Galatasaray tarih yazdı! Galatasaray Medical Park 68 - 64 CSKA Moskova

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Spiker: Neden etkisiz kaldınız?

Teodosic: Siz daha önce böyle bir taraftar gördünüz mü? Parkede olsaydınız anlardınız...

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Bu maci kazanmamiz super oldu.Özellikle bizi çekemeyen kıskançlar için çok güzel bir KAPAK. !!! Basketbolda futbolda her yerde her zaman büyüksün GALATASARAY.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
CSKAlıların bakışlarına bak. :D

AlPSqoFCMAEVZF7.jpg

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
başlığı görünce futbolda bir şey yaptık sandım :P :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İşte oyuncularımız sevinirken Oktay Mahmuti büyük bir gurur içinde bu mutluluk tablosunu izliyor... Adamın dibisin Oktay hoca!

wgvTI.jpg

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
mahmuti124_400x600.jpg

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 14 maçtır yenilmeyen CSKA Moskova'yı deviren Galatasaray Medical Park'ın antrenörü Oktay Mahmuti, maç öncesinde bu sonucu alacaklarına inandığını söyledi.

Mahmuti, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koyduklarını dile getirerek, ''Maç boyunca hızlı hücumlardan sayı yememeyi hedefledik. İlk devre bunu başardık, ancak ikinci yarı bunu yapamadık. 3. devreye iyi başlayamadık ama sonra istediğimiz savunmayı yapabildik. Neticede bir galibiyet elde ettik. Maçın genelinde iyi oynadık. Sadece mücadele kısmında değil, aynı zamanda akıllı da oynadık'' diye konuştu.

''CSKA Moskova'yı yeneceğimize inanıyordum'' diyen Mahmuti, ''Maça en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Ekip olarak birbirimize inanıyoruz, beraber başaracağımıza inanıyoruz. Bazen başaramıyoruz, bazen başarıyoruz. 'Bu galibiyete inanıyor muydunuz-', sorusuna net söylüyorum: İnanıyordum'' ifadelerini kullandı.

-''Kimseden korkmuyoruz''-

Mahmuti, herkese saygı duyduklarını ama kimseden korkmadıklarını vurguladı.

''Belki en kaliteli, en iyisi olmadığımızı biliyoruz'' diyen Mahmuti, taraftarların beklentilerinin büyüdüğünün hatırlatılması üzerine de, şöyle konuştu:
''Zaaflarımızın olduğunun da farkındayız. Ama kimseden korkmuyoruz. Sezona başlarken, hiç bir şeyin sözünü vermedik. Biz 'CSKA Moskova'yı yeneceğiz' demedik. Biz sadece kendimiz olmaya çalıştık. Belki de insanların beğenisini böyle kazandık. Bizim için bu baskı da olsa, aynı zaman da bir keyif. Dörtlü Final'e ulaşırız, ulaşmayız bilemem. Ama nöbetçi suçlu buradadır, oraya gidemezsek antrenör olarak nöbetçi suçlu ben olurum.''

-''Krstiç bütçemizin yarısından fazla''-

Mahmuti, ''Krstic gibi bir oyuncu karşısında, 5 numaralı bir oyuncu ihtiyacı eksikliğini hissettiniz mi-'' sorusu üzerine de ''5 numaralı bir oyuncumuzun olmadığını biliyoruz. Benim için en kolay şey, 'ben istedim yönetim almadı' demektir. Ama yönetim o sıralar çok büyük arzu içinde bu transferleri yapmaya çalıştı. Bazı gerçekler var. Hepimiz Ferrari kullanmıyoruz burada. Bizim için bir Krstic söz konusu bile olamaz. Bizim bütçemizin yarısından fazla bir değere sahip'' ifadelerini kullandı.

-''Taraftarlarla birlikte yürüyoruz''-

Karşılaşma boyunca takıma itici bir güç olan taraftarları öven, ancak onlara teşekkür etmeyeceğini kaydeden Mahmuti, sözlerini şöyle sürdürdü:

''23 senedir antrenörlük yapıyorum, buralarda gördüm ki, basketbol seyircisinin bir takıma ne kadar önemli bir güç verebileceğini, nasıl bütünleşeceğini gördüm. Nasıl bir oyuncuma teşekkür etmiyorsam, onlara da teşekkür etmek istemiyorum. Hep beraber yürüyoruz.''

