Galatasaray 1-0 Gençlerbirliği - Video, Maçın Özeti, Golü | 16 Mayıs 2015

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Galatasaray 1-0 Gençlerbirliği | Spor Toto Süper Lig 32. Hafta

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

CFJj_n_WEAAny3g.png

Galatasaray, şampiyonluk yolundaki çok önemli maçta Gençlerbirliği'ni Sneijder'ın golüyle 1-0 yendi ve son 2 haftaya büyük bir avantajla girdi.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Galatasaray, son oynanan Mersin İdmanyurdu maçının kadrosundan 2 değişiklikle sahaya çıktı. Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında forma giyen Fernando Muslera ve Emre Çolak, Gençlerbirliği karşısında sahada yer almadı. Muslera, sarı kart cezalısı olması nedeniyle bu maçta forma giyemezken, Mersin İdmanyurdu maçında oyundan alınması nedeniyle teknik direktör Hamzaoğlu'na tepki gösteren Emre'nin de kadroda bulunmaması dikkati çekti.Gençlerbirliği karşısında Muslera'nın yerine Sinan Bolat, Emre Çolak'ın yerine ise Umut Bulut forma giydi.

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Snejder, Gençlerbirliği karşısında sarı-kırmızılı formayla 100'üncü resmi maçına çıkarak "dalya" dedi. Melo'nun 150. kez sarı kırmızılı formayı giydiği Gençlerbirliği maçına ilk 11'de başlayan Sabri Sarıoğlu, sarı-kırmızılı formayla 300'üncü lig maçına çıkmış oldu. Galatasaray'ın alt yapısında yetişen ve 2001-2002 sezonunda teknik direktör Mircea Lucescu tarafından A takıma alınan Sabri, 14'üncü sezonunda ligde 300 maç barajını yakalamayı başardı.

Maça konuk takım El Kabir, Stancu ve Hleb'in hızlı çıkışlarıyla etkili başladı. Ancak son anlarda emsih ve Hakan kritik müdahaleleriyle gole izin vermedi. İlk yarıda sarı kırmızılılar adına maçın en önemli anı Selçuk2un 10. dakikada sakatlanarak sahayı terketmesi oldu.
yan toplarla etkili olmaya çalışan Galatasaray, iki nemli pozisyonunu da defans hataları sonunda buldu. 30. dakikada Hamit Altıntop'un ceza yayı içinde çektiği şutta savunmada Ahmet Yılmaz Çalık'tan seken top sağ çaprazda uygun durumda bulunan Umut Bulut'un önünde kaldı. Bu futbolcunun yaptığı kötü vuruşta ise meşin yuvarlak kaleyi tutmadı.

Maçın en net fırsatını değerlendiremeyen Yasin Öztekin oldu. 42. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sneijder'in kendi yarı sahasında attığı topta savunmanın arkasına kaçan Yasin Öztekin, kalesini terk eden Ferhat Kaplan'ın uzaklaştıramadığı meşin yuvarlağı sol çaprazda kontrol etti. Bu futbolcunun boş kaleye yaptığı vuruşta, top uzak kale direğinin dibinden auta çıktı.

İkinci yarının 15. dakikasından itibaren Galatasaray'ın inanılmaz baskısı vardı. Umut ve Sneijder ile inanılmaz fırsatları harcayan sarı kırmızılılar, bunları kullanamadı. 67. dakikada TT Arena'nın beklediği gol geldi. Sabri'nin ortasında Burak Sneijder'a indirdi, o da bekletmeden güzel vurdu ve 100. maçında golünü attı.

Golden sonra Burak il 2 net fırsatı kullanamayan Galatasaray, son dakikaya kadar kalesini savunmayı başardı ve yolundaki çok önemli maçta Gençlerbirliği'ni Sneijder'ın golüyle 1-0 yendi ve son 2 haftaya büyük bir avantajla girdi.

KAYNAK

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Melo - hakem diyorum ve susuyorum. Anadolu kulübü ya, önemli değil zaten. Ez gitsin!

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bizim net penaltimiz verilmedi, mac boyunca iki tarafa da haksizlik yaptilar. Böyle hakemler oldugu sürece fenere, galatasaraya, beşiktaşa sallayip dururuz.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Tiyatro gibi maçtı :)

Tebrikler şimdiden.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
nori? hakem uncle ne yaptı? yapmadı? ...?

Balota

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Galatasarayın şampiyonluğunu şimdiden tebrik ederim.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Sezon başındaki Galatasaray'a bakın, şimdiki Galatasaray'a bakın...
Gerçek büyük takım karakteri böyle olmalı işte, dağıldıktan sonra hızlıca toparlanabilmeli..
Bizim Bjk de oturup kendi eliyle verdiği fırsatları düşünsün kara kara.

