Galatasaray 5-1 KDÇ Karabükspor | Spor Toto Süper Lig 20. Hafta

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
news_manset_resim_x3_Baros07.jpg


Altın seri!


Bu sezon gümbür gümbür giden Galatasaray, Karabükspor karşısında da sürpriz yapmadı.

TT Arena'da zor günler geçiren Karabükspor'u konuk eden Aslan, maçtan 5-1 galip ayrıldı.

Sarı kırmızılılar böylece, en son 1987-88 sezonunda elde ettiği 9 maçlık galibiyet serisini, Süper Lig'in 20. haftasında yakalayarak rekorunu egale etti! Öte yandan G.Saray, 2012'de oynadığı 3. maçta tam 13 gol kaydetti!

Maçın bir başka ilginç yönü ise, ligin 2. haftasında Samsunspor formasıyla Arena'da G.Saray'a gol atan Mustafa Sarp'ın, bu maçı da boş geçmemesiydi.

TERİM'DEN REVİZYON

Sarı-kırmızılı ekibin ligde son oynadığı Samsunspor maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar, Karabükspor karşılaşmasına yedekler arasında başladı.

Sarıkart cezasını Samsunspor maçında dolduran, Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçında ise forma giymeyen Kazım Kazım, Karabükspor maçına ilk 11'de başlarken, ilk 11'de kendine şans bulan bir diğer isim ise Servet Çetin oldu.

KARABÜK'TE 4 TANIDIK

Sarı-kırmızılı ekibin rakibi Kardemir Karabükspor'da Galatasaraylıların yakından tanıdığı 4 isim yer aldı.

Galatasaray'ın efsane futbolcularından ve eski teknik direktörü Bülent Korkmaz, bu kez Karabükspor'un başında yer alırken, Galatasaray'da daha önce forma giyen kaleci Orkun Uşak ve futbolcu Mustafa Sarp da karşılaşmanın ilk 11'inde yer aldılar.

Ayrıca, Galatasaray'ın alt yapısında görev almış futbolculardan Anıl Karaer de Karabükspor formasıyla 2. yarıda sahaya çıktı.

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesinde, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu esnasında stat skorbordunda bu 3 ismin fotoğraflarıyla birlikte, ''Saygıyla anıyoruz'' yazısına yer verildi.

JET BAŞLANGIÇ!

Maçın henüz 25. saniyeisinde ilk gol pozisyonu yaşandı. Bir anda ceza sahasında biten Cernat'ın vuruşunda kaleci Muslera mutlak gole izin vermedi. Ardından 2. dakikaya bile girilmeden ceza sahasına doldurulan topu Baros tamamladı ve Cim Bom 1-0 öne geçti.

Bu şok golün ardından toparlanan Karabükspor'da 26. dakikada Shelton'un vuruşunda top direkte patladı. Dönen topa Cernat vursa da bu kez kaleci Muslera gole izin vermedi. 42. dakikada sahneye çıkan Elmander, Selçuk'un ortasını gole çevirdi ve fark ikiye çıktı. Bu arada 45+1. dakikada Kamil Abitoğlu, Kazım'ı yerde bırakan Mabiala'yı ikinci sarı kartı gösterince Karabükspor soyunma odasına 10 kişi ve 2-0 geride girdi.

Maçın ikinci yarısı da, ilk yarıda olduğu gibi jet bir şekilde başladı. 47. dakikada Elmander'in düşürülmesiyle hakem Kamil Abitoğlu, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Melo da farkı 3'e çıkardı.

SARP'IN ARENA SEVDASI!

10 kişi oynamasına ve 3-0 geride olmasına rağmen pes etmeyen Karabükspor, aradığı golü 66'da buldu. Süper Lig'in 2. haftasında Samsunspor formasıyla Arena'da Galatasaray'a gol atan Mustafa Sarp, bu kez Karabükspor formasıyla güzel bir kafa vuruşu çıkardı ve skoru 3-1'e getirdi.

Ancak Karabükspor'un sevinci çok sürmedi ve 68. dakikada Elmander, kendisinin ikinci, takımının 4. golünü kaydetti. 87'de sahneye çıkan Engin Baytar da skor tebalasını belirleyen isim oldu: 5-1.

Bu sonuçla 46 puana yükselen Cim Bom, liderliğini korudu. Son 6 maçında 5. mağlubiyetini alan Karabükspor ise 15 puanda kaldı.