Oktay Mahmuti ayrıca, maçta 10 sayı geriye düşmelerine rağmen, karşılaşmanın o dakikada bitmeyeceğini bildiğini de dile getirdi.

-Kazlauskas: ''Galatasaray bizden daha fazla istedi''-

CSKA Moskova Antrenörü Jonas Kazlauskas, Galatasaray Medical Park'ın galibiyeti kendilerinden daha fazla istediğini söyledi.

Litvanyalı çalıştırıcı, oyunu bugün kontrol edemediklerini dile getirerek, ''Aslında kötü oynamadık ama Galatasaray bugün galibiyeti bizden daha fazla istedi'' dedi.

Kazlauskas, Galatasaraylı taraftarların verdiği desteği ise çok beğendiğini ifade etti.

http://www.sporx.com/basketbol/euroleague/krstic-butcemizin-yarisindan-fazlaSXHBQ267681SXQ

20120209-222323_ist643_1761123.jpg

İnanılmaz!

Galatasaray Medical Park:68 CSKA Moskova:64… Maçtan önce ben de dahil olmak üzere pek çok kişi maçın başında Galatasaray Medical Park'ın göstereceği küçük bir dirençten sonra CSKA'nın kadro kalitesi ve kusursuz oyun düzeninin etkisiyle maçı koparacağını düşünüyordu. Ama maç boyunca o kadar inanılmaz şeyler oldu ki izlerken gözlerime inanamadım. Sonuç ise tam anlamıyla efsaneydi!

Türk Havayolları Euroleague'in açık ara en çok asist yapan ve en akıcı hücumunu yapan CSKA'yı tam 17 top kaybına zorladık ki bu rakam başlı başına bir olay. Üstüne üstlük bol paslı ve son derece keskin hücumlar yapıp genelde yakın atışlar bulan rakibi 6 şut yüzdesinde tuttuk. Dedim ya maçta o kadar inanılmaz şeyler oldu ki… Yeterince sert olmamakla eleştirilen Andric rakipleriyle –ki rakipleri Euroleague'in en güçlü pota altı rotasyonudu- bol bol güreşti, hücumda zaman zaman arka planda kalan Shipp 8/11 isabetle 26 sayı attı, sezon başından beri en büyük sorunumuz olan ribaunt konusunda CSKA'yla başa baş gittik. Hatta yıllar sonra Cevher'i boyalı alanda sırtı dönük oynarken bile gördük, daha ne olsun!

Tüm bu inanılmaz ve “acayip” işlerin varlığıyla beraber Galatasaray Medical Park'ta değişmeyen tek şey takımın akılmaz direnci ve “yoğun” basketbolu idi. Şimdiden efsaneler arasında adı geçmeye başlayan, yenilmez armada havasındaki CSKA'ya karşı hem de 3. periyotta 10 sayı geriye düştükten sonra maçtan kopmamak temsilcimizin mental olarak hangi seviyelerde olduğunu çok iyi açıklıyor. Bu konuda diğer temsilcilerimiz Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'e de birer selam etmek gerekiyor!

Bir paragraf ta Jamon Gordon için açmak gerektiğini düşünüyorum. Bu maçta Galatasaray Medical Park için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kere daha gösterdi. Sadece istatistikleri bile çoğu şeyi anlatmaya yetiyor: 8 sayı 6 ribaunt 5 asist 4 top çalma.

Bu kadar güzel bir galibiyetten sonra artık şunu rahatça söyleyebiliriz: şimdi sıra Olympiakos'ta!

http://www.sporx.com/yazarlar/berkcan_candemir/inanilmazSXHBQ267680SXQ

28d8e391eeca2c03b1416c9a554fa8e7.jpg

"En çılgın Galatasaray taraftarı"

Karşılaşma öncesinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ışık gösterileri yapıldı.

Taraftarlar da tribünde, üzerinde bu maçın tasvir edildiği dev bir resim açtılar. Tasvirde, CSKA Moskova'lı oyuncular isyan ederken, önlerinde bir bebek emziği olması dikkati çekti.

