliyorum.

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu görüntüler kelle götürmeli. Birileri kovulmalı. Birde Metin Özülkü'yü adam bilirdim ben.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Verdiği isimler teker teker yalanlanıyor valla.

Bu arada Reha Muhtar'a da helal olsun. İyi kapak yaptı Metin Özülkü'ye.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Küfür eden herkes, afişe olan bu iki adama nasıl da saldırıyor..

Ben eleştirmiyorum çünki ben de aynı hatayı yapıyorum bazen.

Onlar da özel bir ortamda konuşuyor bizler de..Ama onlar afişe oldu..

FB yenilgisinden sonra gündem iyi ddeğiştirildi..

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bende bir Galatasaray taraftarı olarak olaydan son derece rahatsız olmakla beraber o diyalogun tribünde oturan herhangi iki taraftar veya şeref tribününde oturan herhangi bir takımın yöneticileri arasındada geçebileceğine hatta geçtiğine inanıyorum.Bu kınayanlar acaba kendi aralarında FB hakkında hiç böyle konuşmuyorlarmı.Yada GS'ye küfür eden tek FB'li Ercan Saatçi'mi.Bu tamamen bizim yapımızla alakalı bir durum biz böyle yorumluyoruz futbolu kendi aramızda maalesef.Bu kişilerin talihsizliği bunun bir şekilde dışarı yansımış olması.Yoksa çok olağanüstü bir durum değil.Türkiye'de her an herkesin kendi aralarında kullandığı laflar.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Zamanında GS, FB ve BJK lısı yanyana maç seyrediyorduk, bir iki densiz çıkıp ortalığı düşmanlığa ve savaş alanına çevirdi ve bir reklamda dendiği gibi herkes de yedi. Yazık.
İşin daha da çirkef yanı, bu yetmedi, örneğinin FB - AZ maçında gördüğümüz Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir fotoğrafta esefle seyrettiğimiz bir görüntü artık işe tuz biber ekti. Düşünün, fotoğrafta bir yanda FB seyircisi arada polis koruması ötede yine FB seyircisi. Yuh!
Bir dönem bazı idarecilerin bulaştığı bu çirkefi artık kulüp yöneticileri silmelidir.
Biz birlik ve dostluk içerisinde yaşaması gereken bir milletiz. ayrıca sadece bir spor müsabakası denen bu olayda yenmeyi veya yenilmeyi öğrenmeli, bunun bir spor olduğunun bilincine varmalıyız. İşte bu yazıya konu olan kişiler de maalesef Fenerbahçelilik ahlakını bilmeyen, fanatik Fenerbahçeli görünümünde ancak fikren ortadaki parsayı götürmeye çalışan zavallılardır.
Ben bir Fenerbahçeliyim. Evet 10 yıldır Kadıköyde GS yi de yeniyoruz. Ama maalesef dar kafalı yöneticiler yüzünden hala GS yenip dünya şampiyonu olduk sanıyoruz. İşte Tvde konuşan bu iki kişi de bu dar kalıplarda sözde FBli kişiler. Artık Gsyi BJKyı aşacaksın. Bir sene Şampiyonlar ligi finali, ertesi sene Uefa kupası finali, daha ertesi sene belki yine Uefa kupası finali. Bu düzeye gelebildiğin zaman, bu kupaları kazanmasan bile zaten artık GS BJK gibi hedeflerden sıyrılır gerçekleri görürsün.
Bana kalırsa ezeli rakibimiz olan değerli takımların sempatizanlarının da bu tür abuk kişilerin söylemlerini pek kaale almaması en doğrusu. Densizler her yerde, her kulüpte olabilir. Ama ne FB GSsiz, ne GS BJKsız ne de BJK FBsiz olamaz. İşin gerçeği işte bu.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Zamanında GS, FB ve BJK lısı yanyana maç seyrediyorduk, bir iki densiz çıkıp ortalığı düşmanlığa ve savaş alanına çevirdi ve bir reklamda dendiği gibi herkes de yedi. Yazık.
İşin daha da çirkef yanı, bu yetmedi, örneğinin FB - AZ maçında gördüğümüz Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir fotoğrafta esefle seyrettiğimiz bir görüntü artık işe tuz biber ekti. Düşünün, fotoğrafta bir yanda FB seyircisi arada polis koruması ötede yine FB seyircisi. Yuh!
Bir dönem bazı idarecilerin bulaştığı bu çirkefi artık kulüp yöneticileri silmelidir.
Biz birlik ve dostluk içerisinde yaşaması gereken bir milletiz. ayrıca sadece bir spor müsabakası denen bu olayda yenmeyi veya yenilmeyi öğrenmeli, bunun bir spor olduğunun bilincine varmalıyız. İşte bu yazıya konu olan kişiler de maalesef Fenerbahçelilik ahlakını bilmeyen, fanatik Fenerbahçeli görünümünde ancak fikren ortadaki parsayı götürmeye çalışan zavallılardır.
Ben bir Fenerbahçeliyim. Evet 10 yıldır Kadıköyde GS yi de yeniyoruz. Ama maalesef dar kafalı yöneticiler yüzünden hala GS yenip dünya şampiyonu olduk sanıyoruz. İşte Tvde konuşan bu iki kişi de bu dar kalıplarda sözde FBli kişiler. Artık Gsyi BJKyı aşacaksın. Bir sene Şampiyonlar ligi finali, ertesi sene Uefa kupası finali, daha ertesi sene belki yine Uefa kupası finali. Bu düzeye gelebildiğin zaman, bu kupaları kazanmasan bile zaten artık GS BJK gibi hedeflerden sıyrılır gerçekleri görürsün.
Bana kalırsa ezeli rakibimiz olan değerli takımların sempatizanlarının da bu tür abuk kişilerin söylemlerini pek kaale almaması en doğrusu. Densizler her yerde, her kulüpte olabilir. Ama ne FB GSsiz, ne GS BJKsız ne de BJK FBsiz olamaz. İşin gerçeği işte bu.