GALATASARAY
5-1 KARABÜKSPOR


STAT: Türk Telekom Arena

HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu

GALATASARAY:
Muslera, Ufjalusi, Semih, Servet (Dk. 61 Sabri), Hakan Balta, Kazım (Dk. 61 Engin), Melo, Selçuk, Emre (Dk. 72 Sercan Yıldırım), Elmander, Baros

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

KARABÜKSPOR: Orkun, Erdem, Hamza, Mabiala, Seric, Birol, Mustafa, Cernat (Dk. 55 Mehmet Çakır), Kağan (Dk. 55 Anıl Karaer), Erkan (Dk. 84 Bilal), Shelton

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

SARI KART: Kazım (Galatasaray)

KIRMIZI KART:
Dk. 45+1 Mabiala (Karabükspor)

GOLLER: Dk. 2 Baros, Dk. 42 Elmander, Dk. 48 Melo (Pen), Dk. 66 Mustafa Sarp, Dk. 68 Elmander, Dk. 87 Engin

B_2acef29904b648618329620ba284268e.jpg


B_8780a2f37822f47e082f6adc93b3f7ec.jpg


B_2647dc7bbb24d4b915067d3b2edc5451.jpg


B_60133677fce019b0ba10207dd074de74.jpg


Lig TV


Muhammet Altıntaş Türk Telekom Arena’daydı

Galatasaray Spor Kulübü ve Türk sporunun en büyük taraftarı Türk Telekom’un işbirliği ile başlatılan "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler Muhammet Altıntaş ile devam etti.

1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynayan kadronun oyuncularından Muhammet Altıntaş’a, Türk Telekom Arena’da oynanan Kardemir Karabükspor maçı öncesinde plaket verildi.

Organizasyon kapsamında tribünlere Muhammet Altıntaş’ın dev pankartı asılırken, maçtan önce düzenlenen törende Muhammet Altıntaş’ın kariyerinden unutulmaz anları içeren bir video gösterildi.

B_d4eeaa081b07bd60e9236dd84e50ae54.jpg


B_54849f4aeedb2a5f3f63ae1d1b5885ff.jpg


B_03298d5a435a1a5fad86ad5c5427dee4.jpg


http://www.galatasaray.org/kulup/haber/12216.php


Maç Sonu: Fatih Terim

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da 5-1’lik skorla kazanılan KDÇ Karabükspor maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fatih Terim, basın toplantısına 18 yaşında kaybettiğimiz milli sporcumuz Aslı Nemutlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu Rauf Denktaş ve ülke futbolunun büyük efsanelerinden Lefter Küçükandonyadis için başsağlığında bulunarak başladı.

Karabükspor’a maçın özellikle ilk yarısında verilen gol pozisyonlarına ilişkin düşüncesi sorulan Fatih Terim, “Bundan önceki maçlardaki oyuncularla bugünkü oyuncular aynı. ‘Rakip pozisyona girmezse biz veririz’ dediler herhâlde. İkisini de yapan aynı oyuncular. Son maçlarda biraz fazlalaştı. Aşırı güvenin verdiği bir şey. Olmasa iyiydi. Bizi sıkıntıya sokabilirdi. Ne kadar önünü kesmeye çalışsanız da oluyor. Yine de sahada doğru bir Galatasaray vardı. Çabuk golü bulan ve sonuca giden bir ekip vardı. Kimse merak etmesin, üç puan aldığımız ve farklı kazandığımız bir maçın ardından da yapılan hatalar oyuncularla paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig’de 20. hafta sonunda 46 puana ulaşan Galatasaray’da sezonun bu bölümüne dek hedeflerin tutup tutmadığı sorusunu yanıtlayan başarılı teknik adam, “90 üstü şampiyon olduğumuz zamanlarda sorulduğunda da aynısını söyledim. Hayatım boyunca hesap yapmadım. Hesap yapmak bana doğru gelmiyor. Zaten üç puandan başkasını hesap etmek doğru olmaz. Sadece maçlar oynandıktan sonra ‘kazanabilirdik veya kaybedebilirdik’ diyebiliriz” diye konuştu.

Terim, sıklıkla gündeme getirilen transfer iddiaları ile ilgili olarak da açıklamalar yaptı. Tecrübeli teknik direktör, son olarak ülkesi takımlarından Flamengo’da forma giyen Brezilyalı Ronaldinho özne edilerek yöneltilen sorulara, “Transfer haberlerini ben de okuyorum. Hatta paylaştığımız bazı şeyler çarşaf çarşaf yazılıyor. Tek ricam var. Telefonla veya yüz yüze kiminle konuşuyorsanız, sonra beni de arayın ki size doğruları söyleyeyim. Başkan beni aradı, Ronaldinho'yu 5,5 milyon avro garanti para ve artı maç başı, 7-8 milyon avro bonservisle, minimum üç senelik sözleşme kaydıyla isteyip istemediğimi sordu. Ve Keita için de benzer şekilde. Ben de, ‘Başkanım 24 saat içinde döneceğim’ dedim. Sonra okuyorum, Ronaldinho'yu istemediğim şeklinde yazılıyor. Hayretle karşılıyorum. Nasıl çıkar, bilmiyorum. Sadece Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'a aktardım düşüncelerimi. Ronaldinho dünyanın en iyi oyuncularından biri. Son kulübü Milan olduğuna göre, ben de orada çalıştığıma göre, bir istişarede bulunmam kadar doğal şey yok. Kişiliğiyle, karakteriyle ilgili. Keita ile ilgili tasarrufumuz olmadığını söyledim” yanıtını verdi.