Bu arada, Galatasaraylı taraftarların tezahüratları sırasında Avrupa Ligi Televizyonu (Euroleague TV) özel çekim yaptı.

Salonda yapılan anonsta, Galatasaray taraftarlarının THY Avrupa Ligi'nin en çılgın taraftarı seçildiği duyuruldu.

http://www.sporx.com/basketbol/euroleague/en-cilgin-galatasaray-taraftariSXHBQ267676SXQ

part1-41-medium.jpg

Büyük zaferin yorumu: 'Milli Ruh'

Dünkü Anadolu Efes-Olimpiakos maçından sonra yazdığım kritikte, üç Euroleague takımımız arasında en doğru basketbolu olan takımın Galatasaray Medical Park olduğunu söylemiş, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker kadrolarının başında Oktay Mahmuti olsaydı iş daha da farklı yerlere gelirdi demiştim.

Yakın çevrem dahil birçok okurumuz yaptığı yorumlarda Oktay Mahmuti'nin zamanın Efes'inde büyük başarısızlıklar yakaladığını, bu savımın yanlış olduğunu söylemişti.

Fakat okurlarımızın unuttuğu nokta, Oktay Mahmuti'nin Efes döneminde ne bugünün Anadolu Efes'i ne de Fenerbahçe Ülker'i kadar bütçelere kavuşamadığıydı.

Bugün, elindeki kısıtlı kadroya rağmen namağlup CSKA Moskova'yı yenen Oktay Mahmuti, rüştünü tam anlamıyla ispat etti.

Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısızlığımızdan sonra da milli takım için Oktay Mahmuti'yi aday göstermiştim. Basketbol dışarıdan zor bir oyun gibi görünse de kendi içinde şaşmaz doğruları var.

Bu şaşmaz doğruların en büyüğü de Oktay Mahmuti'nin Avrupa'nın elit koçları arasında olduğu. Cevher Özer, Caner Topaloğlu gibi çoğu koçun burun kıvırdığı isimlerden bile verim alması bunun bir başka kanıtı. Bu isimlerin milli takım için hiçbir zaman düşünülmediklerini de ekleyelim.

CSKA Moskova galibiyetinin konuşulacak çok tarafı var. Ama en çarpıcı tarafı Krstic, Kaun, Teodosic, Siskauskas, Shved, Kirilenko gibi hücum silahları olan bir ekibi sadece 64 sayıda tutmaları.

Galatasaray Medical Park, Moskova deplasmanında bile 70 sayı atmıştı. Elde edilen galibiyet, olası bir Anadolu Efes mağlubiyetine de kredi sağladı. Galatasaray Medical Park “kendi ülkesinin takımına” yenilse bile Yunan rakibini Yunanistan'da yendiği anda çeyrek finale çıkış biletini kazanacak.

Galatasaray Medical Park'la ilgili yapılacak en büyük övgü de bu olsa gerek. Sezon öncesi ön elemelerden çıkması beklenmeyen sarı-kırmızılılar, elde edebilecekleri büyük bir galibiyetle çeyrek finale çıkacaklar. En çok sevdiğimiz iki spor futbol ve basketbolda uzun zamandır milli zaferler yakalayamamıştık.

Galatasaray Medical Park sayesinde uzun bir aradan sonra “büyük bir milli zafer” kazandık. Sonsuz teşekkür etmek gerek.

Son cümlemizi de maçın sonuna kan doğrayan İtalyan hakeme ayıralım. Ya da kendisine bir şarkı armağan edelim. Tayfun'dan “Hadi yine iyisin, sen işini bilirsin”…

http://www.sporx.com/yazarlar/erdi_aydemir/buyuk-zaferin-yorumu-milli-ruhSXHBQ267678SXQ

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Galatasaray ve Anadolu Efes gruptan nasıl çıkar?

THY Euroleague E Grubu'nda turnuvanın en büyük şampiyon adayı CSKA'ya ilk mağlubiyetini tattırarak iddialı bir konuma geldi.

