Galatasaray'da hedef Ertuğrul Sağlam!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sağlam, önce Bursaspor'un ardından da bir İstanbul kulübünün teklifine şu cevabı verdi; 'SEZON SONUNDA GÖRÜŞELİM'

İbrahim Yazıcı'nın, 2012'de bitecek sözleşmesini uzatma yönünde yaptığı önerisini lig bitimine erteleyen Ertuğrul Sağlam'a, sürpriz bir talip daha çıktı. Herkes Beşiktaş üzerinde duruyor ama değil.

Bursaspor'da gündemo kadar yoğun ki; Ertuğrul Sağlam'ın sözleşmesiyle ilgili konu sanki ikinci planda kaldı.

Aslında, öyle değil.

Sağlam'la ilgili enteresangelişmeler var.

Tabii, herkes, Schuster'le yollarını ayıran Beşiktaş'ın Ertuğrul hocaya kanca atıp, atmayacağını konuşuyor.

Doğal ancak enteresan değil.

Önce, Bursaspor ile Ertuğrul Sağlam arasında neler yaşandı ona bir bakalım.

Bursa spor kamuoyu, zaten kendisiyle uzun vadelibir anlaşma yapılmasında hem fikir. Kabul etmek lazım, Bursaspor'da yaptıkları, duruşu, şehirle kurduğu bağ onu, “Olmazsa, olmaz”durumuna getirdi.

Çok sevildiğini söylemeye gerek bile yok.

Zaten, Başkan İbrahim Yazıcı da, genç teknik adamla sözleşme uzatmak istediklerini açıklamıştı.

Eyleme de geçmiş. Sağlam'a, 2012'de bitecek olan mukavelesiyle ilgili “Gel sözleşmeni uzatalım”demiş.

Ertuğrul hocanın yanıtı, “Sezon sonunda görüşelim”olmuş.

Kulüpte yaşananlardan dolayı rahatsızlık duyduğunu, hatta ve hatta “Böyle devam ederse bizim burada durmamızın bir anlamı yok”dediğini de hatırlatayım.

İkinci gelişme, daha enteresan.

Herkes Beşiktaş'tan bekliyor ama teklifbir başka İstanbul kulübünden geliyor.

Galatasaray'dan.

Bu bilgi, sarı kırmızılı kulübün içinden de teyit ediliyor. Hagi'nin akıbeti zaten belli. Fatih Terim'in de gönülsüz olduğunu hesaba katarsak, Adnan Polat, Türk futbolunda yıldızını parlatmaya devam eden Sağlam'ı ciddi ciddi takımının başında görmek istiyor.

Şunu kabul etmek lazım;

Tamam, Türk teknik adamlar son yıllarda büyük çıkış içerisinde. Ancak, baktığınızda Fatih Terimve Mustafa Denizli'nin arkasından sayabileceğimiz tek isim var. O da Ertuğrul Sağlam.

Polat da, kendisini kurtaracak kişinin Sağlam olduğunu bildiği için, böyle bir hamle yaptı.

Merak ediyorsunuzdur;

Ertuğrul hoca, Galatasaray'ın teklifine ne dediğini.

“Sezon sonunda görüşelim”yanıtınıvermiş.

Yani, şu an görüşmeler ligin bitimine kilitlenmiş durumda.

Biz de, bekleyip göreceğiz.

Orhan Güney / Olay

Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren Galatasaray'ın yeni sezon için Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a teklif götürmesi üzerine Yeşil-beyazlı yönetim bir açıklama yaptı.

Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, Galatasaray'ın Ertuğrul Sağlam'ı istemesinin normal bir talep olduğunu belirterek, "Yönetime gelen böyle bir haber yok. Biz hocamızdan çok memnunuz. Kulüp olarak kendisiyle 2012'de sözleşmemiz bitecek. Ancak camia onu bırakmayacak" dedi.

Nayman, Bursa'nın Ertuğrul Sağlam'ı çok sevdiğini hatırlatarak, "Biz kararlıyız, hocamızdan memnunuz. Onunla devam etmek istiyoruz. Taraftarlarımız onu çok seviyor. Mukaveleyi uzatmak için başkanımız kendisiyle ara ara görüşüyor. Hiçbir sıkıntı çıkmayacaktır ve hocamız bizimle yeni zaferlere ulaşacaktır" diye konuştu.