Böyle Fenerbahçeli dost başına . Yıllardır bu forumdayım ilk defa böyle yorum gördüm bi Fenerbahçeliden. Tebrik ederim:closedeyes:

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
sevgili onursevim,
evet ben fenerbahçeliyim hem de kongre üyesiyim.
tebrik etmişsin, teşekkürler de, ben anormal bir şey yazmadım. söylenmesi gerekenleri yazdım.
Şimdi biraz GSli dostlara takılayım. Ama kızmasınlar sadece espri.
ben on yıldır adamları yeneceğim, kafadan 3 puanımı alıp, hatta averajımı arttıracağım bir de nasıl şeettik diyeceğim, döveceğim, hakaret edeceğim. Ne kadar dar kafalı bir davranış? Adamları her gördüğüm yerde alınlarından öpüp, teşekkür etmem lazım. Mantık bunu gerektirmez mi?
Şaka bir yana, medyanın pompası ile doldurulan zavallı yurdum halkı maça savaşa gidermiş gibi gittikçe, 100 yılı aşkın baki olan dostluk ve tatlı rekabet bir iki haddini bilmezin elinde oyuncak edilirse bu tür sonuçlar işte futbolumuzu bu duruma getirir. Bunda şaşacak bir şey yok. 100 yıldır elimizde bir dünya üçüncülüğü, GSın uefa kupası ve süper kupası var.
Bu böyle mi olmalıydı?
Artı, ligden 3 büyüklerden birini çektiğimizi varsayalım. Sizce o ligin ne değeri kalırdı? Yani Kasımpaşayı yenip tribün mü dolduracaksın, Sivası yenip şampiyon mu olacaksın? Yanlış anlaşılmasın ismi geçen kulupleri asla küçümseme niyetinde değilim. Amma ve lakin 3 büyükler olmadan, hatta biri dahi olmadan o lig,lig olmaktan çıkar. Hal böyleyken, acısıyla tatlısıyla bir asırı çoktan devirmiş bu 3 güzide kulübümüzün seyirci bazında hala adeta savaşa itilmesi çok yanlış. Vakta ki, bu 3 kulübümüz sadece görüntüde ve söylemlerde düşmanmış gibi itişip kakışsalar da aslında arada çok büyük menfaat yakınlaşmaları dönmektedir. bunu yurdum seyircisi bilmez.
en basit örnek. bir kaç yıl evvel FB Trabzon çekişmektedir, GS ise önüne gelenden 2 veya 3 yemektedir. Son maçta GS Trabzona gitmektedir. GS li arkadaşlara merak etmeyin orada 3 atarsınız dediğimde alay etme allasen denmiş, sonuçta GS Trabzona 4 çekivermiştir ve elbette FB şampiyon olmuştur. Yine bir kaç yıl önceki meşhur Denizli beraberliğinde eğer FB Denizliyi yense idi mali açıdan dar durumda olan GS, oldukça kötü günlere doğru gidecekti. Ama karambolda FB şampiyonluğu GSye hediye etmiştir.
Dostlarım önceki yazıda belirttiğim gibi bu 3 kulüp olmadan ülkede lig olmaz. olamaz. Ama biz de artık bu işin bir spor müsabakası olduğunu, yenmenin de yenilmenin de bir şeref olduğunu asla unutmamalı, savaşa değil maça gitmeliyiz. Evet elbette birbirimizi biraz kızdırmak hakkımız. Ama bu kızdırmaları da analar bacılarla değil daha sempatik elemanlarla yapmalıyız.
Zaten bunu bilincine ulaşsaydık birbirimize düşeceğimiz yerde Avrupada bir kaç değil onlarca kupanın sahibi olurduk.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Anormal gelir tabi objektif yorum göremiyoruz ki ...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben de teşekkür ederim. Bizim istediğimiz de bu zaten.

Ortada büyük bir yanlış var. Milletin bu yanlışın karşısında olacağına fanatik duygularını bastıramayıp yanlarında oluyor. Neymiş biz de öyle konuşuyormuşuz. Ben öyle konuşmuyorum, konuşmam da. Beni bilen bilir.

Ay önce Mehmet Helvacı olayın mahkemeye taşınacağını açıkladı. Bundan sonra olacakları hep beraber izleyeceğiz artık.