Gruptaki ilk 4 maçın ardından CSKA Moskova'nın 3 galibiyeti bulunurken;
Olympiakos ve Galatasaray'ın 2, Anadolu Efes'in ise 1 galibiyeti bulunuyor.
Kalan iki maç öncesinde gruptan çıkacak iki takım için hesaplar ise oldukça karışık.

İşte ihtimaller:

1- Galatasaray'ın gruptan çıkmak için deplasmanda Olympiakos'u kesinlikle yenmek zorunda. Eğer Galatasaray, Olympiakos'u yenemezse, hem CSKA Moskova'ya, hem de Olympiako'a karşı ikili averajda geride olduğu için elenen taraf olacak. Ama Yunan devini yenmek gruptan çıkmak için yeterli olmayabilir!

2- Galatasaray'ın 3. maçında Anadolu Efes'e mağlup olması halinde ise diğer temsilcimiz için de umut doğacak. Sarı kırmızılılar Anadolu Efes'e yenilirse, orada da ikili averajda geri düşeceği için Anadolu Efes'in son karşılaşmada CSKA'yı yenilmesini beklemek zorunda kalacak.

3- Grupta bir çok ihtimal bulunurken; 3 takımın da E grubunu 3 galibiyetle bitirme ihtimali de bunlardan biri. Anadolu Efes'in son iki maçını kazanması, Olympiakos'un CSKA'yı yenmesi, Galatasaray'ın ise Yunan devini yenmesi halinde gerçeğe dönüşecek bu ihtimalde, genel averaja bakılacak. Genel averajda ise avantaj şu an itibariyle CSKA Moskova ve Olympiakos'tan yana.

Anadolu Efes nasıl çıkar?

E Grubu'nda mücadele eden bir başka temsilcimiz Anadolu Efes, ilk 4 maçında 1 galibiyet elde etse de gruptan çıkma ihtimali var.

Anadolu Efes'in gruotan çıkmak için iki maçını da kazanması gerekirken; Galatasaray'ın Olympiakos'u deplasmanda yenmesi gerekiyor. İki temsilcimizin aynı galibiyet sayısında kalması halinde, Anadolu Efes ikili averajla gruptan çıkan taraf olabilir.

http://www.sporx.com/basketbol/euroleague/g-saray-ve-a-efes-gruptan-nasil-cikarSXHBQ267682SXQ

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Galatasaray ve Anadolu Efes gruptan nasıl çıkar?

THY Euroleague E Grubu'nda turnuvanın en büyük şampiyon adayı CSKA'ya ilk mağlubiyetini tattırarak iddialı bir konuma geldi.

Gruptaki ilk 4 maçın ardından CSKA Moskova'nın 3 galibiyeti bulunurken;
Olympiakos ve Galatasaray'ın 2, Anadolu Efes'in ise 1 galibiyeti bulunuyor.
Kalan iki maç öncesinde gruptan çıkacak iki takım için hesaplar ise oldukça karışık.

İşte ihtimaller:

1- Galatasaray'ın gruptan çıkmak için deplasmanda Olympiakos'u kesinlikle yenmek zorunda. Eğer Galatasaray, Olympiakos'u yenemezse, hem CSKA Moskova'ya, hem de Olympiako'a karşı ikili averajda geride olduğu için elenen taraf olacak. Ama Yunan devini yenmek gruptan çıkmak için yeterli olmayabilir!

2- Galatasaray'ın 3. maçında Anadolu Efes'e mağlup olması halinde ise diğer temsilcimiz için de umut doğacak. Sarı kırmızılılar Anadolu Efes'e yenilirse, orada da ikili averajda geri düşeceği için Anadolu Efes'in son karşılaşmada CSKA'yı yenilmesini beklemek zorunda kalacak.

3- Grupta bir çok ihtimal bulunurken; 3 takımın da E grubunu 3 galibiyetle bitirme ihtimali de bunlardan biri. Anadolu Efes'in son iki maçını kazanması, Olympiakos'un CSKA'yı yenmesi, Galatasaray'ın ise Yunan devini yenmesi halinde gerçeğe dönüşecek bu ihtimalde, genel averaja bakılacak. Genel averajda ise avantaj şu an itibariyle CSKA Moskova ve Olympiakos'tan yana.

Anadolu Efes nasıl çıkar?