İHA

Kaplan7

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Aslında Fenerbahçeli olmayıp da en çok saygı duyduğum kişilerden birisidir E.Sağlam.GS'nin başına gelmesi bazı sorunlarını çözer.Ama bir de BJK'li olması durumu var.Son olarak da BJK'nin de T.Direktöre ihtiyacı var.Bence bu haber doğru olsa bile zor GS için.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Yerlilerden Abdullah Avcı, yabancılardan Lucescu favorim.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Abdullah Avcı gibi "içimizden biri" dururken Ertuğrul Sağlam'ı istemiyorum.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Süper Lig için olabilir ama Avrupa'da galibiyet'e hasret bir Teknik hoca. Kişiliği ise çok efendi. Kendini geliştirirse tabiki gelsin.. .

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Valla ben gelmesini isterim. Adam gibi adam.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Valla bize karşı oynadıkları o rezil futbolu oynatacaksa gelip, küme düşelim daha iyi. Ben futbolu bu tip bir oyun olması için sevmedim, yenileceksek de adam gibi yenilelim.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Abdullah Avcı gibi "içimizden biri" dururken Ertuğrul Sağlam'ı istemiyorum.

Valla bize karşı oynadıkları o rezil futbolu oynatacaksa gelip, küme düşelim daha iyi. Ben futbolu bu tip bir oyun olması için sevmedim, yenileceksek de adam gibi yenilelim.

İşte Galatasaraylı yorumu. Ertuğrul birçok (küçük) takım için iyi bir teknik direktör olabilir ancak büyükler için kesinlikle olamaz. Efendiliğine, dürüstlüğüne kimsenin en ufak bir lafı olmaz ancak sadece bunun için de bir büyük takımın başına getirmek küçük düşünmektir bana göre. Morinho gibi gittiği takımın oyuncu ve futbol yapısına, oynadığı ligin karakterine göre değişkenlik gösterebilen, uyum sağlayabilen bir futbol mantalitesi, bilgi ve yetisi yok çünkü. Olmadığını da Beşiktaş'ın başında gösterdi zaten.

tarıkbuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bence galatasaray yıne eskı teknık direktörlerınden bırını getırecek.tahmınım feldkamp'ı getırebılırler

Sadr-ı Cihan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Türkiye de öyle büyük hocalar iş yapamıyor bence.Futbul Türkiye de başka boyutlarda ilerliyor.Ayrıyeten GS ın Avrupa da yer alamayacağını da düşünürsek öyle büyük hoca falan geleceğini sanmyorum gelen de para iiçin gelecektir.Bu yüzden Eric Gerets ve Lucescu yu çok beğeniyorum ayrııyeten Tolunay Kafkas veya Abdullah Avcı da iyi olabilir kanaatindeyim...

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ertuğrul sağlam açıklama yaptı net bir dille kesinlikle galatasaray ile böyle bir görüşmem olmadı dedi.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
HİÇBİR TAKIMLA GÖRÜŞMEDİM

Galatasaray ile görüştüğü yönünde çıkan haberleri değerlendiren genç teknik patron, "Şu anda ne Galatasaray ne de başka bir takımla görüşmemiz olmadı. Böyle bir şey kesinlikle yok. Şu anda bu gibi işlerle uğraşmak yerine tüm enerjimizi ve konsantrasyonumuzu, nasıl daha yukarılarda ligi bitiririzle meşgul etmek istiyoruz. Sözleşme konusunda biz başkanımızla yüzeysel anlamda görüştük. Bursa'da çok mutlu olduğumu söyledim. Bu takımı bir yerlere getirdik, emeğimiz var. Biz bu takımı nasıl bir Avrupa takımı yaparızı düşünmeye başladık. Bu kadar büyük düşünürken bu doğrultuda bizim hedeflerimizle örtüşecek bir bütünlük, şehir desteği ve kulüp yapılanması olursa seve seve burada uzun yıllar çalışacağımı söyledim. Bursa daha büyük başarılar istiyor. Elde ettiğimiz başarıları devamlı ve istikrarlı hale getirmemizi istiyor. Ciddi anlamda kulüp yapılanması ve şehir desteği gerekiyor. Bu gerçekleşir ve bizi heveslendirecek ortam olursa çok uzun yıllar burada kalırım" dedi.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Bakın Raşit Hocayı getirelim diyorum. Şu anda tecrübeli, genç oyuncuların psikolojisinden anlayan ve Türk TD olarak denenmemiş bir Raşit Çetiner var gerisi yalan :)

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Ertuğrul SAğlam yakışır, Abdullah Avcı da olur