Galatasaray LH 67-78 Olympiakos | THY Avrupa Ligi C Grubu 2. Maç

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
THY Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital, son iki yılın şampiyonu Olimpiakos'u salladı ama yıkamadı. Devreye 12 sayı geride giren Aslan, üçüncü çeyrekte oyuna ortak oldu ama son periyotta etkisiz kalınca sahadan 78-67 mağlup ayrıldı.

gs2_6M3T5.jpg


Galatasaray salladı ama yıkamadı

THY Euroleague'de Galatasaray Liv Hospital, son iki yılın Avrupa şampiyonu Olimpiakos'u Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırladı.

Sahadan 78-67 mağlup ayrılan Galatasaray Liv Hospital, ikinci maçında ilk yenilgisini aldı. Olimpiakos ise 2'de 2 yaptı.

Soyunma odasına 12 sayı farkla geride giden temsilcimiz üçüncü çeyrekte oyuna ortak oldu ama final periyodunda varlık gösteremeyince son iki yılın Euroleague şampiyonuna mağlup oldu. Galatasaray'da Jathan Jawai 22 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu. Erwin Dudley ve Carlos Arroyo da 10'ar sayıyla mağlubiyete engel olamadı. Olimpiakos'ta ise Vassilis Spanoulis 18 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Matthew Lojeski'nin 15 sayısının yanı sıra Brent Petway de 11 sayı üretti.

İlk çeyrekte televizyon molasına 7-7 eşitlikle girilirken, mola dönüşünde Olimpiakos vites artırdı. Hücumlardan boş dönen Galatasaray, Spanoulis, Lojeski ve Simmons'un basketlerine engel olamayınca Yunan temsilcisi 12-0'lık seri yakaladı. Yaklaşık 7 dakika sayı üretemeyen temsilcimiz Erceg'in serbest atış çizgisinden bulduğu basketlere Spanoulis üç sayıyla yanıt verdi ve çeyrek 22-11 konuk takımın üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte Olimpiakos farkı korudu ve farkın erimesine izin vermedi. Sayı üretmekte zorlanan temsilcimiz Erceg ve Gordon ile serbest atış çizgisinden basketler buldu. 17. dakika 35-20 Olimpiakos üstünlüğü ile geçilirken, Markoisvili ve Jawai'nin sayılarına Simmons ve Lojeski yanıt verdi. Çember altında Jawai'yi iyi kullanan Galatasaray, farkı 12 sayıya düşürdü ve soyunma odasına 42-30 yenik girdi.

Konuk takımda Spanoulis ilk yarıda 14 sayı üretirken, Galatasaray'da da 8 dakika oyunda kalan Jawai 9, Erceg 7, Jamont Gordon ve Manuchar Markoishvili de 5'er sayı üretti. Carlos Arroyo ise maçtaki ilk sayısını devrenin bitimine 52 saniye kala kaydetti. Sarı-kırmızılı takım ilk yarıda 7 üç sayılık basket denerken, yay gerisinen hiç sayı üretemedi.

Üçüncü çeyreğe Galatasaray Liv Hospital fırtına gibi başladı. Arroyo ve Dudley ikilisiyle üst üste sayılar üreten temsilcimiz, 6-0'lık seriyle skoru 42-36'ya getirdi. İki buçuk dakika skor üretemeyen Olimpiakos, Lojeski'nin üç sayılık basketiyle rahat nefes alırken, sarı-kırmızılı takım maçtaki ilk üç sayılık basketini 25. dakika geçilirken buldu. Printezis, Law ve Petway'ın basketlerine Göksenin Köksal'ın üç sayılık basketiyle yanıt veren Galatasaray, Arroyo'nun devreye girmesinin arından farkı 4 sayıya kadar indirdi. Bu dakikalarda Göksenin'in hem hücumdaki skorer yönü hem de savunmada Spanoulis'i iyi savunması dikkat çekti. Taraftarın desteğini arkasına alan sarı-kırmızılılar, serbest atış çizgisinden ardından Carlos Arroyo'nun el üstünden bulduğu üç sayılık basketle uzun bir sürenin ardından öne geçti: 57-56 Spanoulis ve Mantzaris'in sayılarıyla Olimpiakos, üçüncü çeyreği 59-57 önde tamamladı. İlk yarıda 30 sayı atan Galatasaray, 9'u Arroyo'dan olmak üzere 27 sayı üretti.