E Grubu'nda mücadele eden bir başka temsilcimiz Anadolu Efes, ilk 4 maçında 1 galibiyet elde etse de gruptan çıkma ihtimali var.

Anadolu Efes'in gruotan çıkmak için iki maçını da kazanması gerekirken; Galatasaray'ın Olympiakos'u deplasmanda yenmesi gerekiyor. İki temsilcimizin aynı galibiyet sayısında kalması halinde, Anadolu Efes ikili averajla gruptan çıkan taraf olabilir.

http://www.sporx.com/basketbol/euroleague/g-saray-ve-a-efes-gruptan-nasil-cikarSXHBQ267682SXQ

w0sxg9.jpg

:D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
NTV Spor süper bir klip yapmış yahu onu eklememiz lazım. :D

Reaksiyon puanı
10,327
galatasarayı tebrik ediyorum, güzel bir iş yaptılar. zorlu ve kolay yenilmeyen bir rakibin bileğini büktüler.
fakat arkadaşlar ne olur, sevinciniz biraz ölçülü olsun. sanki amerikayı fethetmişiz, yahut NBA şampiyonluğu kazanmışız gibi davranıyorsunuz.
başarınızı küçüksemiyorum, sevinmek hakkınız; ne ki, çok fazla abartılı olunca bir TÜRK olarak, bu ülkenin bir ferdi olarak doğrusu bu kadar abartıyı ülkeme haksızlık olarak gördüm.
yeminle söylüyorum, Allah şahidimdir, bir fenerbahçeli olarak yazmadım bunları, ruslar karşısında küçük düşürülmek istemeyen bir TÜRK olarak yazdım.
çünki biz baskette ruslardan o kadar da geri kalmış bir millet değiliz. güçlerimiz yakındır birbirine... bu kadar ezik davranmanın alemi yok.
2-1'lik almanya galibiyetiyle 50 yıl oyalanacak günler geride kaldı artık.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İşte o klip. :wink:

[video=dailymotion;xohifn]http://www.dailymotion.com/video/xohifn_ntvspor-un-gs-cska-macy-icin-yaptyyy-klip_sport[/video]

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Basketbolun b'sinden anlamayanlar yine konuşmuşlar...

Taraftardan Avrupa'ya bir cevap daha: Gençlik Marşı

[video=dailymotion;xohhw0]http://www.dailymotion.com/video/xohhw0_galatasaray-cska-macyndaki-muhteyem-genclik-maryy_sport[/video]

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
galatasarayı tebrik ediyorum, güzel bir iş yaptılar. zorlu ve kolay yenilmeyen bir rakibin bileğini büktüler.
fakat arkadaşlar ne olur, sevinciniz biraz ölçülü olsun. sanki amerikayı fethetmişiz, yahut NBA şampiyonluğu kazanmışız gibi davranıyorsunuz.
başarınızı küçüksemiyorum, sevinmek hakkınız; ne ki, çok fazla abartılı olunca bir TÜRK olarak, bu ülkenin bir ferdi olarak doğrusu bu kadar abartıyı ülkeme haksızlık olarak gördüm.
yeminle söylüyorum, Allah şahidimdir, bir fenerbahçeli olarak yazmadım bunları, ruslar karşısında küçük düşürülmek istemeyen bir TÜRK olarak yazdım.
çünki biz baskette ruslardan o kadar da geri kalmış bir millet değiliz. güçlerimiz yakındır birbirine... bu kadar ezik davranmanın alemi yok.
2-1'lik almanya galibiyetiyle 50 yıl oyalanacak günler geride kaldı artık.

Abartmıyoruz. CSKA gibi bir takımın elini ayağına dolaştırdık, pas hatlarına zorladık, taraftar olarak rekor kırdık, sahadaki 6. oyuncu olduk ve şimdi de seviniyoruz.
CSKA'yı yenmenin anlamını bilmeyen ezikler gibi (Bu kavramı sen kullandığın için kullanıyorum, yoksa hiç kimseye "ezik" demekten zevk almıyorum) yorum yapmayın lütfen. Eğer o yorumu bir TÜRK olarak yapsaydın, CSKA'yı bir TÜRK takımının yenmesine, sen de en az bizim kadar sevinirdin.
Bu arada bilmiyorsundur ama CSKA turnuva şampiyonu için ilk sıralardaki favorilerden.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
geçen sene barcelonayı yendiklerinde ortalığı yıkan (ki haklıydılar sevinmekte) taraftarlardan bugün bu eleştirilerin gelmesi tuhaf. :)

ibrhma

Profesör
Reaksiyon puanı
10
[video=dailymotion;xohbiq]http://www.dailymotion.com/video/xohbiq_galatasaray-cska-macy-oncesindeki-muhteyem-tribun-yovlary_sport?start=15#from=embediframe[/video]