Fatih Terim, transferde alınmasını istediği oyuncuları daha önce paylaştığını belirterek, “Transferde benim istediğim oyuncular çok açık. Shaqiri, Suarez ve Gillet isimleri ortada. Takviye yapmaya çalışıyoruz. Artık biz sadece ihtiyaç bölgesini söyleyeceğiz. Yönetim kimi uygun görürse oynatmaya çalışırız. Zaten alınan futbolcular başarılı olursa yönetimden, başarısız olursa hocadan bilinir” dedi.

KDÇ Karabükspor önünde son dakikalarda oyuna dâhil olan Sercan Yıldırım’ın özel idmanlar yaptığını anlatan Terim, “Şu an fizik, teknik ve anlayış olarak özel bir idman görüyor. Ayakta sağlam kalmayı amaçlayan, korkmayan, ayağı yere sağlam basan, bire biri iyi olan Sercan'a çok ihtiyacımız var. Benim sevdiğim tipte bir oyuncu” diye konuştu.

Fatih Terim, yaşadığı talihsiz sakatlıktan dolayı maçı tamamlayamayan Milan Baros ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “MR'dan önce doktorlarımız belki bir tahminde bulunabilirler. Ama esas durumu yarın beli olur. İnşallah bir şey çıkmaz.”

Terim, ayrıca soğuk havaya karşın kendilerini yalnız bırakmayarak Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya gelen Galatasaray taraftarlarına teşekkür etti.

http://www.galatasaray.org/futbol/superlig/haber/12214.php
 

uA23uA

Profesör
Katılım
19 Ağustos 2011
Mesajlar
3,448
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Yaş
36
cumartesi yanındayım Galatasarayım...
 

Absolut Milk

Profesör
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,171
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
inşallah yeneceğiz :)

başarılar Galatasaray'm..
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Yenilsek de olur -ki sanmıyorum- önce şu Mustafa Sarp'a haddini bildirmek lazım...
 

ibrahimyzr

Öğrenci
Katılım
4 Haziran 2011
Mesajlar
40
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Galatasaray alır bu maçı :D :) hadi bakalım
 

uA23uA

Profesör
Katılım
19 Ağustos 2011
Mesajlar
3,448
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Yaş
36
mustafa sarpa özel besteler gelecek merak etmeyin:D:D
 

onursevim

Profesör
Katılım
1 Ocak 2007
Mesajlar
4,082
Reaksiyon puanı
62
Puanları
0
Yensek yenilsek farketmez M.sarp ilk 11 de başlasın yeter. Doya doya küfür etmek istiyorum
 

Absolut Milk

Profesör
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,171
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
stad olarak küfür etmekten ceza almayalım :D
dikkat edin :D
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Hiç umrumda değil. :)

Hatunlarla dolu bir maç da bizim statta oynanır ne olacak. :D
 

Absolut Milk

Profesör
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,171
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
ona da ben giderim..
ama olsun ceza almayalım yine de..

yada dur ya mustafa l*n bu edin be :D
 

uA23uA

Profesör
Katılım
19 Ağustos 2011
Mesajlar
3,448
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Yaş
36
ceza almayız ama mustoya gereken cezayı verecez o bunu haketti:D:D
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Futbolu bıraktığında 8 yaşındaydım ama iyi hatırlarım Mami'yi. Kaza geçirdiğinde çok üzülmüştüm.

Galatasaray Efsanelerini Anıyor Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor


arsivimage.aspx


Türk sporunun en büyük taraftarı Türk Telekom ve Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaraylı efsane futbolcuların anıldığı projeye unutulmaz oyuncularımızdan Muhammet Altıntaş ile devam ediyor.

Galatasaray’ın 14 Ocak Cumartesi akşamı Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynayacağı Kardemir Karabükspor maçında unutulmaz futbolcumuz Muhammet Altıntaş tribünleri selamlayacak.

Başlangıcından bu yana kamuoyundan ve Galatasaray taraftarlarından büyük ilgi gören "Galatasaray Efsanelerini Anıyor Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor” projesi kapsamında, önümüzdeki sezonlarda da Galatasaray efsaneleri, Galatasaray taraftarıyla buluşacak.

Muhammet Altıntaş Kimdir?