Final periyodu karşılıklı smaçlarla başladı. Simmons'un smacına Jawai de smaçla yanıt verirken; sarı-kırmızılılar Jawai ile skor üretmeye devam etti. Farkın bir sayıya inmesinin ardından Lojeski ve Printezis'in devreye girmesiyle fark tekrardan açıldı. Hücumlardan boş dönen temsilcimiz, skor üretmekte zorlandı. Son periyotları iyi oynayan Olimpiakos, topu iyi paylaşırken; son üç dakikaya 72-65 önde girdi. Üçüncü periyottaki fiziksel yıpranmalar Galatasaray'ı oyunun son dakikalarında etkilirken, Olimpiakos oyunun kontrolünü eline aldı. Son bir dakikaya 76-65 önde giren Yunan temsilcisi sahadan 78-67 galip ayrıldı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
Gruptaki ilk maçında İtalya'nın Montepaschi Siena takımını deplasmanda 84-75 yenerek THY Euroleague'e iyi bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı ekip, Yunan temsilcisi karşısında evindeki ilk maçta taraftarları yalnız bırakmadı.

Belindeki sakatlığı nedeniyle Cenk Akyol'un forma giymediği karşılaşmada Furkan Aldemir, topuğundaki ağrıya rağmen iğneye süre aldı.

KAYNAK
 

Teoman TEO

Asistan
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
206
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
ilk 2 periyot kötüydük daha sonra toparladık fakat bu performans yeterli olmadı :(
 

EropaKING

Profesör
Katılım
29 Temmuz 2009
Mesajlar
1,652
Reaksiyon puanı
17
Puanları
0
ilk 2 periyot kötüydük daha sonra toparladık fakat bu performans yeterli olmadı :(

Gerçekten de özellikle İLK PERİYOT resmen nakavt olduk.. Sürekli 3lük denemenin anlamı yoktu.. Ve bu denemeler sonucunda fark gittikçe açıldı.. Spanoulis elinin kolunu sallayarak sayı atıyordu resmen.. 3. periyotta biraz toparlandık derken.. Son periyot gene ipimizi çektik.. Neyse, en azından mücadele ettik..Yapacak birşey yok..CANIN SAĞOLSUN YENİLMEZ ARMADA...
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,200
Reaksiyon puanı
662
Puanları
293
İlk periyotta o kadar fark yemek zor oldu. Hoş yine de 3. çeyrekde 1 sayı da olsa öne geçmişiz ama karşıdaki takım son 2 sezonun Avrupa şampiyonu. Ben yenerdik diye tahmin ediyordum ama dediğim giib ilk periyottaki kötü oyun mahvetti oyunu.
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
B_18249_6b.jpg


Sağlık Raporu: Nathan Jawai


Dün oynanan Galatasaray Liv Hospital – Olympiakos maçı sonrası, oyuncumuz Nathan Jawai baş dönmesi, sol kolunda ve bacağında uyuşma şikayetiyle Liv Hospital Hastanesi'ne götürülmüştür. Yoğun bakımda izlemeye alınan Nathan Jawai’nin tetkikleri devam etmektedir.

Oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Galatasaray
 

Power Power

Öğrenci
Katılım
12 Mart 2013
Mesajlar
81
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Olimpiakos tecrübesiyle maçı kazandı 4.periyotta onları yıkabilirdik fakat çok müsait pozisyonlarda çemberi göremedik.
sağlık olsun bu yenilgiyi telafi ederiz.
 
Üst