Müthiş maçtı... Helal olsun Galatasaray... :)

Reaksiyon puanı
10,327
Basketbolun b'sinden anlamayanlar yine konuşmuşlar...

ben basketbol analizi yapmadım [MENTION=19025]AliA[/MENTION] kardeş, o satırları yazmam için anlamam da gerekmiyor.
keşki bu mesajınızı normal zamanınızda yazsa idiniz, eminim çok daha farklı olurdu.
çünki benim tanıdığım alia bu mesajı yazmazdı!

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
dikkatli olun, FENERBAHÇE çıkabilir! :))))
çıkarsa bekleriz :)

--- Mesaj Güncellendi ---

Galibiyetin önemini anlamak için CSKA yı bilmek lazım...

wHw6CrTwSsY4QAAAABJRU5ErkJggg==

ilk beşi bırak , Benchi koysak ayrı bir takım olarak onlarda top16 da olurdu :) ilk 8'e oynardı..

Reaksiyon puanı
10,327

Galibiyetin önemini anlamak için CSKA yı bilmek lazım...

galatasarayı bir kez daha tebrik ederim... güzel bir galibiyet aldılar... da, yalnız bir şeye dikkat edin arkadaşlar:
siz los angeles lakers'ı yahut ne bileyim işte utah jazz'ı falan yenmediniz!
kobby bryant, lebron james'e karşı falan da oynamadınız...
enikonu dönemsel bir başarı yakalayan avrupanın sıradan bir takımını yendiniz.
inanın bana, bu kadar sevinç gösterileri galatasarayı yüceltmez; bilakis küçük düşürür!
bütün samimiyetimle söylüyorum, CSKA galatasaraydan daha büyük bir kulüp değildir!
galatasaray cska ile on maç yapsa belki hepsini kazanamaz ama yarısına yakınını kazanabilir ve bu asla anormal bir sonuç olmaz.
eğer çok da anlamlı bulmadığım bunca dozu yüksek zafer sarhoşluğundan sıyrılıp mantıklı düşünürseniz bana hak vereceksiniz...
hatta size tavsiyem olsun bu mesajları bir hafta sonra okursanız beni daha iyi anlayacağınızdan eminim [MENTION=30137]komoon[/MENTION].

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
TARAFTARA ÖZEL ÇEKİM
G.Saray-CSKA karşılaşmasına sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Maçın biletlerini 3 gün öncesinden tüketen taraftarlar, karlı ve soğuk havaya rağmen salonu tıklım tıklım doldurdular. Bu arada, Galatasaraylı taraftarların tezahüratları sırasında Avrupa Ligi Televizyonu (Euroleague TV) özel çekim yaptı.

CSKA'YA EMZİK!
Maç öncesinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ışık gösterileri yapıldı. Taraftarlar da tribünde, üzerinde bu maçın tasvir edildiği dev bir resim açtılar. Tasvirde, CSKA Moskovalı oyuncular isyan ederken, önlerinde bir bebek emziği olması dikkati çekti. Galatasaray taraftarlarının THY Avrupa Ligi'nin en çılgın taraftarı seçildiği duyuruldu.