Muhammet Altıntaş, 30 Mart 1964 yılında Trabzon’un Tonya ilçesinden doğdu. Büyükçekmece İdman Ocağı’nda futbola başlayan Muhammet ilk lisansını ise Eyüp Şafakspor’da aldı. 17 yaşına geldiğinde ilk transferini yapan Muhammet, 1981-82 sezonunda Çorlu Kültürspor’a transfer oldu. Aynı sezon dikkatleri üzerine çeken Muhammet Altıntaş 1982-83 sezonunda Giresuspor’a transfer oldu. Altı haftalık Giresun macerası istediği geçmeyen Muhammet, aynı sezon içinde İstanbul’a Beykozspor forması altında döndü.

Beykozspor’da oynadığı futbol sonrası birçok transfer teklifi alan Muhammet, Beykozspor’un bir son hafta maçının ardından küme düşmesinin ardından Edirnespor’a transfer oldu. Giresunspor’daki teknik direktörü ve aynı zamanda eski bir Galatasaraylı olan Aydın Güleş ile Edirne’de de buluşan Muhammet, o döneme kadar kariyerinin en yüksek performansını sergiledi. İki sezon boyunca giydiği sarı kırımızı Edirnespor forması ile 25 gol atan Muhammet artık daha büyük hedeflerini peşindeydi.

Muhammet Altıntaş, Aydın Güleş’in referansı ile 1986 yılında kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeye imza attı. Jupp Derwall’in başında olduğu takım sezona oldukça iddialı girdi. Almanya'dan Savaş Koç ve Uğur, Trabzonspor'dan Tuncay, kaleci Hayrettin ve Muhammet yeni transferlerdi. Muhammet bu transferler arasında en az ses getireniydi. İlk haftalarda forma şansı bulamayan Muhammet, bir Bursaspor maçında sakatlanan Cüneyt’in yerine oyuna girerek Galatasaray formasıyla tanıştı. Berabere giden maçta galibiyeti getiren golün asistini yapan Muhammet, o sezondan başlayarak 1992 yılına kadar Galatasaray’ın vazgeçilmez oyuncularından oldu.

6 numaralı forması, prese dayalı futbolu ve Mami lakabı ile Galatasaraylı taraftarların kalbinde ayrı bir yer tutan Muhammet Altıntaş, 13 Aralık 1992 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrasında istediği form düzeyine ulaşamadı ve 1993 yılında Kocaelispor’la oynanan jübile maçının ardından futbola veda etti.

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/12195.php
 

ALPARS

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2011
Mesajlar
3,883
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Mustafa Sarpla ilgili bilmediğim mi var?
Statlara gitmeyi hiç sevmiyorum sırf küfür dolu 90 dakika olduğundan.
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Şike iddianmesindeki ek klasörlerde bunun da tapeleri mevcut. Çok pis küfürler ediyor Galatasaray'a.

E karşılığını vermek lazım.
 

Absolut Milk

Profesör
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,171
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
"Galatasaray Efsanelerini Anıyor Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor"

bu projeye bayılıyorum..
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Goooooll Gooooll.

2.dk Milan Baroooooossss..
 

y_ates

Dekan
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
5,165
Reaksiyon puanı
65
Puanları
0
Ne oldu Mustafa Sarp, sesin soluğun çıkmıyor bu sefer :D 4 atma geleneği sürer gibi :D
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Galatasaray 2 : 0 Kardemir Karabük
(İlk Yarı Sonucu)


Goller: 2. Dakika Milan Baros - 42. Dakika Johan Elmander


Kardemir Karabük takımından Larrys Mabiala 45. Dakika' da çift sarıkarttan Kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
 

Absolut Milk

Profesör
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,171
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
süper ya.. :)
link veren yokmu renkdaşlar..
yasak ise istemeyelim :D
 

y_ates

Dekan
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
5,165
Reaksiyon puanı
65
Puanları
0
Yasak maalesef :(

Kötü oynuyoruz, skor 2-0. İyi oynasak ne olacaktı acaba :D Aslında kötü oynamıyoruz da, Servet yüzünden savunma arkasına atılan her top tehlike oluyor :D
 

Absolut Milk

Profesör
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,171
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
ooo tamam o zaman :)
özür dilerim bilmiyordum :)



saldır be cimbomum..
yılbaşında değişen tek şey 3 yerine 4 atmamız :)
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Bir goool daha :)

Dakika 47' Felipe Meloooooo (47' - Penaltı)

Eyvahh diyorum Sabri giricek oyuna :scared: :scared:

Servet <-> Sabri
Kazım <-> Engin
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,201
Reaksiyon puanı
662
Puanları
113
Galatasaray 3 - 1 Kardemir Karabük ( Mustafa Sarp 65' )

Sabri işte. Gol yemek için girmesi yeterli adamın ya :mrgreen:


Gooooollll

Galatasaray 4 - 1 Kardemir Karabük (Johan Elmander 68' )
 

Absolut Milk

Profesör
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,171
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
işte bu be ne oluyor aslanlar yavaşş yahu :D

4 oldu golmander golün adı :D
 
Üst