Gs'nin şampiyonluğu kutlu olsun şimdiden.

Grafikmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun bir galatasaraylı olarak ben bile beklemiyordum valla:)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
son dakikadaki pozisyonda çok farklı değil ondan gerçi İlhan Cavcavın açıklamalarından sonra farklı birşey olmayacağı belli idi..

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
1-Melo kırmızı çıkmadı.
2-Bizim kırmızı+penaltı verilmedi.
3-Atılan gol nerden baktığına bağlı birçok kalecinin böyle yediği gol var.Ha haksızsınız demiyorum aynısını Fener atsa biz de yapardık ki Rize-Fb maçında yaptık.

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-to...15/23/kayseri-erciyesspor/serdar-gurler-15563

4-Stancu'yu bilmesek bize Suarez diye yutturacaksınız.Beşiktaş'a çizgiden gol kaçırmışlığı var.

[video=youtube;BSS3_dmb7k0]https://www.youtube.com/watch?v=BSS3_dmb7k0[/video]

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
ben istesem de o kolu çekemem fizyolojik olarak uzatmak daha rahattır ne diye çekiyor kolunu anlamadım

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Maci izlemeyenler Allah rizasi icin yorum yapmasin. Kaleci ters tarafta yakalandi, bunu durdurarak defalarca izleyebilirsiniz.

Ortada herhangi bir dalavere olsaydi gencler ikincilige oynuyormus gibi kalemize saldirip durmazdi.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ben istesem de o kolu çekemem fizyolojik olarak uzatmak daha rahattır ne diye çekiyor kolunu anlamadım

ters ayakta yakalanırsan fizyolojik olarak o topa uzanamazsın... g.birliği kaleciside ters ayakta yakalandı .. olay bu kadar basit.. yukarda volkan örneği var..

zor maç olacağını düşünüyordum ama kazanmak en önemlisiydi..

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Kaleciler böyle tuhaf goller yiyor zaman zaman. Geçen sene hangi maç bilmiyorum Fenerbahçe'nin gol attığı bir maçta kaleci bariz bir şekilde kolunu çekmişti. Acayip işkillenmiştim. Diğer pozisyonda ise Semih kimsenin beklemediği bir anda büyük bir hata yaptı. Stancu da beklemediği için istediği gibi vuramadı. Ne maçlar var bundan daha bariz pozisyonların kaçtığı. Daha geçen hafta Beşiktaş - G.Antep maçında son saniyede boş kaleye topu atamamıştı. Keza yine geçen hafta Fener'in rakibi bariz bir gol pozisyonu değerlendiremedi.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Maci izlemeyenler Allah rizasi icin yorum yapmasin. Kaleci ters tarafta yakalandi, bunu durdurarak defalarca izleyebilirsiniz.

Ortada herhangi bir dalavere olsaydi gencler ikincilige oynuyormus gibi kalemize saldirip durmazdi.

bizim lig tvimiz yok ki turkcelltv de benim telleri boykot ediyor pcyi de beğenmiyor cihazları silemiyorum da...

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kaleciler böyle tuhaf goller yiyor zaman zaman. Geçen sene hangi maç bilmiyorum Fenerbahçe'nin gol attığı bir maçta kaleci bariz bir şekilde kolunu çekmişti. Acayip işkillenmiştim. Diğer pozisyonda ise Semih kimsenin beklemediği bir anda büyük bir hata yaptı. Stancu da beklemediği için istediği gibi vuramadı. Ne maçlar var bundan daha bariz pozisyonların kaçtığı. Daha geçen hafta Beşiktaş - G.Antep maçında son saniyede boş kaleye topu atamamıştı. Keza yine geçen hafta Fener'in rakibi bariz bir gol pozisyonu değerlendiremedi.

rize maçında Serkan Kırıntılı'nın Yediği Goller, Stancu'nun Bjk'ye 1 Metreden atamadığı gol vs. uzar gider...

Bugün Umut'ta 1 Metreden atamadı O da mı şike yaptı..

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Internetten izliyorum ben hocam. Lig tv'ye zirnik koklatmam.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Umutun kacirdigi o pozisyonda resmen cileden ciktim. Forvet bu kadar beceriksiz olabilir mi..

heyecanlı olmasından zamanla düzelir hiç arayasım yok kazansınlar yeter.

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[video=youtube;LzQa3ykrIJ8]https://www.youtube.com/watch?t=10&v=LzQa3ykrIJ8[/video]