http://www.fotomac.com.tr/Galatasaray/2012/02/10/aslan-tarih-yazdi

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
galatasarayı bir kez daha tebrik ederim... güzel bir galibiyet aldılar... da, yalnız bir şeye dikkat edin arkadaşlar:
siz los angeles lakers'ı yahut ne bileyim işte utah jazz'ı falan yenmediniz!
kobby bryant, lebron james'e karşı falan da oynamadınız...
enikonu dönemsel bir başarı yakalayan avrupanın sıradan bir takımını yendiniz.
inanın bana, bu kadar sevinç gösterileri galatasarayı yüceltmez; bilakis küçük düşürür!
bütün samimiyetimle söylüyorum, CSKA galatasaraydan daha büyük bir kulüp değildir!
galatasaray cska ile on maç yapsa belki hepsini kazanamaz ama yarısına yakınını kazanabilir ve bu asla anormal bir sonuç olmaz.
eğer çok da anlamlı bulmadığım bunca dozu yüksek zafer sarhoşluğundan sıyrılıp mantıklı düşünürseniz bana hak vereceksiniz...
hatta size tavsiyem olsun bu mesajları bir hafta sonra okursanız beni daha iyi anlayacağınızdan eminim @komoon.

hocam ciddi mi yazıyorsun ? yoksa geyik mi yapıyorsun ?

kendimizi kandırmaya gerek yok , CSKA avrupanın elit 3-5 takımından biridir. Galatasaraydan da diğer takımlardan da büyüktür. (Basketbol)

adamlar son 20 maçını kazanmış nerdeyse sen diyorsun Galatasaray 10 maç yapsa yarısını kazanır :)

Dönemsel başarı diye tabir ettiğin takımın sadece EuroLeuge kariyeri hani bizim türk takımları olarak final four için kıçımızı yırttığımız EuroLeuge....

ilk göze çarpan bazı oyuncular için wikipedia dan Award kısımlarını koydum sadece...

[TABLE="class: sortable jquery-tablesorter"]
[TR]
[TH="class: headerSort"]Pos.[/TH]
[TH="class: headerSort"]#[/TH]
[TH="class: headerSort"]Nat.[/TH]
[TH="class: headerSort"]Name[/TH]
[TH="class: headerSort"]Age[/TH]
[TH="class: headerSort"]Height[/TH]
[TH="class: headerSort"]Weight[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]PG[/TD]
[TD="align: center"]4[/TD]
[TD="align: center"] [/TD]
[TD="align: left"]Teodosić, Miloš
[/TD]
[TD="align: left"]24 - March 19, 1987[/TD]
[TD="align: right"]1.95 m (6 ft 5 in)[/TD]
[TD="align: right"]95 kg (210 lb)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]SF
[/TD]
[TD="align: center"]5[/TD]
[TD="align: center"]
[/TD]
[TD="align: left"]Kurbanov, Nikita[/TD]
[TD="align: left"]25 - October 5, 1986[/TD]
[TD="align: right"]2.03 m (6 ft 8 in)[/TD]
[TD="align: right"]109 kg (240 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]PF[/TD]
[TD="align: center"]7[/TD]
[/TD]
[TD="align: left"]Lavrinovič, Darjuš[/TD]
[TD="align: left"]32 - November 1, 1979[/TD]
[TD="align: right"]2.12 m (6 ft 11 in)[/TD]
[TD="align: right"]120 kg (260 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]SF[/TD]
[TD="align: center"]8[/TD]
[/TD]
[TD="align: left"]Šiškauskas, Ramūnas[/TD]
[TD="align: left"]33 - September 10, 1978[/TD]
[TD="align: right"]1.98 m (6 ft 6 in)[/TD]
[TD="align: right"]100 kg (220 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]SG[/TD]
[TD="align: center"]11[/TD]
[TD="align: left"]Mejia, Sammy[/TD]
[TD="align: left"]29 - February 7, 1983[/TD]
[TD="align: right"]88 kg (190 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]C[/TD]
[TD="align: center"]12[/TD]
[/TD]
[TD="align: left"]Krstić, Nenad[/TD]
[TD="align: left"]28 - July 25, 1983[/TD]
[TD="align: right"]2.13 m (7 ft 0 in)[/TD]
[TD="align: right"]109 kg (240 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]18[/TD]
[/TD]
[TD="align: left"]Voronov, Evgeny[/TD]
[TD="align: left"]25 - May 7, 1986[/TD]
[TD="align: right"]1.93 m (6 ft 4 in)[/TD]
[TD="align: right"]87 kg (190 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]20[/TD]
[TD="align: left"]Vorontsevich, Andrey[/TD]
[TD="align: left"]24 - July 17, 1987[/TD]
[TD="align: right"]2.07 m (6 ft 9 in)[/TD]
[TD="align: right"]106.5 kg (235 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]23[/TD]
[/TD]
[TD="align: left"]Shved, Alexey
[/TD]
[TD="align: left"]23 - December 16, 1988[/TD]
[TD="align: right"]86 kg (190 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]24[/TD]
[/TD]
[TD="align: left"]Kaun, Sasha[/TD]
[TD="align: left"]26 - May 8, 1985[/TD]
[TD="align: right"]2.11 m (6 ft 11 in)[/TD]
[TD="align: right"]113.4 kg (250 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]30[/TD]
[TD="align: left"]Sokolov, Dmitri[/TD]
[TD="align: left"]27 - January 21, 1985[/TD]
[TD="align: right"]2.14 m (7 ft 0 in)[/TD]
[TD="align: right"]115.5 kg (255 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]31[/TD]
[TD="align: left"]Khryapa, Viktor (C)[/TD]
[TD="align: left"]29 - August 3, 1982[/TD]
[TD="align: right"]2.06 m (6 ft 9 in)[/TD]
[TD="align: right"]106.5 kg (235 lb)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]33[/TD]
[TD="align: left"]Ponkrashov, Anton[/TD]
[TD="align: left"]25 - April 23, 1986[/TD]
[TD="align: right"]2.00 m (6 ft 7 in)[/TD]
[TD="align: right"]100 kg (220 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]44[/TD]
[TD="align: left"]Gordon, Jamont[/TD]
[TD="align: left"]24 - March 16, 1987[/TD]
[TD="align: right"]1.94 m (6 ft 4 in)[/TD]
[TD="align: right"]102 kg (220 lb)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]SF[/TD]
[TD="align: center"]47[/TD]
[/TD]
[TD="align: left"]Kirilenko, Andrei[/TD]
[TD="align: left"]30 - February 18, 1981[/TD]
[TD="align: right"]2.06 m (6 ft 9 in)[/TD]
[TD="align: right"]102 kg (220 lb)[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="align: left"]Teodosić, Miloš
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
FIBA Europe Under-20 Championship MVP 2007
2x Greek Cup MVP 2010, 2011
All-Euroleague First Team: 2010
Euroleague MVP 2010
2010 FIBA World Championship All-Tournament Team
European Player of the Year: FIBA Europe 2010

[TR]
[/TD]
[TD="align: left"]Kurbanov, Nikita[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
FIBA Europe Under-20 Championship MVP 2005

[TR]
[/TD]
[TD="align: left"]Lavrinovič, Darjuš[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
All-Euroleague Second Team 2006

[TR]
[/TD]
[TD="align: left"]Šiškauskas, Ramūnas
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[/TD]
[TD="align: left"]Krstić, Nenad[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
NBA All-Rookie Second Team (2005)
[SUP]
[/SUP][TABLE="class: sortable jquery-tablesorter"]
[TR]
[/TD]
[TD="align: left"]Kaun, Sasha[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
2008 NCAA Championship[TABLE="class: sortable jquery-tablesorter"]
[TR]
  • Academic All Big 12 First Team 2005-06, 2006-07
  • Clyde Lovellette Most Improved Player 2004-05
[/TD]
[TD="align: left"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Khryapa, Viktor (C)
All-Euroleague First Team
2010
Euroleague Best Defender 2010
Russian PBL playoffs MVP 2011
Russian Cup MVP 2010

[TR]
[/TD]
[TD="align: left"]Kirilenko, Andrei[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

hocam bence sende CSKA yı biraz araştır , izle, takım hakkındaki yorumları oku(dış basındakileri) sonra değerlendirmeni tekrar yap :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Önceki maçlardan derlenmiş bir video. Tekrardan tebrikler aslanlarım...

[video=youtube;Oj8RL1695jY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Oj8RL1695jY[/video]

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Galatasaray'a canı gönülden tebrikler. Muhteşem bir taraftar desteği bir maçı anca böyle kazandırabilir. Helal!..
Keşke Fenerbahçem de kazanıp akşam çifte zafer yaşatsaydı...